Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

HELLO AMERICA: STATELE UNITE DE LA EST LA VEST


Descriere

Destinatie: SUA

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – WASHINGTON

Intalnire in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 04:05 si zbor Bucuresti – Washington, via Amsterdam. Zbor pe timp de zi. Sosire in Washington si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2. WASHINGTON D.C.

Mic dejun. Incepem ziua de azi in Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Memorialul Washington, Capitoliul – sediul Congresului Statelor Unite si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building (exterior). Dupa amiaza veti avea timp liber pentru vizite individuale la unul sau mai multe dintre cele 13 muzee gratuite din parcul National Mall, cum ar fi Muzeul Aerospatial, Galeria Nationala de Arta, Muzeul de Istorie Naturala. Cazare Washington DC, la acelasi hotel.

Ziua 3. WASHINGTON – BALTIMORE – LANCASTER

Mic dejun. Plecare spre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Se viziteaza portul interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Continuam traseul spre Lancaster pentru a vizita comunitatea Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Cazare Lancaster.

Ziua 4. LANCASTER – PHILADELPHIA - NEW YORK

Dupa micul dejun plecam spre Philadelphia, leaganul natiunii americane, unde vom face un tur in centrul istoric. Vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII),  Benjamin Franklin Court. Dupa amiaza ne deplasam spre New York. Cazare in Manhattan.

Ziua 5. "THE BIG APPLE"

Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centrul financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Battery Park, de unde poate fi admirata renumita Statuie a Libertatii, Zona Zero (locul unde pana la atacurile din 11 septembrie se inaltau Turnurile Gemene, inlocuite de One World Trade Center, inaugurat in 2014), Wall Street, Bursa din New York, Chinatown, Little Italy, zona centrala din Manhattan, unde se afla Empire State Building, Centrul Rockefeller, Fifth Avenue, bulevardul Broadway, Times Square. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie, pentru vizite individuale. Printre recomandarile noastre se numara Empire State Building, sediul Organizatiei Natiunilor Unite, Central Park, Muzeul Metropolitan sau Muzeul Guggenheim. Cazare in Manhattan, la acelasi hotel.

Ziua 6. NEW YORK - NEWPORT -  PLYMOUTH - BOSTON,

Mic dejun. Ne deplasam spre Newport, “Orasul Caselor Albe de Vara”, localitate faimoasa pentru cladirile istorice, dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea Americana. Vom vizita conacul familiei Vanderbild "The Breakers" si biserica St.Mary, in care a fost oficiata casatoria senatorului J.F.Kennedy cu Jacqueline Bouvier. Continuam deplasarea spre Boston cu o oprire in Plymouth, cea mai veche colonie engleza cu locuire continua, fondata de emigrantii sositi in 1620 la bordul corabiei Mayflower. Vom face un scurt tur al centrului istoric, unde poate fi vazuta, printre altele, "Plymouth Rock", care marcheaza locul unde se presupune ca au debarcat primii colonisti. Plecare spre Boston, capitala si cel mai mare oraș din Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orașe din Statele Unite. Cazare in zona Boston.

Ziua 7. BOSTON

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime descoperirii acestui oras istoric si emblematic al Americii. Tur panoramic al orasului pe parcursul caruia vom admira Copley Square, Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour. Dupa amiaza timp liber pentru a continua individual explorarea orasului. Dintre numeroasele muzee din Boston puteti alege, in functie de preferinte, Muzeul Plutitor Boston Tea Party, unde sunt ancorate vasele restaurate Beaver si Eleanor, implicate in evenimentele declansate de impunerea taxei pe ceai din 1773, care au condus la declansarea Revolutiei Americane, Muzeul de Arta, cu bogatele sale colectii de arta din intreaga lume, din toate timpurile si de o mare diversitate (pictura, sculptura, instrumente muzicale, bijuterii, textile etc.), Muzeul Isabella Stewart Gardner, deschis in 1903 intr-un palat de inspiratie venetiana, cu o bogata colectie de arta europeana, asiatica si americana, Muzeul de Stiinta, fondat in 1830, Acvariul. Cazare in zona Boston, la acelasi hotel.

Ziua 8. BOSTON – CASCADA NIAGARA

Mic dejun. Calatorim prin pitoreasca Noua Anglie, in drum spre oraselul Niagara Falls, numit la un moment dat „Capitala Lunilor de Miere” din America. Transfer la hotel si instalare, urmata de un tur de seara la cascada Niagara, prilej de a admira spectacolul caderilor de apa iluminate in toata splendoarea lor. Cazare Niagara Falls. 

Ziua 9. CASCADA NIAGARA – CHICAGO

Mic dejun. Dimineata vom face o plimbare cu vaporasul 'Maid of the Mist' pana la baza cataractelor, ocazie de a admira spectacolul grandios al cascadelor si de a ne apropia, pentru o vedere panoramica de exceptie si de partea canadiana a acestora. Ne vom bucura de putin timp liber la Cascada Niagara pentru a explora frumusetea si maretia acestora. Dupa-amiaza transfer la aeroportul din Buffalo si zbor spre Chicago, cunoscut si sub numele de Orasul Vanturilor, Chitown sau Second City, aflat la confluenta dintre preeriile din Vestul Mijlociu, raul Chicago si Lacul Michigan. Cazare Chicago.

Ziua 10. CHICAGO

Mic dejun.. Ziua de azi o vom dedica descoperirii orasului Chicago, care a renascut dupa marele incendiu din 1871. Orasul a amenajat o mare parte din malul lacului, aceasta zona lunga de 46 km cuprinzand plaje, parcuri minunate si cateva din cele mai renumite institutii culturale ale tarii: Muzeul de Stiinta si Industrie, Muzeul de Istorie Naturala si Institutul de Arta, localizate in faimosul Parc Grant. Vom face un tur panoramic pe parcursul caruia vom admira zona centrala The Loop, Palatul neoclasic al Centrului Cultural, Centrul Richard Daley cu sculpturile Flamingo si sculptura cubista realizata de Pablo Picasso, Chicago Board of Trade Building (Camera de Comert), Institutul de Arta si Navy Pier – zona cea mai animata a orasului. In continuare timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Puteti opta pentru o croaziera cu vaporasul, intr-un Arhitectural Tour si/sau vizita Turnului Willis (Sears), care pana in 2014 a fost cea mai inalta cladire din America, urcand la etajul 103, pe Skydeck, pentru o priveliste unica asupra orasului. Cazare Chicago, la acelasi hotel.

Ziua 11. CHICAGO – LOS ANGELES

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Los Angeles, urmatoarea etapa a calatoriei noastre. Vizitam Los Angeles, orasul viselor, al modei, al Hollywood-ului, cu infinite atractii si tentatii, orasul care imbratiseaza si absoarbe ca intr-un creuzet quintesenta culturala a Americii, orasul al carui spirit a devenit o filosofie de viata: viseaza orice, totul este posibil ! Turul panoramic ne poarta prin Beverly Hills, unde se afla vilele somptuase ale vedetelor de cinema, Rodeo Drive (accesul cu autocar nu este permis) si Melrose Avenue, artere comerciale faimoase cu cele mai celebre marci si brand-uri din lume; West Hollywood, The Walk of Fame, vestitul bulevard pe care stralucesc ‘stelele’ tuturor vedetelor care s-au remarcat de-a lungul timpului in filmografia de la Hollywood; Downtown cu ametitorii zgarie nori; Olvera Street – cea mai veche parte din Downtown Los Angeles; Walt Disney Concert Hall - cladire ultramoderna, monumentala, cu o arhitectura avangardista, gazduind astazi, printre altele, orchestra filarmonicii din L.A. Cazare in zona Los Angeles.

Ziua 12. LOS ANGELES - DESERTUL MOJAVE - LAS VEGAS

Mic dejun. Parasim Los Angeles si plecam spre statul Nevada, strabatand Desertul Mojave. Sosire in Las Vegas, orasul luminilor si al culorilor, sanctuar al jocurilor de noroc si al mega distractiei, orasul divertismentului, rasarind in desert ca un miraj naucitor precum o fata morgana. Las Vegas-ul seduce prin forme si straluciri uluitoare, aici intalnindu-se replici monumentale ale unor edificii precum Turnul Eiffel din Paris, palate romane sau Piramidele din Egipt. Timp liber in zona faimoaselor fantani muzicale de la Bellagio. Cazare Las Vegas.

Ziua 13. LAS VEGAS / MARELE CANION

Mic dejun. Timp liber pentru a explora Las Vegas sau excursie optionala la Grand Canyon - West Rim. Prima oprire de pe traseu o vom face la impresionantul pod  O’Callaghan-Tillman, cel de-al doilea ca inaltime din Statele Unite (270 m), de unde poate fi admirat si faimosul baraj Hoover. Trecand prin paduri de copaci din familia yucca, numiti de colonistii mormoni Joshua trees, ajungem in teritoriile tribului Hualapai, unde au fost amenajate trei puncte de vizitare, la care se ajunge cu autobuzele-naveta. Primul dintre ele este Hualapai Ranch, ce reproduce atmosfera Vestului Salbatic din sec.XIX. Urmeaza Eagle Point, unde a fost construit faimosul Skywalk, platforma cu podea de sticla, inaugurata in 2007, care ofera o priveliste de neuitat asupra vaii raului Colorado, care a sapat Marele Canion. Masa de pranz o puteti lua la cafeneau de langa Skywalk sau la Guano Point, alt renumit punct de observare de pe West Rim, dupa unele pareri cel mai impresionant din zona. Intoarcere la Las Vegas si cazare la acelasi hotel.

Ziua 14. LAS VEGAS – DEATH VALLEY – MAMMOTH LAKES

Mic dejun. Parasim Las Vegas-ul si strabatem tinuturile aride ale desertului indreptandu-ne spre parcul National Death Valley, cea mai joasa, mai uscata si mai fierbinte vale din lume, spectaculoasa datorita peisajelor mirifice, cu dune de nisip ‘inghetate’ in timp si impresionante formatiuni geologice. Ne continuam drumul spre Mammoth Lakes, orasel situat la 2400 m altitudine, intr-o superba zona montana cu lacuri cristaline si izvoare termale. Cazare Mammoth Lakes.

Ziua 15. MAMMOTH LAKES – YOSEMITE PARK - MERCED

Mic dejun. Continuam calatoria prin statul California cu un popas la o alta renumita rezervatie naturala, Yosemite National Park, situata in umbra masivului Sierra Nevada. Fiind declarat patrimoniu UNESCO, Parcul National Yosemite ofera vizitatorilor privelisti fantastice, cu stanci abrupte din granit, cascade spectaculoase si o mare diversitate biologica. Sosire in micul orasel Merced si cazare.

Ziua 16. CARMEL – 17 MILE DRIVE - MONTEREY - SAN JOSE – SAN FRANCISCO

Dupa micul dejun continuam periplul american cu un popas in Carmel, oras ce si-a castigat reputatia ca fiind un fel de refugiu al artistilor si scriitorilor. Carmel este un oras mic, clasic si incantator, care a scos in afara legii reclamele luminoase, semafoarele, ceasurile din parcare – orice poarta amprenta triviala a vietii de oras, incluzand si plantele decorative artificiale. Vom face o scurta vizita la Misiunea Carmel si Carmel Beach apoi continuam spre Monterey, via 17 mile drive, pentru o panorama de exceptie asupra Pebble Beach. Sosire la Monterey, orasul marelui scriitor Steinbeck, unde vom face o oprire in centrul orasului. Aici puteti vizita acvariul Monterey Bay, unul dintre cele mai bune din lume, care exploreaza viata marina dintr-un canion de forma Marelui Canion. Ne continuam traseul spre San Jose, numit si ‘The capital of Silicon Valley’, unde vizitam Peralta Adobe House – cea mai veche casa din oras, datand din 1797. Cazare in San Francisco.

Ziua 17. SAN FRANCISCO

Mic dejun. Vizitam San Francisco, oras stralucitor, unul din cele mai vizitate locuri din America, ale carui atractii sunt raspandite pe dealurile pe care a fost construit orasul. Vom vedea: Catedrala Grace, Japantown, Centrul Civic, Alamo Square, Fisherman’s Wharf, Union Square, Chinatown, Golden Gate Park si bineinteles Golden Gate Bridge – cel mai cunoscut pod din lume. O alta atractie o constituie o vizita optionala pe Insula Alcatraz, unde puteti face un tur audio-ghidat al faimoasei inchisori federale care-i poarta numele. Cazare San Francisco, la acelasi hotel. 

Ziua 18. SAN FRANCISCO - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele vizite si/sau cumparaturi, pana la transferul la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Paris. Noapte la bord.

Ziua 19. BUCURESTI

Escala Paris si zbor in conexiune spre tara. 

NOTE

Reducere  copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20-24 pers, tariful se majoreaza cu 230 € /pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

  • Architectural Cruise, Chicago: 45 €;
  • Sears Tower, Chicago: 24 €;
  • Grand Canyon: 185 € (include insotitor grup, taxe de intrare in rezervatie, pranz, acces Skywalk si transport autocar – Optiunea se face doar la inscriere);
  • Inchisoarea Alcatraz: 39 € (include transferuri, audio ghid si intrare, transferuri – Optiunea se face doar la inscriere)
ArrayArrayArray

Destinatie: SUA

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – WASHINGTON

Intalnire in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 04:05 si zbor Bucuresti – Washington, via Amsterdam. Zbor pe timp de zi. Sosire in Washington si transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2. WASHINGTON D.C.

Mic dejun. Incepem ziua de azi in Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Memorialul Washington, Capitoliul – sediul Congresului Statelor Unite si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building (exterior). Dupa amiaza veti avea timp liber pentru vizite individuale la unul sau mai multe dintre cele 13 muzee gratuite din parcul National Mall, cum ar fi Muzeul Aerospatial, Galeria Nationala de Arta, Muzeul de Istorie Naturala. Cazare Washington DC, la acelasi hotel.

Ziua 3. WASHINGTON – BALTIMORE – LANCASTER

Mic dejun. Plecare spre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Se viziteaza portul interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Continuam traseul spre Lancaster pentru a vizita comunitatea Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Cazare Lancaster.

Ziua 4. LANCASTER – PHILADELPHIA - NEW YORK

Dupa micul dejun plecam spre Philadelphia, leaganul natiunii americane, unde vom face un tur in centrul istoric. Vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII),  Benjamin Franklin Court. Dupa amiaza ne deplasam spre New York. Cazare in Manhattan.

Ziua 5. "THE BIG APPLE"

Mic dejun. Dimineata este dedicata vizitarii celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centrul financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Battery Park, de unde poate fi admirata renumita Statuie a Libertatii, Zona Zero (locul unde pana la atacurile din 11 septembrie se inaltau Turnurile Gemene, inlocuite de One World Trade Center, inaugurat in 2014), Wall Street, Bursa din New York, Chinatown, Little Italy, zona centrala din Manhattan, unde se afla Empire State Building, Centrul Rockefeller, Fifth Avenue, bulevardul Broadway, Times Square. Dupa-amiaza timp liber la dispozitie, pentru vizite individuale. Printre recomandarile noastre se numara Empire State Building, sediul Organizatiei Natiunilor Unite, Central Park, Muzeul Metropolitan sau Muzeul Guggenheim. Cazare in Manhattan, la acelasi hotel.

Ziua 6. NEW YORK - NEWPORT -  PLYMOUTH - BOSTON,

Mic dejun. Ne deplasam spre Newport, “Orasul Caselor Albe de Vara”, localitate faimoasa pentru cladirile istorice, dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea Americana. Vom vizita conacul familiei Vanderbild "The Breakers" si biserica St.Mary, in care a fost oficiata casatoria senatorului J.F.Kennedy cu Jacqueline Bouvier. Continuam deplasarea spre Boston cu o oprire in Plymouth, cea mai veche colonie engleza cu locuire continua, fondata de emigrantii sositi in 1620 la bordul corabiei Mayflower. Vom face un scurt tur al centrului istoric, unde poate fi vazuta, printre altele, "Plymouth Rock", care marcheaza locul unde se presupune ca au debarcat primii colonisti. Plecare spre Boston, capitala si cel mai mare oraș din Massachusetts, unul dintre cele mai vechi orașe din Statele Unite. Cazare in zona Boston.

Ziua 7. BOSTON

Mic dejun. Ziua de azi o dedicam in intregime descoperirii acestui oras istoric si emblematic al Americii. Tur panoramic al orasului pe parcursul caruia vom admira Copley Square, Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour. Dupa amiaza timp liber pentru a continua individual explorarea orasului. Dintre numeroasele muzee din Boston puteti alege, in functie de preferinte, Muzeul Plutitor Boston Tea Party, unde sunt ancorate vasele restaurate Beaver si Eleanor, implicate in evenimentele declansate de impunerea taxei pe ceai din 1773, care au condus la declansarea Revolutiei Americane, Muzeul de Arta, cu bogatele sale colectii de arta din intreaga lume, din toate timpurile si de o mare diversitate (pictura, sculptura, instrumente muzicale, bijuterii, textile etc.), Muzeul Isabella Stewart Gardner, deschis in 1903 intr-un palat de inspiratie venetiana, cu o bogata colectie de arta europeana, asiatica si americana, Muzeul de Stiinta, fondat in 1830, Acvariul. Cazare in zona Boston, la acelasi hotel.

Ziua 8. BOSTON – CASCADA NIAGARA

Mic dejun. Calatorim prin pitoreasca Noua Anglie, in drum spre oraselul Niagara Falls, numit la un moment dat „Capitala Lunilor de Miere” din America. Transfer la hotel si instalare, urmata de un tur de seara la cascada Niagara, prilej de a admira spectacolul caderilor de apa iluminate in toata splendoarea lor. Cazare Niagara Falls. 

Ziua 9. CASCADA NIAGARA – CHICAGO

Mic dejun. Dimineata vom face o plimbare cu vaporasul 'Maid of the Mist' pana la baza cataractelor, ocazie de a admira spectacolul grandios al cascadelor si de a ne apropia, pentru o vedere panoramica de exceptie si de partea canadiana a acestora. Ne vom bucura de putin timp liber la Cascada Niagara pentru a explora frumusetea si maretia acestora. Dupa-amiaza transfer la aeroportul din Buffalo si zbor spre Chicago, cunoscut si sub numele de Orasul Vanturilor, Chitown sau Second City, aflat la confluenta dintre preeriile din Vestul Mijlociu, raul Chicago si Lacul Michigan. Cazare Chicago.

Ziua 10. CHICAGO

Mic dejun.. Ziua de azi o vom dedica descoperirii orasului Chicago, care a renascut dupa marele incendiu din 1871. Orasul a amenajat o mare parte din malul lacului, aceasta zona lunga de 46 km cuprinzand plaje, parcuri minunate si cateva din cele mai renumite institutii culturale ale tarii: Muzeul de Stiinta si Industrie, Muzeul de Istorie Naturala si Institutul de Arta, localizate in faimosul Parc Grant. Vom face un tur panoramic pe parcursul caruia vom admira zona centrala The Loop, Palatul neoclasic al Centrului Cultural, Centrul Richard Daley cu sculpturile Flamingo si sculptura cubista realizata de Pablo Picasso, Chicago Board of Trade Building (Camera de Comert), Institutul de Arta si Navy Pier – zona cea mai animata a orasului. In continuare timp liber la dispozitie pentru vizite individuale. Puteti opta pentru o croaziera cu vaporasul, intr-un Arhitectural Tour si/sau vizita Turnului Willis (Sears), care pana in 2014 a fost cea mai inalta cladire din America, urcand la etajul 103, pe Skydeck, pentru o priveliste unica asupra orasului. Cazare Chicago, la acelasi hotel.

Ziua 11. CHICAGO – LOS ANGELES

Mic dejun. Transfer la aeroport si zbor spre Los Angeles, urmatoarea etapa a calatoriei noastre. Vizitam Los Angeles, orasul viselor, al modei, al Hollywood-ului, cu infinite atractii si tentatii, orasul care imbratiseaza si absoarbe ca intr-un creuzet quintesenta culturala a Americii, orasul al carui spirit a devenit o filosofie de viata: viseaza orice, totul este posibil ! Turul panoramic ne poarta prin Beverly Hills, unde se afla vilele somptuase ale vedetelor de cinema, Rodeo Drive (accesul cu autocar nu este permis) si Melrose Avenue, artere comerciale faimoase cu cele mai celebre marci si brand-uri din lume; West Hollywood, The Walk of Fame, vestitul bulevard pe care stralucesc ‘stelele’ tuturor vedetelor care s-au remarcat de-a lungul timpului in filmografia de la Hollywood; Downtown cu ametitorii zgarie nori; Olvera Street – cea mai veche parte din Downtown Los Angeles; Walt Disney Concert Hall - cladire ultramoderna, monumentala, cu o arhitectura avangardista, gazduind astazi, printre altele, orchestra filarmonicii din L.A. Cazare in zona Los Angeles.

Ziua 12. LOS ANGELES - DESERTUL MOJAVE - LAS VEGAS

Mic dejun. Parasim Los Angeles si plecam spre statul Nevada, strabatand Desertul Mojave. Sosire in Las Vegas, orasul luminilor si al culorilor, sanctuar al jocurilor de noroc si al mega distractiei, orasul divertismentului, rasarind in desert ca un miraj naucitor precum o fata morgana. Las Vegas-ul seduce prin forme si straluciri uluitoare, aici intalnindu-se replici monumentale ale unor edificii precum Turnul Eiffel din Paris, palate romane sau Piramidele din Egipt. Timp liber in zona faimoaselor fantani muzicale de la Bellagio. Cazare Las Vegas.

Ziua 13. LAS VEGAS / MARELE CANION

Mic dejun. Timp liber pentru a explora Las Vegas sau excursie optionala la Grand Canyon - West Rim. Prima oprire de pe traseu o vom face la impresionantul pod  O’Callaghan-Tillman, cel de-al doilea ca inaltime din Statele Unite (270 m), de unde poate fi admirat si faimosul baraj Hoover. Trecand prin paduri de copaci din familia yucca, numiti de colonistii mormoni Joshua trees, ajungem in teritoriile tribului Hualapai, unde au fost amenajate trei puncte de vizitare, la care se ajunge cu autobuzele-naveta. Primul dintre ele este Hualapai Ranch, ce reproduce atmosfera Vestului Salbatic din sec.XIX. Urmeaza Eagle Point, unde a fost construit faimosul Skywalk, platforma cu podea de sticla, inaugurata in 2007, care ofera o priveliste de neuitat asupra vaii raului Colorado, care a sapat Marele Canion. Masa de pranz o puteti lua la cafeneau de langa Skywalk sau la Guano Point, alt renumit punct de observare de pe West Rim, dupa unele pareri cel mai impresionant din zona. Intoarcere la Las Vegas si cazare la acelasi hotel.

Ziua 14. LAS VEGAS – DEATH VALLEY – MAMMOTH LAKES

Mic dejun. Parasim Las Vegas-ul si strabatem tinuturile aride ale desertului indreptandu-ne spre parcul National Death Valley, cea mai joasa, mai uscata si mai fierbinte vale din lume, spectaculoasa datorita peisajelor mirifice, cu dune de nisip ‘inghetate’ in timp si impresionante formatiuni geologice. Ne continuam drumul spre Mammoth Lakes, orasel situat la 2400 m altitudine, intr-o superba zona montana cu lacuri cristaline si izvoare termale. Cazare Mammoth Lakes.

Ziua 15. MAMMOTH LAKES – YOSEMITE PARK - MERCED

Mic dejun. Continuam calatoria prin statul California cu un popas la o alta renumita rezervatie naturala, Yosemite National Park, situata in umbra masivului Sierra Nevada. Fiind declarat patrimoniu UNESCO, Parcul National Yosemite ofera vizitatorilor privelisti fantastice, cu stanci abrupte din granit, cascade spectaculoase si o mare diversitate biologica. Sosire in micul orasel Merced si cazare.

Ziua 16. CARMEL – 17 MILE DRIVE - MONTEREY - SAN JOSE – SAN FRANCISCO

Dupa micul dejun continuam periplul american cu un popas in Carmel, oras ce si-a castigat reputatia ca fiind un fel de refugiu al artistilor si scriitorilor. Carmel este un oras mic, clasic si incantator, care a scos in afara legii reclamele luminoase, semafoarele, ceasurile din parcare – orice poarta amprenta triviala a vietii de oras, incluzand si plantele decorative artificiale. Vom face o scurta vizita la Misiunea Carmel si Carmel Beach apoi continuam spre Monterey, via 17 mile drive, pentru o panorama de exceptie asupra Pebble Beach. Sosire la Monterey, orasul marelui scriitor Steinbeck, unde vom face o oprire in centrul orasului. Aici puteti vizita acvariul Monterey Bay, unul dintre cele mai bune din lume, care exploreaza viata marina dintr-un canion de forma Marelui Canion. Ne continuam traseul spre San Jose, numit si ‘The capital of Silicon Valley’, unde vizitam Peralta Adobe House – cea mai veche casa din oras, datand din 1797. Cazare in San Francisco.

Ziua 17. SAN FRANCISCO

Mic dejun. Vizitam San Francisco, oras stralucitor, unul din cele mai vizitate locuri din America, ale carui atractii sunt raspandite pe dealurile pe care a fost construit orasul. Vom vedea: Catedrala Grace, Japantown, Centrul Civic, Alamo Square, Fisherman’s Wharf, Union Square, Chinatown, Golden Gate Park si bineinteles Golden Gate Bridge – cel mai cunoscut pod din lume. O alta atractie o constituie o vizita optionala pe Insula Alcatraz, unde puteti face un tur audio-ghidat al faimoasei inchisori federale care-i poarta numele. Cazare San Francisco, la acelasi hotel. 

Ziua 18. SAN FRANCISCO - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele vizite si/sau cumparaturi, pana la transferul la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Paris. Noapte la bord.

Ziua 19. BUCURESTI

Escala Paris si zbor in conexiune spre tara. 

NOTE

Reducere  copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20-24 pers, tariful se majoreaza cu 230 € /pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

  • Architectural Cruise, Chicago: 45 €;
  • Sears Tower, Chicago: 24 €;
  • Grand Canyon: 185 € (include insotitor grup, taxe de intrare in rezervatie, pranz, acces Skywalk si transport autocar – Optiunea se face doar la inscriere);
  • Inchisoarea Alcatraz: 39 € (include transferuri, audio ghid si intrare, transferuri – Optiunea se face doar la inscriere)
ArrayArrayArray