Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: SUA

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – NEW YORK
Intalnire in aeroportul Henri Coanda ora 11:00 si zbor Bucuresti – New York, via Amsterdam. Zbor pe timp de zi. Sosire in New York si transfer la hotel pentru cazare New Jersey. 
Ziua 2. NEW YORK, NEW YORK - “THE BIG APPLE”
Mic dejun. Deplasare spre New York pentru vizitarea celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centru financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Centrul Rockefeller, Fifth Avenue, Broadway, Soho, Greenwich Village, Chinatown, Tribeca, Wall Street, Bursa din New York, Zona Zero ( locul unde au fost Turnurile Gemene). Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si vizite individuale. Optional, va invitam sa urcati pana la etajul 86 al cladirii Empire State, pentru o vedere spectaculoasa asupra Manhattan-ului. Transfer la hotel si cazare New Jersey.
Ziua 3. NEW YORK & BROOKLYN
Mic dejun. Azi vom face o vizita de jumatate de zi in Brooklyn, al doilea district al New York-ului ca suprafata si primul ca numar de locuitori. Oras de sine statator pana in 1898, cand este anexat la New York. Datorita industriei infloritoare si a pitorescului asezarii, a fost preferat de emigranti (peste 90 de grupuri etnice: evrei, irlandezi, latino-americani, polonezi, rusi, italieni, asiatici). Vom admira zona Dumbo, Wiliamsburg si Brooklyn Hights, o incursiune prin care vom experimenta noi culturi, obiceiuri si gastronomii. Timp liber pentru continuarea explorarii orasului pe cont propriu in zona Times Square. Recomandam un zbor de agrement cu elicopterul, prilej de a admira panorama extraordinara care se deschide deasupra Manhattan-ului sau puteti face cumparaturi. Transfer la acelasi hotel si cazare.
Ziua 4. NEW YORK - STATUIA LIBERTATII & ELLIS ISLAND
Mic dejun. Prima parte a zilei o dedicam vizitarii Central Park, infiintat la sugestia lui William Cullen Bryant in 1884, parcul are 4 km lungime si 800 m latime, nu este cel mai intins parc al orasului, dar cel mai vizitat (cca.7 milioane de persoane anual); continuam apoi cu Metropolitan Museum of Art, unul dintre  cele 5 mari muzee ale lumii alaturi de Ermitaj, Luvru, British Museum si Prado. Dupa amiaza libera. Optional, puteti alege si o croaziera pentru a admira Statuia Libertatii urmata de Ellis Island, unde vom vizita Muzeul American al Imigrarii, inaugurat in 1990, dupa laborioase lucrari de renovare. Expozitia prezinta aspecte din viata si obiceiurile celor peste 40 de nationalitati care au emigrat in America, incepand cu sec.16, documente de epoca, o mare diversitate de obiecte personale lasate de cei veniti din toata lumea. Seara transfer la acelasi hotel si cazare.
Ziua 5. NEW YORK – NEWPORT – CAMBRIDGE - BOSTON
Mic dejun. Continuam traseul spre Boston, Massachussetts cu un stop in Newport, “Orasul Caselor Albe de Vara”, localitate faimoasa pentru cladirile istorice (unul dintre cele mai vechi teatre si cea mai veche sinagoga din Statele Unite), dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea Americana. Vom vizita The Breakers (intrarea inclusa). Continuam apoi spre Boston cu o scurta oprire en route in Cambridge pentru a vizita Universitatea Harvard. Sosire in Boston si transfer la hotel. Cazare in zona Boston.
Ziua 6. BOSTON – „NOUA ANGLIE” - MONTREAL
Mic dejun. Tur panoramic, prilej de a admira Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour etc. Timp liber (2 ore) pentru explorarea orasului pe cont propriu. Plecare spre Montreal, oras sofisticat, avangardist, cea de-a treia mare aglomeratie urbana din lume vorbitoare de limba franceza, dupa Paris si Kinshasa. Vom traversa statele New Hampshire si Vermont aflate in regiunea Noua Anglie cu scurte opriri en route. Sosire si cazare zona Montreal.
Ziua 7. MONTREAL – QUEBEC
Mic dejun. Vom vizita Montreal-ul istoric, cu Basilica Notre Dame, Downtown si Montreal-ul modern, cu cladiri zgarie nori, Cartierul Latin, Le Plateau, cu strazi rezidentiale si numeroase artere comerciale. Plecare spre Quebec, oras romantic, care a conservat cultura francofona si spiritul european, unul din cele mai indragite orase de pe continentul nord-american. Cina inclusa la restaurantul „Cabane a sucre”. Transfer la hotel si cazare zona Quebec.
Ziua 8. QUEBEC – OTTAWA – GANANOQUE
Mic dejun. Vom vizita Château Frontenac, Place d’Armes, Cap Diamant, Place Royale, pitorestile stradutele inguste cu case de piatra de pe malul raului St. Laurence. Continuam traseul spre Ottawa, capitala Canadei, situata pe malul Canalului Rideau. Oras bilingv (engleza si franceza ), un conglomerat de culturi si natiuni diferite, Ottawa cunoaste in prezent cea mai rapida dezvoltare urbana de pe continentul nord-american. Vom admira Parliament Hill, Curtea Suprema din Canada - un exemplu desavarsit al arhitecturii art-deco. Transfer in Gananoque pentru cazare.
Ziua 9. GANANOQUE – CELE 1000 DE INSULE – TORONTO
Mic dejun. Timp liber sau optional, croaziera pe fluviul Saint Lawrence (Laurent) pentru a admira cele 1000 insule. Legendele irochezilor spun ca doua spirite puternice, unul bun si celalalt rau, s-au luptat pentru controlul asupra marelui fluviu, iar in timpul luptei niste bolovani imensi ar fi fost aruncati in fluviu, multi cazand in stramtorile care conduceau spre Lacul Ontario. Odata cu triumful spiritului bun, asupra pamantului a cazut binecuvantarea ce a inviat padurile bogate de mesteceni galbeni, artari argintii si otetarii inaripati de deasupra blocurilor de granit imprastiate in fluviu. Astazi, acestia poarta numele de Cele 1000 de Insule. Ne indreptam apoi spre Toronto, metropola cosmopolita, cu cea mai densa populatie din Canada, capitala statului Ontario. Sosire si tur de oras pe parcursul caruia vom admira Toronto Harbour, CN Tower (exterior – intrarea se achita suplimentar), Hockey Hall of Fame, Casa Loca etc. Cazare zona Toronto.
Ziua 10. TORONTO – CASCADA NIAGARA
Mic dejun. Plecare spre Cascada Niagara, cu oprire in Niagara-on-the-Lake, fosta capitala a Canadei Superioare si unul dintre cele mai bine pastrate orase din America de Nord. Dupa ce ne delectam cu spectacolul grandios al cascadelor traversam frontiera in SUA, unde vom face o plimbare cu vaporasul ‘Maid of the Mist’ pana la baza cataractelor, pentru o vedere panoramica de exceptie. Optional, cina in faimosul restaurant rotitor Skylon Tower. Cazare Niagara (Canada).
Ziua 11. CASCADA NIAGARA – LANCASTER
Mic dejun. Plecam spre Lancaster. Sosire si vizita comunitatii Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Cina o vom servi intr-un restaurant al comunitatii. Cazare in zona Lancaster.
Ziua 12. LANCASTER – PHILADELPHIA - BALTIMORE - WASHINGTON D.C.
Mic dejun. Continuam traseul spre Philadelphia, leaganul natiunii americane. Incepem cu un tur in centrul istoric unde vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII), Christ Church, Benjamin Franklin court. Plecare spre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Se viziteaza portul interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Plecare spre Washington, sosire si cazare. 
Ziua 13. WASHINGTON D.C.
Mic dejun. Ziua de astazi este consacrata cunoasterii Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Mall-ul Smithsonian, Memorialul Washington, Capitoliul – casa legislaturii nationale din America si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building (exterior). Cazare Washington.
Ziua 14. WASHINGTON D.C. – BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber dimineata. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Amsterdam. 
Ziua 15. BUCURESTI
Sosire in Amsterdam si zbor in conexiune spre tara. Sosire Bucuresti ora 13:15.

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 30 pers. Pentru un grup de 29 – 25 pers, tariful se majoreaza cu 90 € / pers iar pentru un grup de 20 – 24 pers, tariful se majoreaza cu 150 € / pers. Reducerea de Early Booking este valabila pana la data de 22.09.2017.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 185 € / pers / pachet 5 optionale (optiunea se face doar la inscriere)

  • Empire State Building (bilet de intrare la etajul 86 si insotitor roman );
  • Statuia Libertatii si Ellis Island (bilet de vaporas si intrare la Ellis Island);
  • Croaziera 1000 Insule (bilet croaziera, insotitor roman);
  • CN Tower Toronto  (bilet de intrare si insotitor roman);
  • Cina bufet la Skylon Tower – Niagara.
ArrayArrayArray

Destinatie: SUA

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – NEW YORK
Intalnire in aeroportul Henri Coanda ora 11:00 si zbor Bucuresti – New York, via Amsterdam. Zbor pe timp de zi. Sosire in New York si transfer la hotel pentru cazare New Jersey. 
Ziua 2. NEW YORK, NEW YORK - “THE BIG APPLE”
Mic dejun. Deplasare spre New York pentru vizitarea celui mai cosmopolit si controversat oras al lumii, centru financiar international, orasul contrastelor si al simbiozei culturilor mondiale: Centrul Rockefeller, Fifth Avenue, Broadway, Soho, Greenwich Village, Chinatown, Tribeca, Wall Street, Bursa din New York, Zona Zero ( locul unde au fost Turnurile Gemene). Dupa amiaza timp liber la dispozitie pentru cumparaturi si vizite individuale. Optional, va invitam sa urcati pana la etajul 86 al cladirii Empire State, pentru o vedere spectaculoasa asupra Manhattan-ului. Transfer la hotel si cazare New Jersey.
Ziua 3. NEW YORK & BROOKLYN
Mic dejun. Azi vom face o vizita de jumatate de zi in Brooklyn, al doilea district al New York-ului ca suprafata si primul ca numar de locuitori. Oras de sine statator pana in 1898, cand este anexat la New York. Datorita industriei infloritoare si a pitorescului asezarii, a fost preferat de emigranti (peste 90 de grupuri etnice: evrei, irlandezi, latino-americani, polonezi, rusi, italieni, asiatici). Vom admira zona Dumbo, Wiliamsburg si Brooklyn Hights, o incursiune prin care vom experimenta noi culturi, obiceiuri si gastronomii. Timp liber pentru continuarea explorarii orasului pe cont propriu in zona Times Square. Recomandam un zbor de agrement cu elicopterul, prilej de a admira panorama extraordinara care se deschide deasupra Manhattan-ului sau puteti face cumparaturi. Transfer la acelasi hotel si cazare.
Ziua 4. NEW YORK - STATUIA LIBERTATII & ELLIS ISLAND
Mic dejun. Prima parte a zilei o dedicam vizitarii Central Park, infiintat la sugestia lui William Cullen Bryant in 1884, parcul are 4 km lungime si 800 m latime, nu este cel mai intins parc al orasului, dar cel mai vizitat (cca.7 milioane de persoane anual); continuam apoi cu Metropolitan Museum of Art, unul dintre  cele 5 mari muzee ale lumii alaturi de Ermitaj, Luvru, British Museum si Prado. Dupa amiaza libera. Optional, puteti alege si o croaziera pentru a admira Statuia Libertatii urmata de Ellis Island, unde vom vizita Muzeul American al Imigrarii, inaugurat in 1990, dupa laborioase lucrari de renovare. Expozitia prezinta aspecte din viata si obiceiurile celor peste 40 de nationalitati care au emigrat in America, incepand cu sec.16, documente de epoca, o mare diversitate de obiecte personale lasate de cei veniti din toata lumea. Seara transfer la acelasi hotel si cazare.
Ziua 5. NEW YORK – NEWPORT – CAMBRIDGE - BOSTON
Mic dejun. Continuam traseul spre Boston, Massachussetts cu un stop in Newport, “Orasul Caselor Albe de Vara”, localitate faimoasa pentru cladirile istorice (unul dintre cele mai vechi teatre si cea mai veche sinagoga din Statele Unite), dar mai ales pentru incantatoarele conace apartinand familiilor importante din societatea Americana. Vom vizita The Breakers (intrarea inclusa). Continuam apoi spre Boston cu o scurta oprire en route in Cambridge pentru a vizita Universitatea Harvard. Sosire in Boston si transfer la hotel. Cazare in zona Boston.
Ziua 6. BOSTON – „NOUA ANGLIE” - MONTREAL
Mic dejun. Tur panoramic, prilej de a admira Fanueil Hall, Quincy Marketplace, Harvard Yard, Cambridge Common, Boston Harbour etc. Timp liber (2 ore) pentru explorarea orasului pe cont propriu. Plecare spre Montreal, oras sofisticat, avangardist, cea de-a treia mare aglomeratie urbana din lume vorbitoare de limba franceza, dupa Paris si Kinshasa. Vom traversa statele New Hampshire si Vermont aflate in regiunea Noua Anglie cu scurte opriri en route. Sosire si cazare zona Montreal.
Ziua 7. MONTREAL – QUEBEC
Mic dejun. Vom vizita Montreal-ul istoric, cu Basilica Notre Dame, Downtown si Montreal-ul modern, cu cladiri zgarie nori, Cartierul Latin, Le Plateau, cu strazi rezidentiale si numeroase artere comerciale. Plecare spre Quebec, oras romantic, care a conservat cultura francofona si spiritul european, unul din cele mai indragite orase de pe continentul nord-american. Cina inclusa la restaurantul „Cabane a sucre”. Transfer la hotel si cazare zona Quebec.
Ziua 8. QUEBEC – OTTAWA – GANANOQUE
Mic dejun. Vom vizita Château Frontenac, Place d’Armes, Cap Diamant, Place Royale, pitorestile stradutele inguste cu case de piatra de pe malul raului St. Laurence. Continuam traseul spre Ottawa, capitala Canadei, situata pe malul Canalului Rideau. Oras bilingv (engleza si franceza ), un conglomerat de culturi si natiuni diferite, Ottawa cunoaste in prezent cea mai rapida dezvoltare urbana de pe continentul nord-american. Vom admira Parliament Hill, Curtea Suprema din Canada - un exemplu desavarsit al arhitecturii art-deco. Transfer in Gananoque pentru cazare.
Ziua 9. GANANOQUE – CELE 1000 DE INSULE – TORONTO
Mic dejun. Timp liber sau optional, croaziera pe fluviul Saint Lawrence (Laurent) pentru a admira cele 1000 insule. Legendele irochezilor spun ca doua spirite puternice, unul bun si celalalt rau, s-au luptat pentru controlul asupra marelui fluviu, iar in timpul luptei niste bolovani imensi ar fi fost aruncati in fluviu, multi cazand in stramtorile care conduceau spre Lacul Ontario. Odata cu triumful spiritului bun, asupra pamantului a cazut binecuvantarea ce a inviat padurile bogate de mesteceni galbeni, artari argintii si otetarii inaripati de deasupra blocurilor de granit imprastiate in fluviu. Astazi, acestia poarta numele de Cele 1000 de Insule. Ne indreptam apoi spre Toronto, metropola cosmopolita, cu cea mai densa populatie din Canada, capitala statului Ontario. Sosire si tur de oras pe parcursul caruia vom admira Toronto Harbour, CN Tower (exterior – intrarea se achita suplimentar), Hockey Hall of Fame, Casa Loca etc. Cazare zona Toronto.
Ziua 10. TORONTO – CASCADA NIAGARA
Mic dejun. Plecare spre Cascada Niagara, cu oprire in Niagara-on-the-Lake, fosta capitala a Canadei Superioare si unul dintre cele mai bine pastrate orase din America de Nord. Dupa ce ne delectam cu spectacolul grandios al cascadelor traversam frontiera in SUA, unde vom face o plimbare cu vaporasul ‘Maid of the Mist’ pana la baza cataractelor, pentru o vedere panoramica de exceptie. Optional, cina in faimosul restaurant rotitor Skylon Tower. Cazare Niagara (Canada).
Ziua 11. CASCADA NIAGARA – LANCASTER
Mic dejun. Plecam spre Lancaster. Sosire si vizita comunitatii Amish, o grupare religioasa crestina cu doctrina anabaptista, caracterizata mai ales prin felul de trai simplu si traditional si rezistenta pe care o opune in fata adoptarii obiceiurilor si utilitatilor moderne. In lume exista aproximativ 300.000 de persoane apartinand acestei grupari, cea mai mare parte traind in 22 localitati din SUA si Ontario, Canada. Cina o vom servi intr-un restaurant al comunitatii. Cazare in zona Lancaster.
Ziua 12. LANCASTER – PHILADELPHIA - BALTIMORE - WASHINGTON D.C.
Mic dejun. Continuam traseul spre Philadelphia, leaganul natiunii americane. Incepem cu un tur in centrul istoric unde vom vizita Independence Hall, locul unde a fost adoptata Declaratia de Independenta (1776) si a inceput redactarea Constitutiei Statelor Unite. De asemenea vom avea ocazia sa vedem Clopotul Libertatii, vechea Primarie, Carpenters’ Hall, Market Street, Betsy Ross House, Elfreth Alley (cea mai veche strada din Philadelphia, cu case din sec.XVIII), Christ Church, Benjamin Franklin court. Plecare spre Baltimore, locul de nastere al imnului Statelor Unite. Se viziteaza portul interior (Inner Harbour), principala atractie turistica a orasului, unde se gasesc Acvariul, Muzeul de Stiinta si sunt ancorate vase istorice (U.S.S. Constellation, Chesapeake, U.S.C.G.C. Taney, submarinul U.S.S. Torsk). Plecare spre Washington, sosire si cazare. 
Ziua 13. WASHINGTON D.C.
Mic dejun. Ziua de astazi este consacrata cunoasterii Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Amercii, un oras al monumentelor si memorialelor cu o istorie vie, unde vom vizita Cimitirul National Arlington (Fort strategic in timpul Razboiului Civil), Memorialul Lincoln, Pennsylvania Avenue, Casa Alba (exterior), Mall-ul Smithsonian, Memorialul Washington, Capitoliul – casa legislaturii nationale din America si simbol al orasului (exterior), Senatul, F.B.I. Building (exterior). Cazare Washington.
Ziua 14. WASHINGTON D.C. – BUCURESTI
Mic dejun. Timp liber dimineata. Dupa amiaza, transfer la aeroport pentru zborul transatlantic cu destinatia Amsterdam. 
Ziua 15. BUCURESTI
Sosire in Amsterdam si zbor in conexiune spre tara. Sosire Bucuresti ora 13:15.

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 30 pers. Pentru un grup de 29 – 25 pers, tariful se majoreaza cu 90 € / pers iar pentru un grup de 20 – 24 pers, tariful se majoreaza cu 150 € / pers. Reducerea de Early Booking este valabila pana la data de 22.09.2017.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: 185 € / pers / pachet 5 optionale (optiunea se face doar la inscriere)

  • Empire State Building (bilet de intrare la etajul 86 si insotitor roman );
  • Statuia Libertatii si Ellis Island (bilet de vaporas si intrare la Ellis Island);
  • Croaziera 1000 Insule (bilet croaziera, insotitor roman);
  • CN Tower Toronto  (bilet de intrare si insotitor roman);
  • Cina bufet la Skylon Tower – Niagara.
ArrayArrayArray