Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CROAZIERA IN INIMA RUSIEI & RINGUL DE AUR


Descriere

Destinatie: Russia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – SANKT PETERSBURG
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda pentru imbarcare si zbor spre Sankt Petersburg, via Chisinau. Orasul Sankt Petersburg, fondat de tarul Petru cel Mare in anul 1703 pe malurile Nevei, a fost capitala imperiala a Rusiei intre anii 1713 – 1728 si 1732 – 1918, numele fiindu-i schimbat in anul 1914 in Petrograd, iar in 1924 in Leningrad si revenind la numele initial in anul 1991. Orasul, considerat una dintre cele mai frumoase metropole din lume, cu amestecul de biserici ortodoxe tipice si palate neoclasice, a fost inscris pe lista patrimoniului
mondial UNESCO in anul 1990. Sosire la Sankt Petersburg si transfer la hotel. Vizita pietonala in Sankt Petersburg pentru a vizita Marea Lavra Alexandr Nevski, fondata in 1710 de Petru cel Mare, pentru a aduce un omagiu inaintasului sau, printul Novgorod Alexandr Nevski. Veti putea admira Catedrala Sfintei Treimi, datand de la sfarsitul sec. al XVIII – lea, unde se afla moastele lui Alexandr Nevski, sanctificat de biserica rusa, si apoi Biserica Bunei Vestiri, necropola membrilor familiei imperiale care nu au domnit, dar si a unor personalitati din diverse domenii. Cazare hotel Sankt Petersburg.
Ziua 2. TARSKOE SELO & PETERHOF
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, excursie la Tarskoe Selo si Peterhof – cele mai frumoase palate imperiale din imprejurimile Sankt Petersburgului, aflate in patrimoniul UNESCO. Tarskoe Selo, palatul de suflet al imparatesei Ecaterina cea Mare, este o adevarata bijuterie a barocului, zugravit in alb si albastru si dominat de turle aurite, inconjurat de doua parcuri, cu o serie de structuri romantice realizate in sec. al XVIII-lea. Veti putea admira interioarele somptuoase, incarcate de stucaturi si aurarii, marea sala de bal, dar ceea ce confera, cu adevarat, caracterul de unicitate palatului Ecaterina este camera de chihlimbar, alcatuita din mai bine de sase tone chihlimbar.
In continuare, vizitarea Palatului Peterhof, construit din dorinta lui Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, fiind resedinta oficiala imperiala de vara, pana in anul 1917. Impresionanta sa fatada are 268 m si este zugravita in ocru si alb, fiind dominata de cupole aurite. Tot aici, veti putea admira impresionantele gradini, inspirate de cele de la Versailles. Seara, intoarcere in Sankt Petersburg si cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Dimineata, veti putea savura un tur de oras inedit, pe parcursul unei croaziere pe Neva si pe canalele orasului, pentru a cunoaste mai in amanunt fosta capitala imperiala. Pe parcursul croazierei, veti putea admira de pe apa Fortareata Petru si Pavel, Castelul Mihailov, Palatul Anicikov, Gradinile de vara, Palatul de iarna, Strada Milionarilor, crucisatorul Aurora – care a tras prima salva in Marea Revolutie socialista din octombrie, teatrul Marinski, insula Noua Olanda, Catedrala Sf. Nicolae, Catedrala Sf. Isaac, etc. Dupa debarcarea de pe vas, turul continua cu vizitarea Palatului Yusupov, situat pe canalul Moika, care a apartinut lui Felix Yusupov, unul dintre cei mai bogati aristocrati din Rusia tarista.

In continuare, vizitarea catedralei Sf. Isaac, transformata in muzeu, inalta de 101,5 m si  cu o suprafata de 4000 mp, fiind una dintre cele mai mari catedrale din lume. Dupa-amiaza, plimbare in Piata decembristilor si apoi pe faimosul bulevard Nevski Prospekt, urmata de o vizita la catedrala Fecioarei din Kazan – cu o arhitectura inspirata de basilica Sf. Petru din Roma, ziua incheindu-se cu vizita Bisericii Mantuitorului de pe Sangele varsat, o capodopera a mozaicarilor rusi, cei 7000 mp de mozaicuri care acopera fatadele si zidurile fac ca aceasta biserica sa fie unica in Rusia. Seara, transfer la bordul vasului de croaziera, cazare si cina la bord. Cazare pe vas / demipensiune. 
Ziua 4. SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Tur de oras panoramic in Sankt Petersburg cu vizitarea catedralei Sf. Petru si Pavel si a muzeului Ermitaj.
Din multitudinea de obiective turistice care atrag un numar impresionant de vizitatori, mai ales in sezonul noptilor albe, cand soarele straluceste aproape 19 ore pe zi, veti putea admira astazi manastirea Smolnai, Palatul Tavriceski, Gradina de vara, Piata Palatului, Palatul de Iarna, Insula Vassilievski, Bursa, Kunstkamera, Cladirea Amiralitatii, statuia „Calaretului de Arama”, cladirile Senatului si Sinodului, Catedrala Sf. Isaac si veti vizita pietonal Fortareata si biserica Petru si Pavel, unde sunt inmormantati aproape toti tarii Rusiei, de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea. Pranzul va fi servit pe parcursul turului, la un restaurant local. Dupa-amiaza, vizita de aproximativ trei ore la muzeul Ermitaj, pentru a admira impresionantele colectii de arta. Seara, intoarcere pe vas. Optional, spectacol de balet. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 5. SANKT PETERSBURG
Dupa micul dejun veti continua explorarea pietonala a orasului Sankt Petersburg, pe parcursul caruia veti putea admira hotelul Europa, Filarmonica, Piata Artelor, statuia lui Puskin, Muzeul Rus (in exterior), fradinile Mihailovski, Campul lui Marte, podul Panteleimon, ezotericul castel Mihailov, Circul, Palatul Cheremetev, si alte monumente care dau farmecul acestui oras. Timp liber in oras pentru cumparaturi sau vizite individuale si intoarcere la vas in jurul orei 16:00. La ora 17:00, vasul paraseste portul, indreptandu-se spre Mandrogui. In aceasta seara, va veti bucura de un cocktail de bun venit al Capitanului, cu muzica si dans. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 6. MANDROGUI
Mic dejun. Dimineata, veti putea asista pe vas la doua prelegeri despre Mandrogui si Kizhi, respectiv despre arta artizanala traditionala ruseasca. Vasul acosteaza in portul Mandrogui, una dintre cele mai mari localitati din
arhipelagul Valaam, aflat in nordul lacului Ladoga, cel mai mare lac din Europa. Timp liber in satul renumit pentru produsele de artizanat traditionale, amplasat intr-un cadru mirific, cu peisaje pitoresti. Veti avea posibilitatea sa vizitati case de lemn traditionale, expozitii ale mestesugarilor locali, puteti degusta placintele rusesti, sau puteti vizita optional „Muzeul Vodcii”. La pranz, va veti bucura de un Shashlik (kebab) rusesc traditional, servit in cadrul unui picnic pe mal. La ora 15:00, vasul paraseste portul si se indreapta spre Kizhi. La bord se vor organiza cursuri de dans rusesc, cursuri de limba rusa, muzica live si concert de muzica folclorica. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 7. KIZHI
Mic dejun. Trezire matinala pentru a vizita muzeul in aer liber al constructiilor din lemn (82 de constructii, cea mai veche datand din sec. al XIV-lea), de pe Insula Kizhi, facand parte din Patrimoniul UNESCO. Insula este situata in partea de nord-est a lacului Onega, al doilea ca marime din Europa, in regiunea Karelia. Dupa vizita, intoarcere la bordul vasului. La ora 12:00, plecare spre Goritsy. La bord se organizeaza diverse activitati, cursuri de limba rusa, vizita pe puntea capitanului. La ora 16:00 se va organiza o ceremonie a ceaiului, urmata de multe alte programe de divertisment. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 8. GORITSY
Mic dejun. Dimineata, veti putea asista la o prelegere despre Goritsy si Yaroslavl, puteti participa la Bingo sau invata cantece rusesti. Dupa pranzul servit la bordul vasului, excursie la Goritsy, o mica localitate medievala fermecatoare inclusa intre cele sapte noi minuni ale Rusiei, asezata pe un deal, pe Lacul Alb. Aici se gasesc doua faimoase manastiri,
care amintesc de domnia primului tar al Rusiei, Ivan al IV-lea cel Groaznic: manastirea Kirillo-Belozersky (vizita interioara) si manastirea de calugarite Goritsy. De asemenea, veti vizita si Muzeul icoanelor, inainte de intoarcerea la bordul vasului. La ora 16:00, plecare spre urmatoarea destinatie – Yaroslavl. Optional, puteti participa la doua activitati interesante: degustare de vodca ruseasca si clatite traditionale, sau sa invatati sa decorati papusile rusesti Matriosca. La bordul vasului va veti putea bucura in continuare de diverse activitati de divertisment si muzica live. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 9. YAROSLAVL
Mic dejun. Dimineata, puteti asista la o conferinta despre Yaroslavl si Uglich si viziona filme documentare, puteti participa la diverse activitati la bordul vasului, iar pranzul va fi servit la bord. Dupa-amiaza, tur de oras Yaroslavl, oras aflat in Patrimoniul UNESCO, port la Volga, care se intinde pe zeci de kilometri pe ambele maluri si care face parte din Inelul de Aur. Pe parcursul unui tur de oras veti putea admira piata centrala, biserica Sf. Profet Ilie – ale carei fresce constituie un adevarat breviar al vechii picturi bisericesti rusesti, biserica Sf. Nicolae Facatorul de Minuni (vizita  interioara) si fosta resedinta a guvernatorului, acum transformata in galerie de arta. La ora 20:00, vasul pleaca inspre Uglich, urmatoarea destinatie, iar la bord puteti participa la diverse activitati de divertisment. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 10. UGLICH
Dimineata, vasul ajunge in portul Uglich, iar inainte de a a acosta, aveti ocazia sa admirati privelistea unica a orasului, cu o mare densitate de cladiri istorice. Dupa micul dejun, tur pietonal in Uglich, cel mai iubit oras din Inelul de Aur, pentru a vizita teritoriul Kremlinului – cetate cu o mare incarcatura istorica, biserica Sf. Dimitrie si biserica Schimbarii la Fata. Dupa tur, intoarcere la vas. La ora 12:00, plecare spre uluitoarea capitala a Federatiei Ruse – Moscova. Activitati de divertisment la bordul vasului. In aceasta seara, sunteti invitati la cina de gala a Capitanului (tinuta obligatorie). Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 11. MOSCOVA
Mic dejun la bordul navei. In cursul dimineatii veti putea viziona un film despre croaziera, iar apoi, puteti participa la o masa rotunda, la care ghizii de la bord vor raspunde intrebarilor turistilor privind realitatile Rusiei de astazi. Pranz la bord. La ora 13:00 vasul soseste la Moscova. Dupa-amiaza, tur de oras panoramic, pe parcursul caruia veti putea vizita strada Leningradskaya, strada Tverskaya, manastirea Novodevichy (din exterior), sediul KGB (din exterior) si Piata Rosie, unde veti avea timp liber la dispozitie. Va sugeram o vizita in galeria comerciala a magazinului GUM.
Optional, vizitarea faimoasei galerii de pictura rusa Tretiakov (2 ore). Dupa cina servita la bord, va propunem un alt program optional – tur de noapte al Moscovei, care va permite descoperirea orasului, in toata splendoarea oferita de iluminatul feeric, un adevarat „oras al luminilor”, precum si a catorva dintre faimoasele statii de metrou moscovite. Cazare pe vas/pensiune completa.
Ziua 12. MOSCOVA
Dimineata, turul Kremlinului – prestigiosul centru istoric al puterii tarilor rusi si resedinta oficiala actuala a presedintelui Federatiei Ruse, o cetate de forma triunghiulara cu 20 de turnuri, fondata in anul 1156 de printul Iuri Dolgoruki. In incinta Kremlinului puteti admira Palatul Congreselor, Piata Senatului, Arsenalul, cladirile Senatului, resedinta Presedintelui Federatiei Ruse, clopotul si tunul Tarilor Rusi, Piata Catedralei cu catedrala Inaltarii, catedrala Arhanghelului si catedrala Bunei Vestiri (vizita interioara a uneia dintre cele trei). La pranz, intoarcere in port, pranz la bordul vasului si activitati de divertisment. Dupa-amiaza, aveti posibilitatea de a participa la diverse vizite optionale. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 13. MOSCOVA - SERGHIEV POSAD
Mic dejun. Dupa micul dejun, debarcare de pe vas si transfer la hotel sau, excursie optionala la Serghiev Posad, aflat in patrimoniul UNESCO, lacasul sacru al bisericii ortodoxe ruse, incluzand Manastirea Sfintei Treimi, Academia de Teologie si muzeul. Seara, optional, puteti participa la un spectacol folcloric traditional. Cazare la hotel in Moscova.
Ziua 14. MOSCOVA SI RINGUL DE AUR (VLADIMIR & SUZDAL)
Dupa micul dejun, timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi, sau, excursie optionala de o zi pentru a descoperi cele mai frumoase orase de pe Ringul de Aur, aflate in Patrimoniul UNESCO. Aceste orase medievale care formeaza Ringul, au jucat un rol esential in formarea Bisericii Ortodoxe Ruse si pastreaza vie amintirea evenimentelor importante din istoria Rusiei. Veti avea ocazia sa admirati adevarate muzee in aer liber, cu monumente extrem de bine conservate, datand din sec. XII – XVIII, care au supravietuit uimitor probei timpului. Printre acestea veti gasi kremlinuri (cetati), manastiri, catedrale si biserici. Orasul Vladimir, fosta capitala a unui puternic principat al Rusiei Medievale, este un oras extrem de important din punct de vedere istoric. O serie de monumente precum Poarta de Aur, catedrala Sf. Demetrius si catedrala Adormirii Fecioarei sunt incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Spre deosebire de Vladimir, Suzdal este un oras putin industrializat, dar cu monumente istorice exceptionale, incluse de asemenea pe lista UNESCO. Intoarcere in Moscova si cazare la hotel.

Ziua 15. MOSCOVA
Dupa micul dejun transfer in centrul orasului pentru un tur pietonal, pe parcursul caruia veti putea descoperi un fermecator cartier central al orasului - Kitai Gorod. Pe strazile Ilinka si Nikolskaia veti remarca o uimitoare imbinare de nou si vechi, fiind considerate unele dintre cele mai elega nte strazi ale orasului. Se viziteaza apoi impunatoarea biserica a Sf. Treimi Nikintniki si Piata Rosie, cu emblematica Catedrala a Preafericitului Vasile, mausoleul lui Lenin si necropola Kremlinului, unde se afla mormintele celor mai marcante personalitati ale societatii rusesti: Stalin, Brejnev, Andropov, Gagarin – primul cosmonaut al lumii, etc. Scurta oprire in eleganta Piata a Teatrelor si apoi transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza, veti continua descoperirea acestei uluitoare capitale cu vizita impunatoarei Catedrale a Mantuitorului Iisus, inaltata in sec. al XIX-lea de arhitectul rus Thon in memoria soldatilor rusi morti in razboiul antinapoleonian din 1812, distrusa de Stalin si reconstruita intre anii 1995 si 2000. Astazi este bisericacatedrala a Moscovei, sediul Patriarhului. Seara, cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 16. MOSCOVA – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi sau vizite. Dupa amiaza, transfer la
aeroport pentru imbarcare pe zborul cu decolare la ora 20:35, cu destinatia Bucuresti.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 160 €. Suplimentul single include si cazarea pe vapor. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

  • Tarskoe Selo & Peterhof (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 125 €;
  • Serghiev Posad (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 70 €;
  • Ringul de Aur – Vladimir & Suzdal (include transport, insotitor roman, ghid local, masa de pranz si biletele de intrare): 100 €;
  • Spectacol folcloric traditional (include transfer dus-intors, bilet intrare, insotitor roman): 65 €.

NOTE:
Excursiile organizate in porturile de debarcare de pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas

 

ArrayArrayArray

Destinatie: Russia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – SANKT PETERSBURG
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda pentru imbarcare si zbor spre Sankt Petersburg, via Chisinau. Orasul Sankt Petersburg, fondat de tarul Petru cel Mare in anul 1703 pe malurile Nevei, a fost capitala imperiala a Rusiei intre anii 1713 – 1728 si 1732 – 1918, numele fiindu-i schimbat in anul 1914 in Petrograd, iar in 1924 in Leningrad si revenind la numele initial in anul 1991. Orasul, considerat una dintre cele mai frumoase metropole din lume, cu amestecul de biserici ortodoxe tipice si palate neoclasice, a fost inscris pe lista patrimoniului
mondial UNESCO in anul 1990. Sosire la Sankt Petersburg si transfer la hotel. Vizita pietonala in Sankt Petersburg pentru a vizita Marea Lavra Alexandr Nevski, fondata in 1710 de Petru cel Mare, pentru a aduce un omagiu inaintasului sau, printul Novgorod Alexandr Nevski. Veti putea admira Catedrala Sfintei Treimi, datand de la sfarsitul sec. al XVIII – lea, unde se afla moastele lui Alexandr Nevski, sanctificat de biserica rusa, si apoi Biserica Bunei Vestiri, necropola membrilor familiei imperiale care nu au domnit, dar si a unor personalitati din diverse domenii. Cazare hotel Sankt Petersburg.
Ziua 2. TARSKOE SELO & PETERHOF
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau, optional, excursie la Tarskoe Selo si Peterhof – cele mai frumoase palate imperiale din imprejurimile Sankt Petersburgului, aflate in patrimoniul UNESCO. Tarskoe Selo, palatul de suflet al imparatesei Ecaterina cea Mare, este o adevarata bijuterie a barocului, zugravit in alb si albastru si dominat de turle aurite, inconjurat de doua parcuri, cu o serie de structuri romantice realizate in sec. al XVIII-lea. Veti putea admira interioarele somptuoase, incarcate de stucaturi si aurarii, marea sala de bal, dar ceea ce confera, cu adevarat, caracterul de unicitate palatului Ecaterina este camera de chihlimbar, alcatuita din mai bine de sase tone chihlimbar.
In continuare, vizitarea Palatului Peterhof, construit din dorinta lui Petru cel Mare, pe tarmul Golfului Finic, fiind resedinta oficiala imperiala de vara, pana in anul 1917. Impresionanta sa fatada are 268 m si este zugravita in ocru si alb, fiind dominata de cupole aurite. Tot aici, veti putea admira impresionantele gradini, inspirate de cele de la Versailles. Seara, intoarcere in Sankt Petersburg si cazare la acelasi hotel.

Ziua 3. SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Dimineata, veti putea savura un tur de oras inedit, pe parcursul unei croaziere pe Neva si pe canalele orasului, pentru a cunoaste mai in amanunt fosta capitala imperiala. Pe parcursul croazierei, veti putea admira de pe apa Fortareata Petru si Pavel, Castelul Mihailov, Palatul Anicikov, Gradinile de vara, Palatul de iarna, Strada Milionarilor, crucisatorul Aurora – care a tras prima salva in Marea Revolutie socialista din octombrie, teatrul Marinski, insula Noua Olanda, Catedrala Sf. Nicolae, Catedrala Sf. Isaac, etc. Dupa debarcarea de pe vas, turul continua cu vizitarea Palatului Yusupov, situat pe canalul Moika, care a apartinut lui Felix Yusupov, unul dintre cei mai bogati aristocrati din Rusia tarista.

In continuare, vizitarea catedralei Sf. Isaac, transformata in muzeu, inalta de 101,5 m si  cu o suprafata de 4000 mp, fiind una dintre cele mai mari catedrale din lume. Dupa-amiaza, plimbare in Piata decembristilor si apoi pe faimosul bulevard Nevski Prospekt, urmata de o vizita la catedrala Fecioarei din Kazan – cu o arhitectura inspirata de basilica Sf. Petru din Roma, ziua incheindu-se cu vizita Bisericii Mantuitorului de pe Sangele varsat, o capodopera a mozaicarilor rusi, cei 7000 mp de mozaicuri care acopera fatadele si zidurile fac ca aceasta biserica sa fie unica in Rusia. Seara, transfer la bordul vasului de croaziera, cazare si cina la bord. Cazare pe vas / demipensiune. 
Ziua 4. SANKT PETERSBURG
Mic dejun. Tur de oras panoramic in Sankt Petersburg cu vizitarea catedralei Sf. Petru si Pavel si a muzeului Ermitaj.
Din multitudinea de obiective turistice care atrag un numar impresionant de vizitatori, mai ales in sezonul noptilor albe, cand soarele straluceste aproape 19 ore pe zi, veti putea admira astazi manastirea Smolnai, Palatul Tavriceski, Gradina de vara, Piata Palatului, Palatul de Iarna, Insula Vassilievski, Bursa, Kunstkamera, Cladirea Amiralitatii, statuia „Calaretului de Arama”, cladirile Senatului si Sinodului, Catedrala Sf. Isaac si veti vizita pietonal Fortareata si biserica Petru si Pavel, unde sunt inmormantati aproape toti tarii Rusiei, de la Petru cel Mare pana la Nicolae al II-lea. Pranzul va fi servit pe parcursul turului, la un restaurant local. Dupa-amiaza, vizita de aproximativ trei ore la muzeul Ermitaj, pentru a admira impresionantele colectii de arta. Seara, intoarcere pe vas. Optional, spectacol de balet. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 5. SANKT PETERSBURG
Dupa micul dejun veti continua explorarea pietonala a orasului Sankt Petersburg, pe parcursul caruia veti putea admira hotelul Europa, Filarmonica, Piata Artelor, statuia lui Puskin, Muzeul Rus (in exterior), fradinile Mihailovski, Campul lui Marte, podul Panteleimon, ezotericul castel Mihailov, Circul, Palatul Cheremetev, si alte monumente care dau farmecul acestui oras. Timp liber in oras pentru cumparaturi sau vizite individuale si intoarcere la vas in jurul orei 16:00. La ora 17:00, vasul paraseste portul, indreptandu-se spre Mandrogui. In aceasta seara, va veti bucura de un cocktail de bun venit al Capitanului, cu muzica si dans. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 6. MANDROGUI
Mic dejun. Dimineata, veti putea asista pe vas la doua prelegeri despre Mandrogui si Kizhi, respectiv despre arta artizanala traditionala ruseasca. Vasul acosteaza in portul Mandrogui, una dintre cele mai mari localitati din
arhipelagul Valaam, aflat in nordul lacului Ladoga, cel mai mare lac din Europa. Timp liber in satul renumit pentru produsele de artizanat traditionale, amplasat intr-un cadru mirific, cu peisaje pitoresti. Veti avea posibilitatea sa vizitati case de lemn traditionale, expozitii ale mestesugarilor locali, puteti degusta placintele rusesti, sau puteti vizita optional „Muzeul Vodcii”. La pranz, va veti bucura de un Shashlik (kebab) rusesc traditional, servit in cadrul unui picnic pe mal. La ora 15:00, vasul paraseste portul si se indreapta spre Kizhi. La bord se vor organiza cursuri de dans rusesc, cursuri de limba rusa, muzica live si concert de muzica folclorica. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 7. KIZHI
Mic dejun. Trezire matinala pentru a vizita muzeul in aer liber al constructiilor din lemn (82 de constructii, cea mai veche datand din sec. al XIV-lea), de pe Insula Kizhi, facand parte din Patrimoniul UNESCO. Insula este situata in partea de nord-est a lacului Onega, al doilea ca marime din Europa, in regiunea Karelia. Dupa vizita, intoarcere la bordul vasului. La ora 12:00, plecare spre Goritsy. La bord se organizeaza diverse activitati, cursuri de limba rusa, vizita pe puntea capitanului. La ora 16:00 se va organiza o ceremonie a ceaiului, urmata de multe alte programe de divertisment. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 8. GORITSY
Mic dejun. Dimineata, veti putea asista la o prelegere despre Goritsy si Yaroslavl, puteti participa la Bingo sau invata cantece rusesti. Dupa pranzul servit la bordul vasului, excursie la Goritsy, o mica localitate medievala fermecatoare inclusa intre cele sapte noi minuni ale Rusiei, asezata pe un deal, pe Lacul Alb. Aici se gasesc doua faimoase manastiri,
care amintesc de domnia primului tar al Rusiei, Ivan al IV-lea cel Groaznic: manastirea Kirillo-Belozersky (vizita interioara) si manastirea de calugarite Goritsy. De asemenea, veti vizita si Muzeul icoanelor, inainte de intoarcerea la bordul vasului. La ora 16:00, plecare spre urmatoarea destinatie – Yaroslavl. Optional, puteti participa la doua activitati interesante: degustare de vodca ruseasca si clatite traditionale, sau sa invatati sa decorati papusile rusesti Matriosca. La bordul vasului va veti putea bucura in continuare de diverse activitati de divertisment si muzica live. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 9. YAROSLAVL
Mic dejun. Dimineata, puteti asista la o conferinta despre Yaroslavl si Uglich si viziona filme documentare, puteti participa la diverse activitati la bordul vasului, iar pranzul va fi servit la bord. Dupa-amiaza, tur de oras Yaroslavl, oras aflat in Patrimoniul UNESCO, port la Volga, care se intinde pe zeci de kilometri pe ambele maluri si care face parte din Inelul de Aur. Pe parcursul unui tur de oras veti putea admira piata centrala, biserica Sf. Profet Ilie – ale carei fresce constituie un adevarat breviar al vechii picturi bisericesti rusesti, biserica Sf. Nicolae Facatorul de Minuni (vizita  interioara) si fosta resedinta a guvernatorului, acum transformata in galerie de arta. La ora 20:00, vasul pleaca inspre Uglich, urmatoarea destinatie, iar la bord puteti participa la diverse activitati de divertisment. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 10. UGLICH
Dimineata, vasul ajunge in portul Uglich, iar inainte de a a acosta, aveti ocazia sa admirati privelistea unica a orasului, cu o mare densitate de cladiri istorice. Dupa micul dejun, tur pietonal in Uglich, cel mai iubit oras din Inelul de Aur, pentru a vizita teritoriul Kremlinului – cetate cu o mare incarcatura istorica, biserica Sf. Dimitrie si biserica Schimbarii la Fata. Dupa tur, intoarcere la vas. La ora 12:00, plecare spre uluitoarea capitala a Federatiei Ruse – Moscova. Activitati de divertisment la bordul vasului. In aceasta seara, sunteti invitati la cina de gala a Capitanului (tinuta obligatorie). Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 11. MOSCOVA
Mic dejun la bordul navei. In cursul dimineatii veti putea viziona un film despre croaziera, iar apoi, puteti participa la o masa rotunda, la care ghizii de la bord vor raspunde intrebarilor turistilor privind realitatile Rusiei de astazi. Pranz la bord. La ora 13:00 vasul soseste la Moscova. Dupa-amiaza, tur de oras panoramic, pe parcursul caruia veti putea vizita strada Leningradskaya, strada Tverskaya, manastirea Novodevichy (din exterior), sediul KGB (din exterior) si Piata Rosie, unde veti avea timp liber la dispozitie. Va sugeram o vizita in galeria comerciala a magazinului GUM.
Optional, vizitarea faimoasei galerii de pictura rusa Tretiakov (2 ore). Dupa cina servita la bord, va propunem un alt program optional – tur de noapte al Moscovei, care va permite descoperirea orasului, in toata splendoarea oferita de iluminatul feeric, un adevarat „oras al luminilor”, precum si a catorva dintre faimoasele statii de metrou moscovite. Cazare pe vas/pensiune completa.
Ziua 12. MOSCOVA
Dimineata, turul Kremlinului – prestigiosul centru istoric al puterii tarilor rusi si resedinta oficiala actuala a presedintelui Federatiei Ruse, o cetate de forma triunghiulara cu 20 de turnuri, fondata in anul 1156 de printul Iuri Dolgoruki. In incinta Kremlinului puteti admira Palatul Congreselor, Piata Senatului, Arsenalul, cladirile Senatului, resedinta Presedintelui Federatiei Ruse, clopotul si tunul Tarilor Rusi, Piata Catedralei cu catedrala Inaltarii, catedrala Arhanghelului si catedrala Bunei Vestiri (vizita interioara a uneia dintre cele trei). La pranz, intoarcere in port, pranz la bordul vasului si activitati de divertisment. Dupa-amiaza, aveti posibilitatea de a participa la diverse vizite optionale. Cazare pe vas / pensiune completa.
Ziua 13. MOSCOVA - SERGHIEV POSAD
Mic dejun. Dupa micul dejun, debarcare de pe vas si transfer la hotel sau, excursie optionala la Serghiev Posad, aflat in patrimoniul UNESCO, lacasul sacru al bisericii ortodoxe ruse, incluzand Manastirea Sfintei Treimi, Academia de Teologie si muzeul. Seara, optional, puteti participa la un spectacol folcloric traditional. Cazare la hotel in Moscova.
Ziua 14. MOSCOVA SI RINGUL DE AUR (VLADIMIR & SUZDAL)
Dupa micul dejun, timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi, sau, excursie optionala de o zi pentru a descoperi cele mai frumoase orase de pe Ringul de Aur, aflate in Patrimoniul UNESCO. Aceste orase medievale care formeaza Ringul, au jucat un rol esential in formarea Bisericii Ortodoxe Ruse si pastreaza vie amintirea evenimentelor importante din istoria Rusiei. Veti avea ocazia sa admirati adevarate muzee in aer liber, cu monumente extrem de bine conservate, datand din sec. XII – XVIII, care au supravietuit uimitor probei timpului. Printre acestea veti gasi kremlinuri (cetati), manastiri, catedrale si biserici. Orasul Vladimir, fosta capitala a unui puternic principat al Rusiei Medievale, este un oras extrem de important din punct de vedere istoric. O serie de monumente precum Poarta de Aur, catedrala Sf. Demetrius si catedrala Adormirii Fecioarei sunt incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Spre deosebire de Vladimir, Suzdal este un oras putin industrializat, dar cu monumente istorice exceptionale, incluse de asemenea pe lista UNESCO. Intoarcere in Moscova si cazare la hotel.

Ziua 15. MOSCOVA
Dupa micul dejun transfer in centrul orasului pentru un tur pietonal, pe parcursul caruia veti putea descoperi un fermecator cartier central al orasului - Kitai Gorod. Pe strazile Ilinka si Nikolskaia veti remarca o uimitoare imbinare de nou si vechi, fiind considerate unele dintre cele mai elega nte strazi ale orasului. Se viziteaza apoi impunatoarea biserica a Sf. Treimi Nikintniki si Piata Rosie, cu emblematica Catedrala a Preafericitului Vasile, mausoleul lui Lenin si necropola Kremlinului, unde se afla mormintele celor mai marcante personalitati ale societatii rusesti: Stalin, Brejnev, Andropov, Gagarin – primul cosmonaut al lumii, etc. Scurta oprire in eleganta Piata a Teatrelor si apoi transfer la hotel pentru cazare. Dupa-amiaza, veti continua descoperirea acestei uluitoare capitale cu vizita impunatoarei Catedrale a Mantuitorului Iisus, inaltata in sec. al XIX-lea de arhitectul rus Thon in memoria soldatilor rusi morti in razboiul antinapoleonian din 1812, distrusa de Stalin si reconstruita intre anii 1995 si 2000. Astazi este bisericacatedrala a Moscovei, sediul Patriarhului. Seara, cazare la acelasi hotel in Moscova.

Ziua 16. MOSCOVA – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata, timp liber la dispozitie pentru ultimele cumparaturi sau vizite. Dupa amiaza, transfer la
aeroport pentru imbarcare pe zborul cu decolare la ora 20:35, cu destinatia Bucuresti.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 160 €. Suplimentul single include si cazarea pe vapor. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:

  • Tarskoe Selo & Peterhof (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 125 €;
  • Serghiev Posad (include transport, insotitor roman, ghid local si biletele de intrare): 70 €;
  • Ringul de Aur – Vladimir & Suzdal (include transport, insotitor roman, ghid local, masa de pranz si biletele de intrare): 100 €;
  • Spectacol folcloric traditional (include transfer dus-intors, bilet intrare, insotitor roman): 65 €.

NOTE:
Excursiile organizate in porturile de debarcare de pe durata croazierei sunt optionale si se achita pe vas

 

ArrayArrayArray