Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Spania

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI  - BARCELONA
Intalnire dimineata cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare in zborul spre Barcelona, ora 08:45. Sosim la Barcelona la ora 11:05 si incepem explorarea orasului: Catedrala Sagrada Familia, Parcul Guell, La Rambla (principala artera pietonala a Barcelonei, loc de intalnire a numerosi artisti ambulanti), Acvariul, Cartierul Barri Gotic, Stadionul Olimpic. Transfer la hotel in zona turistica cu statiuni moderne Costa Brava, ce se intinde pe o distanta de 50 km fata de Barcelona, pe tarmul Mediteranei. Cazare si cina. 
Ziua 2. BARCELONA – FIGUERES – EMPURIA BRAVA
Mic dejun. In prima parte a zilei, vizitam Figueres, cunoscut pentru Castell de San Ferran, pentru improtantul rol pe care l-a avut in dezvoltarea dansului national al Cataloniei – sardanas si, mai recent, pentru Teatrul–Muzeu Dali, unde se gasesc cele mai impresionante creatii ale faimosului pictor Salvador Dali. Dupa amiaza ne oprim la Empuria Brava, supranumita si „Venetia Cataloniei”. Intoarcere la hotel, cazare si cina Costa Brava.
Ziua 3. BARCELONA
Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru continuarea explorarii orasului Barcelona pe cont propriu, shopping sau plaja si relaxare. Cazare si cina la acelasi hotel, Costa Brava.
Ziua 4. BARCELONA – ZARAGOZA - PAMPLONA 
Mic dejun. Plecam spre Zaragoza, capitala Aragonului, oras construit in caramida rosie. Aici vizitam Catedrala Nuestra Senora del Pilar si Catedrala La Seo, ale carei parti in stil Mudejar sunt inscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Plecam mai departe spre Pamplona sau Iruna, capitala Navarrei din secolul al XV-lea, cu scurte opriri in Olite, fosta resedinta a regilor Navarrei din secolul al XV-lea, in satul Ujue, ramas aproape intact, in forma sa din Evul Mediu si la Manastirea de la Oliva, intemeiata in 1134 de regele Garcia Ramirez. Seara, cazare la Pamplona.

Ziua 5. PAMPLONA – BIARRITZ – SAN SEBASTIAN 
Mic dejun. Prima parte a zilei este rezervata vizitarii orasului Pamplona, capitala regiunii Navarra, renumita pentru fiesta alergarii cu tauri. Vizitam Plaza del Castello, Palacio de Navarra, Catedrala si Parcul Taconera, infrumusetat cu caprioare imblanzite, fantani si monumente inchinate eroilor navarezi. Dupa amiaza ajungem in Tara Bascilor, regiune cunoscuta si sub numele Euskadi, care se diferentiaza de celelalte regiuni atat prin limba vorbita – euskera – cat si prin gastronomie, arta, muzica. Vizitam Biarritz, statiune sofisticata, aflata in Tara Bascilor franceza si apoi continuam cu  San Sebastian (Donostia), statiune maritima eleganta, preferata aristocratiei spaniole si sud-americane. Deplasare spre Santander si cazare. 
Ziua 6. SANTANDER  – BILBAO - SANTANDER 
Mic dejun. Deplasare  spre Bilbao, unde poposim o jumatate de zi pentru a vizita Muzeul de Arta Contemporana Guggenheim si Orasul Vechi. Intoarcere in  Santander, unde vom avea timp liber. Cazare Santander.
Ziua 7. SANTANDER - COVADONGA - OVIEDO – LEON
Mic dejun. Parasim Tara Bascilor si plecam spre Galicia, tranzitand regiunea Cantabria, cu scurte opriri la Santillana del Mar si Comillas, unde se afla o zona agreabila a plajelor de lux, a bisericilor medievale si renascentiste si a palatelor de granit, care dateaza din Epoca de Aur. Dupa o scurta vizita la sanctuarul dedicat Fecioarei din Covadonga, aflat intr-o pestera, cunoscut in intreaga Spanie ca un important loc de pelerinaj pentru iberici, ajungem la Oviedo, capitala Asturiei. Aici vizitam Catedrala si Camara Santa (capela Sf.Mihai), care este inclusa in grupul de biserici pre-romane inscrise pe lista patrimoniului UNESCO. Deplasare spre Leon, oras cu o solemna frumusete medievala. Centrul vechi al orasului, ce se intinde in jurul Plazei Mayor din Leon, un cartier atractiv cu strazi pietruite si balcoane din fier forjat, a devenit domeniul grupurilor de tineri, aproape fiecare cladire avand un bar sau o berarie cu muzica jazz si un decor special. Cazare Leon.
Ziua 8. LEON – LUGO - LA CORUNA
Mic dejun. Dimineata tur de oras: catedrala, cu aproape 1800 metri patrati de ferestre si vitralii, Colegiata de San Isidoro, altar dedicat lui San Isidro din Sevilla, Panteon de los Reyes, care adaposteste mormintele primilor regi din Leon si Castilla. Frescele din panteon sunt in general considerate  ca fiind „Capela  Sixtina a areti romanice”. Plecare spre orasul Lugo, aflat in patrimoniul UNESCO, unde ne plimbam pe cele mai bine conservate ziduri romane din lume, care au o lungime de 2 km si o inaltime de 10 m, datand din secolul III. Continuam spre A Coruna sau „La Coruna”, care a fost punct-cheie timp de 2000 de ani. Iulius Caesar l-a invadat prin Galicia (Franta) in anul 60 i.Hr., cu scopul de a restabili dominatia romana in cateva orase razvratite ce se aflau in apropiere. Astazi, A Coruna este un important port renumit la Atlantic, cu o mare flota de pescuit si o rafinarie de petrol si tot aici se afla Torre de Hercules, singurul far din lume ramas din perioada romana, care se inalta pe cel mai nordic colt al istmului, la 10 minute cu masina sau tramvaiul de centrul orasului. Seara, cazare in A Coruna.
Ziua 9. A CORUNA - SANTIAGO DE COMPOSTELA - OURENSE
Mic dejun. Zi dedicata in intregime regiunii Galicia, cea mai nord–vestica regiune a Spaniei, un taram al peisajelor de neuitat si al tarmurilor cizelate de ocean. Izolata de restul Spaniei printr-un lant muntos la sud-est si de Atlanticul de Nord la nord – vest, formatiunile naturale ale Galiciei includ munti stancosi, vai largi asimetrice si deosebitele rias sau estuare. Toata dimineata o vom petrece in „capitala pelerinilor” – Santiago de Compostela, cel de-al III–lea mare loc de pelerinaj din lume dupa Ierusalim si Roma. Aici este punctul terminus al Camino (inscris in patrimoniul UNESCO), care incepe din diferite orase din Franta (ex. Bordeaux) si care trebuie parcurs pe jos (peste 1000 km) ca un drum initiatic. Vizitam Centrul Vechi (protejat de UNESCO): Catedrala (sfintita in 1211), care adaposteste mormantul Sfantului Iacob, patronul spiritual al Spaniei, Pazo de Raxoi, Universitatea, Rua do Franco. Dupa-amiaza continuam drumul prin Galicia, plecand de la Rias Bajas spre Ourense, cu scurte opriri in la Noia, La Curota si A Toxa. Noia este un port cu case tipice, in care a fost conservata foarte bine piata centrala, unde se desfasoara evenimentele si biserica San Martin, ornata cu o magnifica rozeta sculptata. La Curota este situata la 498 m unde vom avea o panorama magnifica. Ultima oprire va fi in A Toxa, una dintre cele mai elegante de pe coasta galiciana. Aici se gaseste o biserica unica acoperita cu cochilii de scoici. Cazare in Ourense. 
Ziua 10. OURENSE – VALLADOLID - SALAMANCA 
Mic dejun. Plecam spre Salamanca cu un scurt popas in Valladolid, oras ce debordeaza de istorie prin fiecare piatra antica. Aici s-a nascut Regele Filip al II-lea, s-au casatorit regii catolici Ferdinand si Isabel, iar Cristofor Columb a murit aici. Continuam drumul spre Salamanca, unul dintre cele mai frumoase orase spaniole, situat in regiunea Castilla si Leon, regiune care timp de secole a fost centrul spiritual al Spaniei. Splendoarea sa este determinata de stradutele inguste cu casele construite din gresie de culoarea mierii, cu splendoarea numeroaselor monumente si cu prestigioasa viata intelectuala. Orasul intreg este protejat UNESCO. Cazare Salamanca.
Ziua 11. SALAMANCA
Mic dejun. Orasul universitar Salamanca „este cel mai mare triumf si motiv de mandrie pe care le-a avut vreodata Spania”, scria un istoric de la curtea lui Ferdinand si a Isabelei. Ziua de azi o dedicam in intregime vizitarii orasului, printr-un tur pietonal. Vom vizita  Universitatea (fondata in 1215, o data cu cea din Paris), Plaza Mayor (una dintre cele mai frumoase piete din intreaga Spanie, atat ca arhitectura, cat si ca ambianta, proiectata in 1729), Patio de Las Escuelas, Casa de Las Conchas (o vila aristocrata impodobita pe toate partile cu scoici sculptate, astazi prinicipala agentie de turism) si continuam cu doua minunate exemple ale stilului plateresc: vechea si noua Catedrala. Cazare Salamanca.
Ziua 12. SALAMANCA – SEGOVIA – EL ESCORIAL - MADRID 
Mic dejun. Plecare  spre Madrid ne oprim pentru a vizita Segovia, vechi oras din Castilla, protejat de UNESCO, resedinta regelui Henri IV si cel mai important centru economic si politic in Evul Mediu, jucand un rol decisiv in istoria regiunii. Se viziteaza: Apeductul roman, orasul vechi cu Plaza Mayor, Catedrala. Urmatoarea oprire este la El Escorial, aceasta combinatie de manastire – palat – mausoleu aflata la poalele dealurilor Sierra de Guadarrama. Continuam traseul spre Madrid, capitala Spaniei, supranumit si “orasul galactic”. Cazare la Madrid.
Ziua 13. MADRID
Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime cunoasterii acestui minuat oras, Madrid. Turul incepe in centrul vechi unde admiram Puerta del Sol, Plaza de Cibeles, cu fantana dedicata zeitei Cibele, Plaza Mayor, Plaza de la Villa, Catedrala, Palatul Regal, Plaza de Espana. Dupa-amiaza timp liber. Va sugeram vizitarea Muzeului Prado. Cazare la Madrid.
Ziua 14. MADRID – TOLEDO - CACERES 
Mic dejun. Pornim spre Toledo, fosta capitala a Spaniei, oras al carui nume este legat de cel al pictorului El Greco, este centrul cultural si istoric al provinciei Mancha si al Spaniei si face parte din petrimoniul mondial UNESCO din 1986. Vizitam Catedrala (care adaposteste lucrari realizate de EL Greco, Titzian, Goya si Van Dyck), Biserica Sfantul Toma, Sinagoga, Casa - Muzeu EL Greco. Parasind Toledo si regiunea La Mancha, ne indreptam spre regiunea Extremadura unde vizitam Manastirea de Guadalupe, care a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ce adaposteste statuia Fecioarei Maria care, conform legendei, ar fi fost descoperita de Sf. Apostol Luca. Popasul urmator va fi in Caceres, capitala din nordul provinciei extremaduriene, oras ce pare ivit din paginile unui roman cavaleresc. Se viziteaza Orasul Vechi (UNESCO 1986), cu zidurile de aparare, Plaza Santa Maria si Palazio de los Golfines de Abajo. Cazare Caceres.
Ziua 15. CACERES -  SEVILLA - CORDOBA
Dupa micul dejun plecam spre Sevilla.  Ajunsi, vizitam Catedrala Santa Maria, cea mai mare catedrala gotica din lume si a treia catedrala crestina din punct de vedere al marimii. Minaretul La Giralda, turnul cu ceas al catedralei, este un exemplu desavarsit al arhitecturii medievale din perioada dinastiei Almohad. In continuare vom admira Palatul Regal Alcazar (exterior), Parcul Maria Luiza, Plaza de Espana - promenada deschisa sub forma unui urias semicerc, de-a lungul unui canal cu apa, marginita de cladiri monumentale. Continuam traseul spre Cordoba, oras ce imbina cu succes vechiul si noul, acestea fiind clar delimitate de un intermitent si bine pazit zid maur. De o parte se afla vechile alei intortocheate, iar de cealalta, strazi largi, drepte, care urmaresc un obiectiv al secoulului XX. Cazare in Cordoba.
Ziua 16. CORDOBA – GRANADA – MALAGA - TORREMOLINOS 
Mic dejun. Prima parte a zilei o consacram vizitarii centrului istoric al Cordobei (UNESCO): Mezquita, Calle de las Flores, Juderia. Dupa amiaza plecam spre Granada, situata in umbra peisajelor dramatice maiestuoaselor culmi ale muntilor Sierra Nevada, oras de care se leaga indiscutabil monumentalul complex arhitectonic Alhambra, unicul monument ramas din inepuizabilele resurse artistice ale Granadei maure. Vom vizita Alhambra cu Alcazaba si Palacio Generalife (UNESCO). Seara, cazare Torremolinos. 
Ziua 17. TORREMOLINOS 
Mic dejun. Timp liber in Torremolinos. Va puteti bucura de plajele cu nisip fin si marea de un albastru azur sau puteti face un tur de oras in care veti descoperi bogatiile culturale.  Cazare Torremolinos. 
Ziua 18. TORREMOLINOS - LA RONDA - MALAGA – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata ne deplasam spre La Ronda, unul dintre cele mai vechi orase ale Spaniei, pozitionat pe marginea unei pante abrupte, deasupra bazinului si minunatiilor naturale de pe Raul Tajo, fiind imprejmuit de munti. 
Asezarea strategica a permis orasului sa-si pastreze independenta de-a lungul catorva secole, iar in 1485, Ronda a devenit capitala separata a regatului maur. Renumit pentru luptele cu tauri, Ronda se considera una din cele mai vechi arene din Spania, si, nu intamplator, aici se afla un muzeu al coridei. Dupa amiaza ne deplasam spre aeroportul din Malaga pentru imbarcarea in zborul de intoarcere in tara. Decolare Malaga la ora 19:40 si sosire in Bucuresti la ora 00:15.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.  Grup minim 30 pers. Pentru un grup de 25–29 persoane, tariful se majoreaza cu 95 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE

  • El Escorial: 19 € (bilet de intrare);
  • Alhambra: 35 € (include transport, ghid, bilet de intrare in Palatul Generalife, Palatul Nasrid si Alcazaba);
ArrayArrayArray

Destinatie: Spania

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI  - BARCELONA
Intalnire dimineata cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare in zborul spre Barcelona, ora 08:45. Sosim la Barcelona la ora 11:05 si incepem explorarea orasului: Catedrala Sagrada Familia, Parcul Guell, La Rambla (principala artera pietonala a Barcelonei, loc de intalnire a numerosi artisti ambulanti), Acvariul, Cartierul Barri Gotic, Stadionul Olimpic. Transfer la hotel in zona turistica cu statiuni moderne Costa Brava, ce se intinde pe o distanta de 50 km fata de Barcelona, pe tarmul Mediteranei. Cazare si cina. 
Ziua 2. BARCELONA – FIGUERES – EMPURIA BRAVA
Mic dejun. In prima parte a zilei, vizitam Figueres, cunoscut pentru Castell de San Ferran, pentru improtantul rol pe care l-a avut in dezvoltarea dansului national al Cataloniei – sardanas si, mai recent, pentru Teatrul–Muzeu Dali, unde se gasesc cele mai impresionante creatii ale faimosului pictor Salvador Dali. Dupa amiaza ne oprim la Empuria Brava, supranumita si „Venetia Cataloniei”. Intoarcere la hotel, cazare si cina Costa Brava.
Ziua 3. BARCELONA
Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru continuarea explorarii orasului Barcelona pe cont propriu, shopping sau plaja si relaxare. Cazare si cina la acelasi hotel, Costa Brava.
Ziua 4. BARCELONA – ZARAGOZA - PAMPLONA 
Mic dejun. Plecam spre Zaragoza, capitala Aragonului, oras construit in caramida rosie. Aici vizitam Catedrala Nuestra Senora del Pilar si Catedrala La Seo, ale carei parti in stil Mudejar sunt inscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Plecam mai departe spre Pamplona sau Iruna, capitala Navarrei din secolul al XV-lea, cu scurte opriri in Olite, fosta resedinta a regilor Navarrei din secolul al XV-lea, in satul Ujue, ramas aproape intact, in forma sa din Evul Mediu si la Manastirea de la Oliva, intemeiata in 1134 de regele Garcia Ramirez. Seara, cazare la Pamplona.

Ziua 5. PAMPLONA – BIARRITZ – SAN SEBASTIAN 
Mic dejun. Prima parte a zilei este rezervata vizitarii orasului Pamplona, capitala regiunii Navarra, renumita pentru fiesta alergarii cu tauri. Vizitam Plaza del Castello, Palacio de Navarra, Catedrala si Parcul Taconera, infrumusetat cu caprioare imblanzite, fantani si monumente inchinate eroilor navarezi. Dupa amiaza ajungem in Tara Bascilor, regiune cunoscuta si sub numele Euskadi, care se diferentiaza de celelalte regiuni atat prin limba vorbita – euskera – cat si prin gastronomie, arta, muzica. Vizitam Biarritz, statiune sofisticata, aflata in Tara Bascilor franceza si apoi continuam cu  San Sebastian (Donostia), statiune maritima eleganta, preferata aristocratiei spaniole si sud-americane. Deplasare spre Santander si cazare. 
Ziua 6. SANTANDER  – BILBAO - SANTANDER 
Mic dejun. Deplasare  spre Bilbao, unde poposim o jumatate de zi pentru a vizita Muzeul de Arta Contemporana Guggenheim si Orasul Vechi. Intoarcere in  Santander, unde vom avea timp liber. Cazare Santander.
Ziua 7. SANTANDER - COVADONGA - OVIEDO – LEON
Mic dejun. Parasim Tara Bascilor si plecam spre Galicia, tranzitand regiunea Cantabria, cu scurte opriri la Santillana del Mar si Comillas, unde se afla o zona agreabila a plajelor de lux, a bisericilor medievale si renascentiste si a palatelor de granit, care dateaza din Epoca de Aur. Dupa o scurta vizita la sanctuarul dedicat Fecioarei din Covadonga, aflat intr-o pestera, cunoscut in intreaga Spanie ca un important loc de pelerinaj pentru iberici, ajungem la Oviedo, capitala Asturiei. Aici vizitam Catedrala si Camara Santa (capela Sf.Mihai), care este inclusa in grupul de biserici pre-romane inscrise pe lista patrimoniului UNESCO. Deplasare spre Leon, oras cu o solemna frumusete medievala. Centrul vechi al orasului, ce se intinde in jurul Plazei Mayor din Leon, un cartier atractiv cu strazi pietruite si balcoane din fier forjat, a devenit domeniul grupurilor de tineri, aproape fiecare cladire avand un bar sau o berarie cu muzica jazz si un decor special. Cazare Leon.
Ziua 8. LEON – LUGO - LA CORUNA
Mic dejun. Dimineata tur de oras: catedrala, cu aproape 1800 metri patrati de ferestre si vitralii, Colegiata de San Isidoro, altar dedicat lui San Isidro din Sevilla, Panteon de los Reyes, care adaposteste mormintele primilor regi din Leon si Castilla. Frescele din panteon sunt in general considerate  ca fiind „Capela  Sixtina a areti romanice”. Plecare spre orasul Lugo, aflat in patrimoniul UNESCO, unde ne plimbam pe cele mai bine conservate ziduri romane din lume, care au o lungime de 2 km si o inaltime de 10 m, datand din secolul III. Continuam spre A Coruna sau „La Coruna”, care a fost punct-cheie timp de 2000 de ani. Iulius Caesar l-a invadat prin Galicia (Franta) in anul 60 i.Hr., cu scopul de a restabili dominatia romana in cateva orase razvratite ce se aflau in apropiere. Astazi, A Coruna este un important port renumit la Atlantic, cu o mare flota de pescuit si o rafinarie de petrol si tot aici se afla Torre de Hercules, singurul far din lume ramas din perioada romana, care se inalta pe cel mai nordic colt al istmului, la 10 minute cu masina sau tramvaiul de centrul orasului. Seara, cazare in A Coruna.
Ziua 9. A CORUNA - SANTIAGO DE COMPOSTELA - OURENSE
Mic dejun. Zi dedicata in intregime regiunii Galicia, cea mai nord–vestica regiune a Spaniei, un taram al peisajelor de neuitat si al tarmurilor cizelate de ocean. Izolata de restul Spaniei printr-un lant muntos la sud-est si de Atlanticul de Nord la nord – vest, formatiunile naturale ale Galiciei includ munti stancosi, vai largi asimetrice si deosebitele rias sau estuare. Toata dimineata o vom petrece in „capitala pelerinilor” – Santiago de Compostela, cel de-al III–lea mare loc de pelerinaj din lume dupa Ierusalim si Roma. Aici este punctul terminus al Camino (inscris in patrimoniul UNESCO), care incepe din diferite orase din Franta (ex. Bordeaux) si care trebuie parcurs pe jos (peste 1000 km) ca un drum initiatic. Vizitam Centrul Vechi (protejat de UNESCO): Catedrala (sfintita in 1211), care adaposteste mormantul Sfantului Iacob, patronul spiritual al Spaniei, Pazo de Raxoi, Universitatea, Rua do Franco. Dupa-amiaza continuam drumul prin Galicia, plecand de la Rias Bajas spre Ourense, cu scurte opriri in la Noia, La Curota si A Toxa. Noia este un port cu case tipice, in care a fost conservata foarte bine piata centrala, unde se desfasoara evenimentele si biserica San Martin, ornata cu o magnifica rozeta sculptata. La Curota este situata la 498 m unde vom avea o panorama magnifica. Ultima oprire va fi in A Toxa, una dintre cele mai elegante de pe coasta galiciana. Aici se gaseste o biserica unica acoperita cu cochilii de scoici. Cazare in Ourense. 
Ziua 10. OURENSE – VALLADOLID - SALAMANCA 
Mic dejun. Plecam spre Salamanca cu un scurt popas in Valladolid, oras ce debordeaza de istorie prin fiecare piatra antica. Aici s-a nascut Regele Filip al II-lea, s-au casatorit regii catolici Ferdinand si Isabel, iar Cristofor Columb a murit aici. Continuam drumul spre Salamanca, unul dintre cele mai frumoase orase spaniole, situat in regiunea Castilla si Leon, regiune care timp de secole a fost centrul spiritual al Spaniei. Splendoarea sa este determinata de stradutele inguste cu casele construite din gresie de culoarea mierii, cu splendoarea numeroaselor monumente si cu prestigioasa viata intelectuala. Orasul intreg este protejat UNESCO. Cazare Salamanca.
Ziua 11. SALAMANCA
Mic dejun. Orasul universitar Salamanca „este cel mai mare triumf si motiv de mandrie pe care le-a avut vreodata Spania”, scria un istoric de la curtea lui Ferdinand si a Isabelei. Ziua de azi o dedicam in intregime vizitarii orasului, printr-un tur pietonal. Vom vizita  Universitatea (fondata in 1215, o data cu cea din Paris), Plaza Mayor (una dintre cele mai frumoase piete din intreaga Spanie, atat ca arhitectura, cat si ca ambianta, proiectata in 1729), Patio de Las Escuelas, Casa de Las Conchas (o vila aristocrata impodobita pe toate partile cu scoici sculptate, astazi prinicipala agentie de turism) si continuam cu doua minunate exemple ale stilului plateresc: vechea si noua Catedrala. Cazare Salamanca.
Ziua 12. SALAMANCA – SEGOVIA – EL ESCORIAL - MADRID 
Mic dejun. Plecare  spre Madrid ne oprim pentru a vizita Segovia, vechi oras din Castilla, protejat de UNESCO, resedinta regelui Henri IV si cel mai important centru economic si politic in Evul Mediu, jucand un rol decisiv in istoria regiunii. Se viziteaza: Apeductul roman, orasul vechi cu Plaza Mayor, Catedrala. Urmatoarea oprire este la El Escorial, aceasta combinatie de manastire – palat – mausoleu aflata la poalele dealurilor Sierra de Guadarrama. Continuam traseul spre Madrid, capitala Spaniei, supranumit si “orasul galactic”. Cazare la Madrid.
Ziua 13. MADRID
Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime cunoasterii acestui minuat oras, Madrid. Turul incepe in centrul vechi unde admiram Puerta del Sol, Plaza de Cibeles, cu fantana dedicata zeitei Cibele, Plaza Mayor, Plaza de la Villa, Catedrala, Palatul Regal, Plaza de Espana. Dupa-amiaza timp liber. Va sugeram vizitarea Muzeului Prado. Cazare la Madrid.
Ziua 14. MADRID – TOLEDO - CACERES 
Mic dejun. Pornim spre Toledo, fosta capitala a Spaniei, oras al carui nume este legat de cel al pictorului El Greco, este centrul cultural si istoric al provinciei Mancha si al Spaniei si face parte din petrimoniul mondial UNESCO din 1986. Vizitam Catedrala (care adaposteste lucrari realizate de EL Greco, Titzian, Goya si Van Dyck), Biserica Sfantul Toma, Sinagoga, Casa - Muzeu EL Greco. Parasind Toledo si regiunea La Mancha, ne indreptam spre regiunea Extremadura unde vizitam Manastirea de Guadalupe, care a devenit unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ce adaposteste statuia Fecioarei Maria care, conform legendei, ar fi fost descoperita de Sf. Apostol Luca. Popasul urmator va fi in Caceres, capitala din nordul provinciei extremaduriene, oras ce pare ivit din paginile unui roman cavaleresc. Se viziteaza Orasul Vechi (UNESCO 1986), cu zidurile de aparare, Plaza Santa Maria si Palazio de los Golfines de Abajo. Cazare Caceres.
Ziua 15. CACERES -  SEVILLA - CORDOBA
Dupa micul dejun plecam spre Sevilla.  Ajunsi, vizitam Catedrala Santa Maria, cea mai mare catedrala gotica din lume si a treia catedrala crestina din punct de vedere al marimii. Minaretul La Giralda, turnul cu ceas al catedralei, este un exemplu desavarsit al arhitecturii medievale din perioada dinastiei Almohad. In continuare vom admira Palatul Regal Alcazar (exterior), Parcul Maria Luiza, Plaza de Espana - promenada deschisa sub forma unui urias semicerc, de-a lungul unui canal cu apa, marginita de cladiri monumentale. Continuam traseul spre Cordoba, oras ce imbina cu succes vechiul si noul, acestea fiind clar delimitate de un intermitent si bine pazit zid maur. De o parte se afla vechile alei intortocheate, iar de cealalta, strazi largi, drepte, care urmaresc un obiectiv al secoulului XX. Cazare in Cordoba.
Ziua 16. CORDOBA – GRANADA – MALAGA - TORREMOLINOS 
Mic dejun. Prima parte a zilei o consacram vizitarii centrului istoric al Cordobei (UNESCO): Mezquita, Calle de las Flores, Juderia. Dupa amiaza plecam spre Granada, situata in umbra peisajelor dramatice maiestuoaselor culmi ale muntilor Sierra Nevada, oras de care se leaga indiscutabil monumentalul complex arhitectonic Alhambra, unicul monument ramas din inepuizabilele resurse artistice ale Granadei maure. Vom vizita Alhambra cu Alcazaba si Palacio Generalife (UNESCO). Seara, cazare Torremolinos. 
Ziua 17. TORREMOLINOS 
Mic dejun. Timp liber in Torremolinos. Va puteti bucura de plajele cu nisip fin si marea de un albastru azur sau puteti face un tur de oras in care veti descoperi bogatiile culturale.  Cazare Torremolinos. 
Ziua 18. TORREMOLINOS - LA RONDA - MALAGA – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata ne deplasam spre La Ronda, unul dintre cele mai vechi orase ale Spaniei, pozitionat pe marginea unei pante abrupte, deasupra bazinului si minunatiilor naturale de pe Raul Tajo, fiind imprejmuit de munti. 
Asezarea strategica a permis orasului sa-si pastreze independenta de-a lungul catorva secole, iar in 1485, Ronda a devenit capitala separata a regatului maur. Renumit pentru luptele cu tauri, Ronda se considera una din cele mai vechi arene din Spania, si, nu intamplator, aici se afla un muzeu al coridei. Dupa amiaza ne deplasam spre aeroportul din Malaga pentru imbarcarea in zborul de intoarcere in tara. Decolare Malaga la ora 19:40 si sosire in Bucuresti la ora 00:15.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera.  Grup minim 30 pers. Pentru un grup de 25–29 persoane, tariful se majoreaza cu 95 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE

  • El Escorial: 19 € (bilet de intrare);
  • Alhambra: 35 € (include transport, ghid, bilet de intrare in Palatul Generalife, Palatul Nasrid si Alcazaba);
ArrayArrayArray