Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CROAZIERA DE LUX IN ALASKA & EXCURSIE LA CERCUL POLAR


Descriere

Destinatie: SUA

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – VANCOUVER

Intalnire in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 04:00 si zbor Bucuresti – Vancouver, via Paris. Zbor pe timp de zi. Sosire in Vancouver, cea mai mare zona metropolitana din vestul Canadei. In ciuda faptului ca este un oras tanar, cu o istorie notabila care nu depaseste 100 de ani, Vancouver ofera un caleidoscop de atractii. Turul orasului ne va permite sa descoperim Stanley Park, cu colectia sa de totemuri, English Bay, Canada Place, cladire emblematica multifunctionala, care include printre altele si terminalul de croaziere, Gastown - cel mai vechi cartier din Vancouver, cu cladirile sale victoriene, Chinatown. Dupa turul de oras transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2. VANCOUVER – VICTORIA & BUTCHART GARDENS

Mic dejun. Va propunem o excursie optionala inedita in Victoria, orasul gradina si capitala provinciei British Columbia. Transfer in portul de imbarcare pe ferry boat-ul spre Insula Vancouver. Aici vom vedea Parcurile Beacon Hill si Thunderbird, impresionantul hotelul Empress, construit la inceputul secolului XX si incantatorul golf Oak Bay. De asemenea vom vizita paradisul botanic cunoscut in intreaga lume: Gradinile Butchart, cu mii de specii de plante si copaci. Piesa centrala a gradinii este splendida Sunken Garden, amenajata intr-o fosta cariera de piatra ce detine somptuoase etalari de flori scoase in evidenta de peluzele imaculate si de copacii inalti. Intoarcere in Vancouver cu ferry boat-ul si transfer la hotel. Cazare Vancouver.

Ziua 3. WELCOME ON BOARD !

Mic dejun Transfer la terminalul portului de croaziere pentru formalitatile de imbarcare. Bun venit la bord ! Vasul paraseste Vancouver la ora 16.30. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 4. SPRE ALASKA… INSIDE PASSAGE

Prima zi ne-o vom petrece pe ocean, navigand spre tinuturile boreale ale Alaskai. Vom traversa Inside Passage, culoar de-a lungul coastei sudice a Alaskai, printre mii de insule si insulitie care formeaza arhipeleagul, oferind privelisti fascinante. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a ne familiariza cu facilitatile acestuia: piscine, solarium, centru spa cu saloane de masaj, jacuzzi sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante cu bufet deschis 24 de ore, galerie comerciala si numeroase baruri. Seara va asteapta diverse spectacole de teatru, animatie, muzica live si, bineinteles, discoteca. Alaska este cel mai mare stat al Statelor Unite din punct de vedere al suprafetei geografice, de doua ori cat marimea Texas-ului, o exclava despartita de 800 km de teritoriu canadian fata de cel mai nordic stat american. (A fost cumparata de la Imperiul Rus in anul 1867, pe o suma derizorie care astazi este echivalenta cu aprox. 70 centi pe hectar !). Teritoriul a suferit transformari administrative fundamentale de-a lungul timpului, devenind, datorita frumusetii inegalabile a peisajelor naturale, una din cele mai exotice atractii turistice din lume. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 5. KETCHIKAN, ALASKA

Sosim dimineata in primul port din acest itinerar magnific, in pitorescul Ketchikan, un orasel rustic din sudul Alaskai, inconjurat de munti cu piscuri inzapezite. De aici incepe voiajul nostru in regiunile arctice, printre ghetari maiestosi, fiorduri inguste si peisaje cuceritoare. Creek Street, principala strada din centrul orasului si cea mai populara zona turistica se afla la cateva minute de mers pe jos de locul unde este ancorat vasul. Nu trebuie ratat Totem Heritage Center, muzeu in care este expusa cea mai mare colectie de totemuri autentice din lume, precum si un tezaur cu artefacte vechi ale diferitelor culturi native din Alaska. Plecare la ora 15.00. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 6. ICY STRAIT POINT, ALASKA

La ora 8.00 vasul acosteaza in Icy Strait Point, asezare populata de cea mai mare comunitate de amerindieni Tilgit din Alaska, unde a functionat candva o fabrica de conserve de peste, devenita punct turistic si muzeu. In acest mirific colt de natura, daca norocul ne surade, este posibil sa observam chiar de pe tarm faimoasele balene cu cocoasa, orci, lei de mare etc. Excursiile organizate ofera posibilitati multiple de a ne apropia de natura virgina, putand alege o aventura pe apa sau pe uscat in aer.. O atractie aparte sunt ursii grizzly, care pot fi adesea vazuti in timpul excursiilor organizate in acest scop. Parasim Icy Strait Point la ora 18.00. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 7. JUNEAU, ALASKA

Sosim la ora 7.00 in capitala Alaskai, Juneau. Vom avea o zi intreaga la dispozitie sa exploram acest oras minunat, care, paradoxal, nu este legat prin drumuri de restul tarii, accesul facandu-se doar pe calea aerului si pe apa. Oras cu o clima oceanica subarctica, marginit de lanturi muntoase inalte si de Pacific, Juneau se remarca printr-un farmec specific, cu strazi neaglomerate, piete largi, aerisite, fiind un punct de oprire obligatoriu printre turistii care ajung in Alaska. Centrul este compact si accesibil pietonal, aici gasindu-se diverse magazine cu suveniruri locale. Insa marea atractie o constituie Ghetarul Mendenhall, falnic si grandios, la care se poate ajunge intr-o excursie cu autocarul sau cu elicopterul. O alta excursie fascinanta este o plimbare cu vaporasul prin stramtoarea Padurii Tongass, pana la minele originare de aur de altadata, locuri istorice care au determinat in trecut o frenezie teribila in goana continua dupa metalul galben. Vasul ridica ancora la ora 20.30. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 8. SKAGWAY, ALASKA

Ora 7.00 ajungem in Skagway, oras situat intr-o regiune montana fermecatoare, cu piscuri inalte, caderi de apa care strapung crevasele ghetarilor si relicve din vremea cautatorilor de aur (cheechako). Trenul restaurat, cu cel mai ingust ecartament din lume, altadata servind industria minelor de aur din regiunea Yukon, te poarta intr-un traseu de o frumusete coplesitoare, strabatand peisajele magnifice din White Pass, dincolo de frontiera cu Canada. Turistii pot opta de asemenea pentru plimbari cu barca sau cu caiacul in Glacier Bay sau sa viziteze Rezervatia de vulturi golasi. Parasim portul la ora 16.00. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 9. HUBBARD GLACIER, ALASKA

Vasul ancoreaza dimineata la Hubbard Glacier, unul din putinii ghetari din lume care nu se misca in pasul obisnuit glaciar. Monumental si dramatic, ghetarul inainteaza constant, intr-un ritm atipic, putand la un moment dat sa blocheze intrarea in Russel Fjord, creand astfel cel mai mare lac glaciar din toate timpurile. Priviti atent, puteti fi martorii unui moment crucial din istoria geologica a planetei ! De oriunde de pe puntea vasului se poate admira frumusetea magnifica a acestei minuni naturale, formata din 2000 km patrati de gheata albastra, translucida. Turistii pot experimenta un strigat la unison, al carui zgomot reverbereaza aerul putand sa determine desprinderea de bucati mari de gheata din formatiunile glaciare, care se prabusesc in ocean. Ora 11.00 ridicam ancora cu destinatia Anchorage. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 10. SEWARD - ANCHORAGE - FAIRBANKS

In ultima zi din acest voiaj minunat ajungem la Seward unde debarcam. Transfer spre Anchorage, cel mai populat oras din Alaska. Pe traseu vom vizita Alaska Wildlife Conservation Center, unde putem admira fauna rara, precum ursii bruni, negri si ursii grizzly, elani, bizoni, vulpi etc. Ajunsi la Anchorage vom face un scurt tur de oras: Earthquake Park, unde se afla memorialul devastatorului cutremur din 1964, zona Ship Creek, centrul modern, Lacul Hood, cea mai aglomerata baza de hidroavioane din lume. Transfer la aeroport si zbor spre Fairbanks. Cazare Fairbanks.

Ziua 11. FAIRBANKS

Mic dejun. Timp liber sau participare la o excursie optionala de exceptie, pana la Cercul Polar, intr-un circuit de peste 600 km. Aceasta excursie parcurge unul dintre cele mai izolate drumuri din lume, autostrada Dalton, in paralel cu Conducta Trans-Alaska, lunga de 1287 km, construita intre 1974 si 1977 intre Prudhoe Bay si Valdez. Pe traseu vom admira relieful, flora si fauna specifice Alaskai si vom face cateva opriri foto, printre care cea la podul E.L.Patton, construit peste raul Yukon. Punctul final al traseului este Arctic Circle Sign, situat la 66°33’ latitudine nord, unde trebuie neaparat sa faceti o fotografie memorabila si sa luati certificatul care atesta ajungerea in acest punct. Pe drumul de intoarcere spre Fairbanks, unde se ajunge spre dimineata, este posibil, daca norocul va va surade, sa aveti ocazia sa urmariti mirifica Aurora Boreala. Cazare Fairbanks.

Ziua 12. FAIRBANKS

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului situat la 64°50′ latitudine nord. Cazare Fairbanks.

Ziua 13. FAIRBANKS - SEATTLE

Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Seattle, unde ajungem in jurul pranzului. Continuam cu turul orasului, pe parcursul caruia vom vedea turnul Space Needle, Downtown, Pike Place Market, Pioneer Square, China Town, Capitol Hill. Transfer la hotel si cazare Seattle.

Ziua 14. SEATTLE

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Europa, cu decolare la 16:20. Noapte la bord.

Ziua 15. BUCURESTI

Escala pe aeroportul din Paris si zbor in conexiune spre tara. Sosire Bucuresti ora 16:55.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20-24 pers, tariful se majoreaza cu 175 €/pers. Suplimentul single nu include si cazarea de pe vapor. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

  • Victoria & Butchart Gardens (tur privat, transferuri, bilete ferry, intrari, insotitor roman - Optiunea se face doar la inscriere): 165 €;
  • Excursie la Cercul Polar: (transferuri, ghid–Optiunea se face doar la inscriere): 255 €.

 

NOTE
Excursiile organizate in porturile de debarcare pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas. Insotitorul roman de grup nu participa la excursiile optionale organizate de linia de croaziera. 

ArrayArrayArray

Destinatie: SUA

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – VANCOUVER

Intalnire in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) ora 04:00 si zbor Bucuresti – Vancouver, via Paris. Zbor pe timp de zi. Sosire in Vancouver, cea mai mare zona metropolitana din vestul Canadei. In ciuda faptului ca este un oras tanar, cu o istorie notabila care nu depaseste 100 de ani, Vancouver ofera un caleidoscop de atractii. Turul orasului ne va permite sa descoperim Stanley Park, cu colectia sa de totemuri, English Bay, Canada Place, cladire emblematica multifunctionala, care include printre altele si terminalul de croaziere, Gastown - cel mai vechi cartier din Vancouver, cu cladirile sale victoriene, Chinatown. Dupa turul de oras transfer la hotel pentru cazare.

Ziua 2. VANCOUVER – VICTORIA & BUTCHART GARDENS

Mic dejun. Va propunem o excursie optionala inedita in Victoria, orasul gradina si capitala provinciei British Columbia. Transfer in portul de imbarcare pe ferry boat-ul spre Insula Vancouver. Aici vom vedea Parcurile Beacon Hill si Thunderbird, impresionantul hotelul Empress, construit la inceputul secolului XX si incantatorul golf Oak Bay. De asemenea vom vizita paradisul botanic cunoscut in intreaga lume: Gradinile Butchart, cu mii de specii de plante si copaci. Piesa centrala a gradinii este splendida Sunken Garden, amenajata intr-o fosta cariera de piatra ce detine somptuoase etalari de flori scoase in evidenta de peluzele imaculate si de copacii inalti. Intoarcere in Vancouver cu ferry boat-ul si transfer la hotel. Cazare Vancouver.

Ziua 3. WELCOME ON BOARD !

Mic dejun Transfer la terminalul portului de croaziere pentru formalitatile de imbarcare. Bun venit la bord ! Vasul paraseste Vancouver la ora 16.30. Cazare la bord cu pensiune completa.

Ziua 4. SPRE ALASKA… INSIDE PASSAGE

Prima zi ne-o vom petrece pe ocean, navigand spre tinuturile boreale ale Alaskai. Vom traversa Inside Passage, culoar de-a lungul coastei sudice a Alaskai, printre mii de insule si insulitie care formeaza arhipeleagul, oferind privelisti fascinante. Timp liber pentru relaxare la bordul vaporului de lux, prilej de a ne familiariza cu facilitatile acestuia: piscine, solarium, centru spa cu saloane de masaj, jacuzzi sauna si tratamente, cinema, cazino, restaurante cu bufet deschis 24 de ore, galerie comerciala si numeroase baruri. Seara va asteapta diverse spectacole de teatru, animatie, muzica live si, bineinteles, discoteca. Alaska este cel mai mare stat al Statelor Unite din punct de vedere al suprafetei geografice, de doua ori cat marimea Texas-ului, o exclava despartita de 800 km de teritoriu canadian fata de cel mai nordic stat american. (A fost cumparata de la Imperiul Rus in anul 1867, pe o suma derizorie care astazi este echivalenta cu aprox. 70 centi pe hectar !). Teritoriul a suferit transformari administrative fundamentale de-a lungul timpului, devenind, datorita frumusetii inegalabile a peisajelor naturale, una din cele mai exotice atractii turistice din lume. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 5. KETCHIKAN, ALASKA

Sosim dimineata in primul port din acest itinerar magnific, in pitorescul Ketchikan, un orasel rustic din sudul Alaskai, inconjurat de munti cu piscuri inzapezite. De aici incepe voiajul nostru in regiunile arctice, printre ghetari maiestosi, fiorduri inguste si peisaje cuceritoare. Creek Street, principala strada din centrul orasului si cea mai populara zona turistica se afla la cateva minute de mers pe jos de locul unde este ancorat vasul. Nu trebuie ratat Totem Heritage Center, muzeu in care este expusa cea mai mare colectie de totemuri autentice din lume, precum si un tezaur cu artefacte vechi ale diferitelor culturi native din Alaska. Plecare la ora 15.00. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 6. ICY STRAIT POINT, ALASKA

La ora 8.00 vasul acosteaza in Icy Strait Point, asezare populata de cea mai mare comunitate de amerindieni Tilgit din Alaska, unde a functionat candva o fabrica de conserve de peste, devenita punct turistic si muzeu. In acest mirific colt de natura, daca norocul ne surade, este posibil sa observam chiar de pe tarm faimoasele balene cu cocoasa, orci, lei de mare etc. Excursiile organizate ofera posibilitati multiple de a ne apropia de natura virgina, putand alege o aventura pe apa sau pe uscat in aer.. O atractie aparte sunt ursii grizzly, care pot fi adesea vazuti in timpul excursiilor organizate in acest scop. Parasim Icy Strait Point la ora 18.00. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 7. JUNEAU, ALASKA

Sosim la ora 7.00 in capitala Alaskai, Juneau. Vom avea o zi intreaga la dispozitie sa exploram acest oras minunat, care, paradoxal, nu este legat prin drumuri de restul tarii, accesul facandu-se doar pe calea aerului si pe apa. Oras cu o clima oceanica subarctica, marginit de lanturi muntoase inalte si de Pacific, Juneau se remarca printr-un farmec specific, cu strazi neaglomerate, piete largi, aerisite, fiind un punct de oprire obligatoriu printre turistii care ajung in Alaska. Centrul este compact si accesibil pietonal, aici gasindu-se diverse magazine cu suveniruri locale. Insa marea atractie o constituie Ghetarul Mendenhall, falnic si grandios, la care se poate ajunge intr-o excursie cu autocarul sau cu elicopterul. O alta excursie fascinanta este o plimbare cu vaporasul prin stramtoarea Padurii Tongass, pana la minele originare de aur de altadata, locuri istorice care au determinat in trecut o frenezie teribila in goana continua dupa metalul galben. Vasul ridica ancora la ora 20.30. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 8. SKAGWAY, ALASKA

Ora 7.00 ajungem in Skagway, oras situat intr-o regiune montana fermecatoare, cu piscuri inalte, caderi de apa care strapung crevasele ghetarilor si relicve din vremea cautatorilor de aur (cheechako). Trenul restaurat, cu cel mai ingust ecartament din lume, altadata servind industria minelor de aur din regiunea Yukon, te poarta intr-un traseu de o frumusete coplesitoare, strabatand peisajele magnifice din White Pass, dincolo de frontiera cu Canada. Turistii pot opta de asemenea pentru plimbari cu barca sau cu caiacul in Glacier Bay sau sa viziteze Rezervatia de vulturi golasi. Parasim portul la ora 16.00. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 9. HUBBARD GLACIER, ALASKA

Vasul ancoreaza dimineata la Hubbard Glacier, unul din putinii ghetari din lume care nu se misca in pasul obisnuit glaciar. Monumental si dramatic, ghetarul inainteaza constant, intr-un ritm atipic, putand la un moment dat sa blocheze intrarea in Russel Fjord, creand astfel cel mai mare lac glaciar din toate timpurile. Priviti atent, puteti fi martorii unui moment crucial din istoria geologica a planetei ! De oriunde de pe puntea vasului se poate admira frumusetea magnifica a acestei minuni naturale, formata din 2000 km patrati de gheata albastra, translucida. Turistii pot experimenta un strigat la unison, al carui zgomot reverbereaza aerul putand sa determine desprinderea de bucati mari de gheata din formatiunile glaciare, care se prabusesc in ocean. Ora 11.00 ridicam ancora cu destinatia Anchorage. Cazare la bord / pensiune completa.

Ziua 10. SEWARD - ANCHORAGE - FAIRBANKS

In ultima zi din acest voiaj minunat ajungem la Seward unde debarcam. Transfer spre Anchorage, cel mai populat oras din Alaska. Pe traseu vom vizita Alaska Wildlife Conservation Center, unde putem admira fauna rara, precum ursii bruni, negri si ursii grizzly, elani, bizoni, vulpi etc. Ajunsi la Anchorage vom face un scurt tur de oras: Earthquake Park, unde se afla memorialul devastatorului cutremur din 1964, zona Ship Creek, centrul modern, Lacul Hood, cea mai aglomerata baza de hidroavioane din lume. Transfer la aeroport si zbor spre Fairbanks. Cazare Fairbanks.

Ziua 11. FAIRBANKS

Mic dejun. Timp liber sau participare la o excursie optionala de exceptie, pana la Cercul Polar, intr-un circuit de peste 600 km. Aceasta excursie parcurge unul dintre cele mai izolate drumuri din lume, autostrada Dalton, in paralel cu Conducta Trans-Alaska, lunga de 1287 km, construita intre 1974 si 1977 intre Prudhoe Bay si Valdez. Pe traseu vom admira relieful, flora si fauna specifice Alaskai si vom face cateva opriri foto, printre care cea la podul E.L.Patton, construit peste raul Yukon. Punctul final al traseului este Arctic Circle Sign, situat la 66°33’ latitudine nord, unde trebuie neaparat sa faceti o fotografie memorabila si sa luati certificatul care atesta ajungerea in acest punct. Pe drumul de intoarcere spre Fairbanks, unde se ajunge spre dimineata, este posibil, daca norocul va va surade, sa aveti ocazia sa urmariti mirifica Aurora Boreala. Cazare Fairbanks.

Ziua 12. FAIRBANKS

Mic dejun. Timp liber pentru explorarea orasului situat la 64°50′ latitudine nord. Cazare Fairbanks.

Ziua 13. FAIRBANKS - SEATTLE

Transfer matinal la aeroport pentru zborul spre Seattle, unde ajungem in jurul pranzului. Continuam cu turul orasului, pe parcursul caruia vom vedea turnul Space Needle, Downtown, Pike Place Market, Pioneer Square, China Town, Capitol Hill. Transfer la hotel si cazare Seattle.

Ziua 14. SEATTLE

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Europa, cu decolare la 16:20. Noapte la bord.

Ziua 15. BUCURESTI

Escala pe aeroportul din Paris si zbor in conexiune spre tara. Sosire Bucuresti ora 16:55.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20-24 pers, tariful se majoreaza cu 175 €/pers. Suplimentul single nu include si cazarea de pe vapor. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 

  • Victoria & Butchart Gardens (tur privat, transferuri, bilete ferry, intrari, insotitor roman - Optiunea se face doar la inscriere): 165 €;
  • Excursie la Cercul Polar: (transferuri, ghid–Optiunea se face doar la inscriere): 255 €.

 

NOTE
Excursiile organizate in porturile de debarcare pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas. Insotitorul roman de grup nu participa la excursiile optionale organizate de linia de croaziera. 

ArrayArrayArray