Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

AFRICA DE SUD & ZAMBIA (CASCADELE VICTORIA)


Descriere

Destinatie: South Africa

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – CAPE TOWN
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 13:00, imbarcare si zbor spre Cape Town via Istanbul. Scurta escala in Istanbul si imbarcare pentru zborul spre Africa de Sud. Noapte si cina la bord.
Ziua 2. CAPE TOWN
Sosire la ora 12:50 in Cape Town, al doilea mare oras al Africii de Sud, pe care (daca starea vremii permite) il vom admira mai intai de pe Table Mountain, inalt de 1086 m, unde vom ajunge cu telecabina. Continuare cu un tur panoramic, pe parcursul caruia vom vedea Castelul, Parlamentul, Primaria, Slave Lodge. Cazare in Cape Town.
Ziua 3. CAPUL BUNEI SPERANTE
Mic dejun. Astazi vom face o excursie de exceptie, la Capul Bunei Sperante. Plecam cu autocarul spre Hout Bay si ne imbarcam intr-o mini croaziera pana la insula Duiker, unde vom vedea colonii de foci ingramadindu-se in jurul tarmului si nenumarate specii de pasari. Continuam spre Rezervatia Capului Bunei Sperante, unde se intalneste cea mai mare concentratie de specii diverse de pasari din toata lumea, ajungand la cel mai sudic punct al traseului, Cape Point, unde Atlanticul se uneste cu Oceanul Indian. Pe drumul de intoarcere vom vedea portul istoric Simon’s Town si colonia de pinguini Jackass (pinguinii africani) de la Boulder’s Beach. Ultima atractie a zilei de azi va fi vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch, cea mai mare si mai veche gradina botanica din Africa de Sud. Intoarcere la hotel. Cazare Cape Town.
Ziua 4. CAPE TOWN - MALAY BO KAAP & ZONA VITICOLA CU DEGUSTARE DE VIN
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o vizita in cartierul istoric Malay Bo-Kaap, unde vom descoperi secretele mancarurilor Cape Malay, probabil singurul rezultat pozitiv al comertului cu sclavi din secolulal XVIII-lea. In cartierul Bo-Kaap, locul unde a aparut aceasta bucatarie, ne vom intalni cu ghidul local si vom face un tur pietonal pe stradutele colorate si abrupte, pana la casa in care se desfasoara lectia de gatit. Gazda ne va invata cum se combina mirodeniile, cum se prepara mancarurile cu  curry si cum se impaturesc samosas. Dupa-amiaza excursie optionala in zona viticola (Franschhoek, Stellenbosh), cu degustare de vinuri. Cazare Cape Town.
Ziua 5. JOHANNESBURG
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Johannesburg. Ajungem in Johannesburg, cel mai mare oras sud-african, unde vom face un tur panoramic si unde vom admira centrul istoric: Constitution Hill, Carlton Center, Podul Nelson Mandela, Brixton Tower. Cazare Johannesburg.
Ziua 6. PRETORIA si MINELE DE DIAMANTE CULLINAN
Mic dejun. Excursie optionala full day la Pretoria si Cullinan. In capitala administrativa a Africii de Sud, numita si ‘Jacaranda City’, datorita gradinilor superbe si a arborilor jacaranda, vom vizita Voortrekker Monument, Church Square, Kruger House, Primaria, Melrose House, cartierul guvernamental Union Building. Excursia continua cu vizita faimoaselor Mine de Diamant Cullinan unde, in 1905, a fost gasit cel mai mare diamant din lume, de 3106,75 carate. Dupa vizionarea unui film introductiv, vom vedea “Big hole” (marele crater creat de eruptia vulcanica care a avut loc cu 1,2 miliarde de ani in urma), instalatii de extragere si prelucrare a diamantelor, copia unui tunel subteran, diamante brute si copiile unor diamante faimoase. Cazare Johannesburg.
Ziua 7. JOHANNESBURG - KRUGER NATIONAL PARK
Mic dejun. Plecare spre Kruger National Park, cea mai mare rezervatie naturala din Africa, apogeul calatoriei noastre. Kruger National Park se intinde pe 350 km de la nord la sud si se invecineaza cu Mozambic la est si cu Zimbabwe la nord. In cele peste 2 milioane de hectare de teritoriu salbatic coexista 147 specii de mamifere, 507 specii de pasari, 114 specii de reptile, 34 specii de amfibieni, 334 specii de copaci si 49 specii de pesti ! Daca avem noroc, nu vom rata ‘Cei Cinci Magnifici ai Africii’ (The Big Five) – leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bivolul. Pe traseul spre parcul Kruger vom vedea moscheea Nizamiye, copie a moscheii  Selimiye Camii din Edirne, cu 4 minarete de cate 55 m inaltime si templul budist Nan Hua. Sosire si instalare in lodge. Cina si cazare Hippo Hollow Country Estate, zona Parc Kruger.
Ziua 8. KRUGER NATIONAL PARK
Mic dejun. La ora 6:00 ne imbarcam in vehicule speciale, impreuna cu ghizi locali calificati, pentru prima iesire in rezervatie. Vom avea la dispozitie o zi intreaga sa descoperim frumusetea acestui salbatic colt de natura, intr-un safari fascinant  cu vehicule de teren, in timp ce ghidul local ne va initia in secretele si misterele animalelor. Avem prilejul sa observam de aproape spectacolul magnific al savanei africane, in care vom putea intalni nenumarate animale salbatice in habitatul lor natural, precum gazele, antilope gnu, bizoni, rinoceri, elefanti, hiene, sacali, girafe, lei, leoparzi, gheparzi etc. Nu uitati sa va incarcati bateriile de la camera video sau aparatul de fotografiat ! Pranzul il vom servi sub forma de picnic in timpul safariului. Intoarcere in lodge pentru cina si cazare.
Ziua 9. KRUGER NATIONAL PARK & ELEPHANT WHISPERS
Mic dejun. Dimineata devreme vom face o noua iesire in rezervatie. Dupa-amiaza vom face o vizita la Elephant Whispers, unde avem ocazia sa interactionam cu elefantii africani (cele mai mari animale terestre de pe planeta). Seara cina traditinala „Boma”cu spectacol folcloric in restaurantul club al lodge-ului si cazare.
Ziua 10. CANIONUL BLYDE RIVER – JOHANNESBURG
Mic dejun. In cursul diminetii vom parcurge un traseu incantator – Panorama Route, care ne poarta prin canionul Blyde River, o alta mare atractie a acestui voiaj, cel mai mare canion verde si al treilea ca marime din lume. Ne vom bucura de privrlisti spectaculoase, cu vai adanci, cilindrii uriasi de stanca si platouri intinse. Pe traseu ne vom opri pentru a admira locuri de-o frumusete inegalabila: Wonder View, Bourke's Luck Potholes, the Three Rondavels (formatiuni stancoase asemanatoare unui grup de 3 colibe traditionale). Sosire dupa amiaza tarziu in Johannesburg si cazare.
Ziua 11. LEAGANUL OMENIRII 
Mic dejun. Excursie optionala la unul dintre cele mai interesante situri sud-africane din Patrimoniul Mondial UNESCO: ansamblul Maropeng-Sterkfontain (unde au fost gasite fosilele unor specimene de hominizi in varsta de 2,5 – 4,5 milioane de ani). Intoarcere in Johannesburg si timp liber. Va sugeram o incursiune la Montecasino, unul dintre cele mai animate si interesante centre de divertisment. Cazare Johannesburg la acelasi hotel.
Ziua 12. CASCADELE VICTORIA – ZAMBIA  
Mic dejun. Astazi puteti incepe o experienta memorabila, intr-o excursie optionala unica, care dureaza pana a treia zi la pranz, prilej de a admira cea mai mare cascada din lume – Victoria Falls, situata pe linia de frontiera a celor doua tari, Zambia si Zimbabwe. Cu un debit de apa impresionant, care se varsa din raul Zambesi de la inaltimea de 108 m, intr-o perdea larga de 1,7 km, Cascada Victoria este si una din cascadele cele mai accesibile vederii, putand fi privita, intr-o panorama atotcuprinzatoare, de la mai putin de 60 m. Una dintre cele 7 minuni naturale ale planetei, parte din patrimoniul mondial UNESCO, cascadele Victoria intretin, datorita umiditatii, o mare biodiversitate in padurile tropicale pe care le inconjoara. Prima zi a excursiei incepe cu zborul Johannesburg – Livingstone si transfer la hotelul situat in apropierea cascadei. Dupa amiaza tarziu pornim intr-o fascinanta croaziera la apus de soare pe raul Zambezi. Pe parcursul croazierei vom admira vegetatia luxurianta din parcul national Mosi-oa-Tunya si, cu putin noroc, vom vedea crocodili, hipopotami, poate chiar elefanti, precum si alte specii de animale venite la adapat. Cazare in Livingstone. Turistii care nu opteaza pentru aceasta excursie, vor avea timp liber in Johannesburg.
Ziua 13. CASCADELE VICTORIA
Mic dejun. Dimineata este consacrata turului cascadei numita de localnici Mosi-oa-Tunya – fumul care tuna, numit astfel dupa norul de stropi de apa ce se poate ridica pana la 400 m inaltime, cu zgomot ce se aude pana la 40 km distanta. Atentie, nu uitati pelerinele!. Cazare la acelasi hotel in Livingstone.
Ziua 14. LIVINGSTONE - JOHANNESBURG
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare inainte de transferul la aeroportul din Livingstone pentru prima etapa a calatoriei spre casa. Zbor spre Johannesburg. Dupa o scurta escala, ne imbarcam pentru zborul spre Europa. Noapte si cina la bord.
Ziua 15. BUCURESTI
Aterizam pe aeroportul din Istanbul in jurul orei 05:00, iar dupa o scurta escala ne imbarcam pentru zborul spre Bucuresti, ultima etapa a calatoriei noastre. Sosire in Bucuresti ora 08:30.

NOTE:

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup format din 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 135 € / pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

  • Pretoria & Minele de Diamant Cullinan: 65 €;
  • Leaganul Omenirii: 29 €;
  • Cascadele Victoria – Zambia: 375 € avion (zbor dus – intors si taxe de aeroport) + 385 € serviciile la sol (cazare 2 nopti in Livingstone cu mic dejun, plimbare pe raul Zambesi si turul cascadelor !) - Optiunea se face doar la inscriere.  *Din pretul excursiei optionale cu inoptare la destinatie s-a scazut cazarea din Johannesburg (2 nopti). Pentru excursia in Zambia, este posibil sa fie nevoie sa faceti vaccinul contra febrei galbene. Pentru informatii actualizate va rugam sa consultati site-ul-http://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2016/infectious-diseases-related-to-travel/yellow-fever#4733
ArrayArrayArray

Destinatie: South Africa

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – CAPE TOWN
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 13:00, imbarcare si zbor spre Cape Town via Istanbul. Scurta escala in Istanbul si imbarcare pentru zborul spre Africa de Sud. Noapte si cina la bord.
Ziua 2. CAPE TOWN
Sosire la ora 12:50 in Cape Town, al doilea mare oras al Africii de Sud, pe care (daca starea vremii permite) il vom admira mai intai de pe Table Mountain, inalt de 1086 m, unde vom ajunge cu telecabina. Continuare cu un tur panoramic, pe parcursul caruia vom vedea Castelul, Parlamentul, Primaria, Slave Lodge. Cazare in Cape Town.
Ziua 3. CAPUL BUNEI SPERANTE
Mic dejun. Astazi vom face o excursie de exceptie, la Capul Bunei Sperante. Plecam cu autocarul spre Hout Bay si ne imbarcam intr-o mini croaziera pana la insula Duiker, unde vom vedea colonii de foci ingramadindu-se in jurul tarmului si nenumarate specii de pasari. Continuam spre Rezervatia Capului Bunei Sperante, unde se intalneste cea mai mare concentratie de specii diverse de pasari din toata lumea, ajungand la cel mai sudic punct al traseului, Cape Point, unde Atlanticul se uneste cu Oceanul Indian. Pe drumul de intoarcere vom vedea portul istoric Simon’s Town si colonia de pinguini Jackass (pinguinii africani) de la Boulder’s Beach. Ultima atractie a zilei de azi va fi vizitarea Gradinii Botanice Kirstenbosch, cea mai mare si mai veche gradina botanica din Africa de Sud. Intoarcere la hotel. Cazare Cape Town.
Ziua 4. CAPE TOWN - MALAY BO KAAP & ZONA VITICOLA CU DEGUSTARE DE VIN
Mic dejun. In prima parte a zilei vom face o vizita in cartierul istoric Malay Bo-Kaap, unde vom descoperi secretele mancarurilor Cape Malay, probabil singurul rezultat pozitiv al comertului cu sclavi din secolulal XVIII-lea. In cartierul Bo-Kaap, locul unde a aparut aceasta bucatarie, ne vom intalni cu ghidul local si vom face un tur pietonal pe stradutele colorate si abrupte, pana la casa in care se desfasoara lectia de gatit. Gazda ne va invata cum se combina mirodeniile, cum se prepara mancarurile cu  curry si cum se impaturesc samosas. Dupa-amiaza excursie optionala in zona viticola (Franschhoek, Stellenbosh), cu degustare de vinuri. Cazare Cape Town.
Ziua 5. JOHANNESBURG
Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Johannesburg. Ajungem in Johannesburg, cel mai mare oras sud-african, unde vom face un tur panoramic si unde vom admira centrul istoric: Constitution Hill, Carlton Center, Podul Nelson Mandela, Brixton Tower. Cazare Johannesburg.
Ziua 6. PRETORIA si MINELE DE DIAMANTE CULLINAN
Mic dejun. Excursie optionala full day la Pretoria si Cullinan. In capitala administrativa a Africii de Sud, numita si ‘Jacaranda City’, datorita gradinilor superbe si a arborilor jacaranda, vom vizita Voortrekker Monument, Church Square, Kruger House, Primaria, Melrose House, cartierul guvernamental Union Building. Excursia continua cu vizita faimoaselor Mine de Diamant Cullinan unde, in 1905, a fost gasit cel mai mare diamant din lume, de 3106,75 carate. Dupa vizionarea unui film introductiv, vom vedea “Big hole” (marele crater creat de eruptia vulcanica care a avut loc cu 1,2 miliarde de ani in urma), instalatii de extragere si prelucrare a diamantelor, copia unui tunel subteran, diamante brute si copiile unor diamante faimoase. Cazare Johannesburg.
Ziua 7. JOHANNESBURG - KRUGER NATIONAL PARK
Mic dejun. Plecare spre Kruger National Park, cea mai mare rezervatie naturala din Africa, apogeul calatoriei noastre. Kruger National Park se intinde pe 350 km de la nord la sud si se invecineaza cu Mozambic la est si cu Zimbabwe la nord. In cele peste 2 milioane de hectare de teritoriu salbatic coexista 147 specii de mamifere, 507 specii de pasari, 114 specii de reptile, 34 specii de amfibieni, 334 specii de copaci si 49 specii de pesti ! Daca avem noroc, nu vom rata ‘Cei Cinci Magnifici ai Africii’ (The Big Five) – leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bivolul. Pe traseul spre parcul Kruger vom vedea moscheea Nizamiye, copie a moscheii  Selimiye Camii din Edirne, cu 4 minarete de cate 55 m inaltime si templul budist Nan Hua. Sosire si instalare in lodge. Cina si cazare Hippo Hollow Country Estate, zona Parc Kruger.
Ziua 8. KRUGER NATIONAL PARK
Mic dejun. La ora 6:00 ne imbarcam in vehicule speciale, impreuna cu ghizi locali calificati, pentru prima iesire in rezervatie. Vom avea la dispozitie o zi intreaga sa descoperim frumusetea acestui salbatic colt de natura, intr-un safari fascinant  cu vehicule de teren, in timp ce ghidul local ne va initia in secretele si misterele animalelor. Avem prilejul sa observam de aproape spectacolul magnific al savanei africane, in care vom putea intalni nenumarate animale salbatice in habitatul lor natural, precum gazele, antilope gnu, bizoni, rinoceri, elefanti, hiene, sacali, girafe, lei, leoparzi, gheparzi etc. Nu uitati sa va incarcati bateriile de la camera video sau aparatul de fotografiat ! Pranzul il vom servi sub forma de picnic in timpul safariului. Intoarcere in lodge pentru cina si cazare.
Ziua 9. KRUGER NATIONAL PARK & ELEPHANT WHISPERS
Mic dejun. Dimineata devreme vom face o noua iesire in rezervatie. Dupa-amiaza vom face o vizita la Elephant Whispers, unde avem ocazia sa interactionam cu elefantii africani (cele mai mari animale terestre de pe planeta). Seara cina traditinala „Boma”cu spectacol folcloric in restaurantul club al lodge-ului si cazare.
Ziua 10. CANIONUL BLYDE RIVER – JOHANNESBURG
Mic dejun. In cursul diminetii vom parcurge un traseu incantator – Panorama Route, care ne poarta prin canionul Blyde River, o alta mare atractie a acestui voiaj, cel mai mare canion verde si al treilea ca marime din lume. Ne vom bucura de privrlisti spectaculoase, cu vai adanci, cilindrii uriasi de stanca si platouri intinse. Pe traseu ne vom opri pentru a admira locuri de-o frumusete inegalabila: Wonder View, Bourke's Luck Potholes, the Three Rondavels (formatiuni stancoase asemanatoare unui grup de 3 colibe traditionale). Sosire dupa amiaza tarziu in Johannesburg si cazare.
Ziua 11. LEAGANUL OMENIRII 
Mic dejun. Excursie optionala la unul dintre cele mai interesante situri sud-africane din Patrimoniul Mondial UNESCO: ansamblul Maropeng-Sterkfontain (unde au fost gasite fosilele unor specimene de hominizi in varsta de 2,5 – 4,5 milioane de ani). Intoarcere in Johannesburg si timp liber. Va sugeram o incursiune la Montecasino, unul dintre cele mai animate si interesante centre de divertisment. Cazare Johannesburg la acelasi hotel.
Ziua 12. CASCADELE VICTORIA – ZAMBIA  
Mic dejun. Astazi puteti incepe o experienta memorabila, intr-o excursie optionala unica, care dureaza pana a treia zi la pranz, prilej de a admira cea mai mare cascada din lume – Victoria Falls, situata pe linia de frontiera a celor doua tari, Zambia si Zimbabwe. Cu un debit de apa impresionant, care se varsa din raul Zambesi de la inaltimea de 108 m, intr-o perdea larga de 1,7 km, Cascada Victoria este si una din cascadele cele mai accesibile vederii, putand fi privita, intr-o panorama atotcuprinzatoare, de la mai putin de 60 m. Una dintre cele 7 minuni naturale ale planetei, parte din patrimoniul mondial UNESCO, cascadele Victoria intretin, datorita umiditatii, o mare biodiversitate in padurile tropicale pe care le inconjoara. Prima zi a excursiei incepe cu zborul Johannesburg – Livingstone si transfer la hotelul situat in apropierea cascadei. Dupa amiaza tarziu pornim intr-o fascinanta croaziera la apus de soare pe raul Zambezi. Pe parcursul croazierei vom admira vegetatia luxurianta din parcul national Mosi-oa-Tunya si, cu putin noroc, vom vedea crocodili, hipopotami, poate chiar elefanti, precum si alte specii de animale venite la adapat. Cazare in Livingstone. Turistii care nu opteaza pentru aceasta excursie, vor avea timp liber in Johannesburg.
Ziua 13. CASCADELE VICTORIA
Mic dejun. Dimineata este consacrata turului cascadei numita de localnici Mosi-oa-Tunya – fumul care tuna, numit astfel dupa norul de stropi de apa ce se poate ridica pana la 400 m inaltime, cu zgomot ce se aude pana la 40 km distanta. Atentie, nu uitati pelerinele!. Cazare la acelasi hotel in Livingstone.
Ziua 14. LIVINGSTONE - JOHANNESBURG
Mic dejun. Timp liber pentru relaxare inainte de transferul la aeroportul din Livingstone pentru prima etapa a calatoriei spre casa. Zbor spre Johannesburg. Dupa o scurta escala, ne imbarcam pentru zborul spre Europa. Noapte si cina la bord.
Ziua 15. BUCURESTI
Aterizam pe aeroportul din Istanbul in jurul orei 05:00, iar dupa o scurta escala ne imbarcam pentru zborul spre Bucuresti, ultima etapa a calatoriei noastre. Sosire in Bucuresti ora 08:30.

NOTE:

Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup format din 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 135 € / pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

  • Pretoria & Minele de Diamant Cullinan: 65 €;
  • Leaganul Omenirii: 29 €;
  • Cascadele Victoria – Zambia: 375 € avion (zbor dus – intors si taxe de aeroport) + 385 € serviciile la sol (cazare 2 nopti in Livingstone cu mic dejun, plimbare pe raul Zambesi si turul cascadelor !) - Optiunea se face doar la inscriere.  *Din pretul excursiei optionale cu inoptare la destinatie s-a scazut cazarea din Johannesburg (2 nopti). Pentru excursia in Zambia, este posibil sa fie nevoie sa faceti vaccinul contra febrei galbene. Pentru informatii actualizate va rugam sa consultati site-ul-http://wwwnc.cdc.gov/travel/yellowbook/2016/infectious-diseases-related-to-travel/yellow-fever#4733
ArrayArrayArray