Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Peru

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – LIMA
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si zbor spre Amsterdam. Dupa o scurta escala ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Lima, capitala Peru. Transfer la hotel si cazare
Ziua 2. LIMA - CUZCO – VALEA SACRA A INCASILOR
Mic dejun matinal si transfer la aeroport pentru zborul spre Cuzco, stravechea capitala a Imperiului Incasilor, situata la altitudinea de 3350 m. De la aeroport plecam spre Valea Sacra a Incasilor, vizitand pe traseu Pisaq, orasel faimos pentru piata indiana, dominat de ruinele fortaretei incase, salinele de la Maras (aprox. 3000 mici bazine in care sarea este obtinuta prin evaporarea apei provenite din izvoarele sarate din zona), situl arheologic Moray, un complex sistem de terase irigate situat la 3450 m altitudine si situl Ollantaytambo, situat la baza inaltimii pe care se afla ruinele templelor si fortificatiei construite de incasi, insa neterminate. Cazare in Valea Sacra.
Ziua 3. MACHU PICCHU - CUZCO
Mic dejun matinal. Transfer la gara Ollantaytambo si plecare cu trenul Vistadome spre Aguas Calientes. Calatoria, de aprox. 1 ora si jumatate, este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cuzco-ului si traversam peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Sosire in mica gara din Aguas Calientes si continuarea drumului cu autobuzul public (aprox. 10 km) catre “Orasul Sfant al Incasilor “, Citadela Machu Picchu (2430 m altitudine), sit UNESCO din 1983. Supranumit si “Orasul Pierdut”, Machu Picchu reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’. Vizitarea complexului arheologic: Ceasul Solar (Intihuatana), turnul de observatie, Palatul Inca, templul celor Trei Ferestre etc. Dupa-amiaza intoarcere cu trenul la Ollantaytambo si transfer la Cuzco, fost centru administrativ al Imperiului Incas, considerat "Buricul Pamantului", actualmente capitala turistica a Perului. Cazare Cuzco.
Ziua 4. CUZCO
Mic dejun. In cursul dimitetii  vizitam principalele obiective turistice din oras (sit UNESCO din 1983) si imprejurimi: Plaza de Armas cu Catedrala; Templul lui Coricancha (Tempul Soarelui, important loc de cult inchinat principalei zeitati incase), peste care in perioada coloniala a fost construita manastirea Santo Domingo; fortareata Sacsayhuaman, cu zidurile sale ciclopice, situata pe o inaltime de unde putem admira orasul; Qenqo, o imensa constructie de piatra, asemanatoare unui labirint care, de altfel, este traducerea numelui sau; Puca Pucara (fortareata Rosie), un turn de aparare a portilor orasului; Tambomachay sau “Baia Inca“, un sanctuar al apei. Cazare Cuzco.
Ziua 5. CUZCO - PUNO
Mic dejun. Transfer matinal la punctul de imbarcare in autocarul turistic cu care ne vom deplasa pe Drumul Soarelui, pana la Puno, oras situat la 3800 m altitudine, pe malul lacului Titicaca. Pe traseu ne vom opri la Andahuaylilas, incantator sat colonial, a carui biserica, decorata cu picturi realizate de Scoala de Arta din Cuzco este considerata Capela Sixtina a zonei, Raqchi (San Pedro), localitate situata la poalele vulcanului Quimsachata, unde se afla ruinele Templului lui Wirococha, un minunat exemplu de arhitectura incasa, Sicuani (pranz bufet), pasul La Raya (4335 m), aflat la frontiera dintre regiunile Cuzco si Puno, Pukara, oras in care ceramisti talentati realizeaza figurinele "Toritos (taurasii) de Pucara". Sosire Puno, transfer la hotel si cazare.
Ziua 6. PUNO - LACUL TITICACA – TIWANAKU (BOLIVIA) - LA PAZ
Mic dejun. Dimineata vom face o excursie minunata pentru a vizita insulele plutitoare Uros de pe lacul Titicaca, locuite de un grup etnic ce provine din amestecul populatiilor Quechua si Aymara. Insulele sunt realizate integral din tulpini de totora, planta cu utilizari multiple precum hrana pentru oameni si animale, material de constructie pentru insule, case si barci, combustibil, materie prima pentru produsele artizanale oferite spre vanzare. Revenim la Puno si plecam spre La Paz, capitala Boliviei, strabatand nemarginitele intinderi ale colinelor boliviene strajuite de varfurile maiestoase ale Cordilierilor. Oprire la Tiwanaku, unul din cele mai importante centre spirituale si culturale din America de Sud (UNESCO 2000), capitala unui puternic imperiu pre-hispanic, care a ajuns la apogeu in sec.6-10. Impresionantele ruine ale zidurilor realizate din blocuri de piatra perfect patrate, rezultatul unei tehnici uimitoare si impozantele statui descoperite aici sunt marturii ale importantei acestei civilizatii, diferita de toate celelalte din epoca pre-hispanica. Pranz la un restaurant local. Cazare La Paz.
Ziua 7. LA PAZ - UYUNI
Mic dejun. Tur de oras, pe parcursul caruia vom vedea principalele monumente istorice si arhitecturale din centrul orasului, precum si renumita Piata a Vrajitoarelor si Valea Lunii, fenomen natural spectaculos, rezultat in urma eroziunii care a inlaturat straturile de argila, scotand in evidenta grandioase turnuri din roci multicolore. Dupa amiaza transfer la aeroport pentru zborul spre Uyuni. Cina si cazare Uyuni.
Ziua 8. SALAR  DE  UYUNI
Mic dejun. Astazi vizitam Salar de Uyuni,  cel mai mare deșert de sare din lume (10582 kmp). Dupa vizita la Cimitirul Trenurilor, o renumita colectie de vechi locomotive cu aburi, ne indreptam spre Colchani, unde vom urmari diverse aspecte ale activitatii traditionale de exploatare a sarii. Vom vedea movilele de sare, prima etapa a procesului de exploatare a sarii, ochiurile de apa formate de apa freatica ce iese la suprafata si vom vizita Muzeul Sarii. Dupa pranzul la un restaurant local ne vom deplasa cu masini 4x4 la Coquesa, unde vom vedea mumii datand din anii 700 i.Hr, extrem de bine conservate, vom putea admira vulcanul Tunupa (5321 m) si urmari pasarile flamingo ce traiesc in zonele umede. Cina si cazare Uyuni.
Ziua 9. UYUNI - POTOSI
Mic dejun. Continuam explorarea zonei cu o vizita pe insula Incahuasi, unde se gasesc cactusi gigantici, unii in varsta de peste un secol. Din varful insulei putem admira intreaga intindere a desertului de sare. Dupa pranzul la un restaurant local revenim la Uyuni si plecam spre Potosi, oras renumit pentru zacamintele de argint din zona inconjuratoare, care in sec.16 reprezenta cel mai mare complex industrial din lume. In 1987 orasul a fost inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Cazare Potosi.
Ziua 10. POTOSI - SUCRE
Mic dejun. Dimineata vom vizita Casa de la Moneda (important muzeu, in care se pastreaza monede de aur si argint si picturi coloniale),  ne vom plimba pe stradutele cu cladiri coloniale si frumoase biserici. Dupa amiaza vizitam piata miniera (unde se vand dinamita, coca, alcool) si mine ale Cooperativelor Miniere, aflate in exploatare, in care extragerea minereului este similara cu cea din vremurile coloniale. De asemenea vom avea ocazia sa observam riturile si obiceiurile minerilor, cum ar fi inchinarea la zeul minerilor, TATA CKAJCHA. Dupa aceasta vizita plecam spre Sucre, al carui centru istoric a fost inclus in 1991 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cazare Sucre.
Ziua 11. SUCRE - LA PAZ
Dupa micul dejun vom face un tur in centrul istoric, care pastreaza arhitectura coloniala din trecut. Vom vizita cele mai importante locuri si monumente din Sucre: Piata 25 Mai, Catedrala, faimoasa Casa a Libertatii, unde a fost semnata in 1825 Declaratia de  Independenta a Boliviei, muzeul si punctul de belvedere La Recoleta, care a fost pe rand manastire, cazarma, inchisoare si muzeu. Transfer la aeroport si zbor spre La Paz. Transfer la hotel si cazare La Paz.
Ziua 12. LA PAZ - LIMA
Mic dejun matinal. Transfer la aeroport si zbor spre Lima. Tur panoramic al orasului, incluzand cartierele Miraflores si San Isidro, Centrul Istoric - sit UNESCO din 1988, unde vom admira Plaza de Armas, Catedrala, Palatul Arhiepiscopal, Ansamblul manastirii San Francisco, cu catacombele sale, in care se estimeaza ca se odihnesc ramasitele pamantesti a 25000 de oameni. Dupa-amiaza, vizita la Muzeul Larco, amenajat intr-un conac din sec. XVIII, inconjurat de gradini impresionante. Aici vom avea prilejul de a ne familiariza cu fascinanta istorie a anticului Peru. Cazare Lima.
Ziua 13. LIMA - NAZCA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pentru survolul Liniilor Nazca (sit UNESCO 1994). Geoglifele de la Nazca si din pampasul Jumana ocupa o suprafata de aprox.450 kmp in campia arida de pe coasta Pacificului. Liniile, realizate intre 500 i.H si 500 d.H, se numara printre cele mai mari enigme ale arheologiei, din cauza numarului, naturii, dimensiunii si continuitatii lor. Geoglifele reprezinta vietati, plante stilizate si creaturi imaginare precum si figuri geometrice. Se presupune ca acestea aveau functii rituale si astronomice. Cazare Lima.
Ziua 14. LIMA - PACHACAMAC
Mic dejun. In aceasta ultima zi petrecuta in Peru vizitam situl arheologic Pachacamac, fondat in jurul anului 200. Numele sau este derivat din cel al zeului creator Pacha Kamaq, venerat de populatia care traia aici inainte de cucerirea incasa. Dupa vizita sitului si pranzul cu spectacol de dansuri traditionale transfer la aeroport, formalitati de imbarcare si zbor spre Europa. Noapte la bord.
Ziua 15. BUCURESTI
Sosire Europa, escala si zbor in conexiune spre tara.

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 persoane. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 135 € /pers.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

  • Survolul Liniilor de la Nazca (include insotitor roman, transferuri autocar, survol de 1h30 deasupra liniilor Nazca pilot-ghid local – ATENTIE optiunea se face doar la inscriere si sunt necesare min. 15 persoane):  275 €. 
ArrayArrayArray

Destinatie: Peru

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – LIMA
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si zbor spre Amsterdam. Dupa o scurta escala ne imbarcam la bordul zborului transatlantic cu destinatia Lima, capitala Peru. Transfer la hotel si cazare
Ziua 2. LIMA - CUZCO – VALEA SACRA A INCASILOR
Mic dejun matinal si transfer la aeroport pentru zborul spre Cuzco, stravechea capitala a Imperiului Incasilor, situata la altitudinea de 3350 m. De la aeroport plecam spre Valea Sacra a Incasilor, vizitand pe traseu Pisaq, orasel faimos pentru piata indiana, dominat de ruinele fortaretei incase, salinele de la Maras (aprox. 3000 mici bazine in care sarea este obtinuta prin evaporarea apei provenite din izvoarele sarate din zona), situl arheologic Moray, un complex sistem de terase irigate situat la 3450 m altitudine si situl Ollantaytambo, situat la baza inaltimii pe care se afla ruinele templelor si fortificatiei construite de incasi, insa neterminate. Cazare in Valea Sacra.
Ziua 3. MACHU PICCHU - CUZCO
Mic dejun matinal. Transfer la gara Ollantaytambo si plecare cu trenul Vistadome spre Aguas Calientes. Calatoria, de aprox. 1 ora si jumatate, este un adevarat spectacol in sine. Lasam in urma Valea Cuzco-ului si traversam peisajele salbatice ale inaltei Vai Urubamba printre abisuri spectaculoase pline de vegetatie. Sosire in mica gara din Aguas Calientes si continuarea drumului cu autobuzul public (aprox. 10 km) catre “Orasul Sfant al Incasilor “, Citadela Machu Picchu (2430 m altitudine), sit UNESCO din 1983. Supranumit si “Orasul Pierdut”, Machu Picchu reprezinta una din marile atractii si curiozitati ale planetei, declarata oficial una din cele ‘7 minuni ale lumii moderne’. Vizitarea complexului arheologic: Ceasul Solar (Intihuatana), turnul de observatie, Palatul Inca, templul celor Trei Ferestre etc. Dupa-amiaza intoarcere cu trenul la Ollantaytambo si transfer la Cuzco, fost centru administrativ al Imperiului Incas, considerat "Buricul Pamantului", actualmente capitala turistica a Perului. Cazare Cuzco.
Ziua 4. CUZCO
Mic dejun. In cursul dimitetii  vizitam principalele obiective turistice din oras (sit UNESCO din 1983) si imprejurimi: Plaza de Armas cu Catedrala; Templul lui Coricancha (Tempul Soarelui, important loc de cult inchinat principalei zeitati incase), peste care in perioada coloniala a fost construita manastirea Santo Domingo; fortareata Sacsayhuaman, cu zidurile sale ciclopice, situata pe o inaltime de unde putem admira orasul; Qenqo, o imensa constructie de piatra, asemanatoare unui labirint care, de altfel, este traducerea numelui sau; Puca Pucara (fortareata Rosie), un turn de aparare a portilor orasului; Tambomachay sau “Baia Inca“, un sanctuar al apei. Cazare Cuzco.
Ziua 5. CUZCO - PUNO
Mic dejun. Transfer matinal la punctul de imbarcare in autocarul turistic cu care ne vom deplasa pe Drumul Soarelui, pana la Puno, oras situat la 3800 m altitudine, pe malul lacului Titicaca. Pe traseu ne vom opri la Andahuaylilas, incantator sat colonial, a carui biserica, decorata cu picturi realizate de Scoala de Arta din Cuzco este considerata Capela Sixtina a zonei, Raqchi (San Pedro), localitate situata la poalele vulcanului Quimsachata, unde se afla ruinele Templului lui Wirococha, un minunat exemplu de arhitectura incasa, Sicuani (pranz bufet), pasul La Raya (4335 m), aflat la frontiera dintre regiunile Cuzco si Puno, Pukara, oras in care ceramisti talentati realizeaza figurinele "Toritos (taurasii) de Pucara". Sosire Puno, transfer la hotel si cazare.
Ziua 6. PUNO - LACUL TITICACA – TIWANAKU (BOLIVIA) - LA PAZ
Mic dejun. Dimineata vom face o excursie minunata pentru a vizita insulele plutitoare Uros de pe lacul Titicaca, locuite de un grup etnic ce provine din amestecul populatiilor Quechua si Aymara. Insulele sunt realizate integral din tulpini de totora, planta cu utilizari multiple precum hrana pentru oameni si animale, material de constructie pentru insule, case si barci, combustibil, materie prima pentru produsele artizanale oferite spre vanzare. Revenim la Puno si plecam spre La Paz, capitala Boliviei, strabatand nemarginitele intinderi ale colinelor boliviene strajuite de varfurile maiestoase ale Cordilierilor. Oprire la Tiwanaku, unul din cele mai importante centre spirituale si culturale din America de Sud (UNESCO 2000), capitala unui puternic imperiu pre-hispanic, care a ajuns la apogeu in sec.6-10. Impresionantele ruine ale zidurilor realizate din blocuri de piatra perfect patrate, rezultatul unei tehnici uimitoare si impozantele statui descoperite aici sunt marturii ale importantei acestei civilizatii, diferita de toate celelalte din epoca pre-hispanica. Pranz la un restaurant local. Cazare La Paz.
Ziua 7. LA PAZ - UYUNI
Mic dejun. Tur de oras, pe parcursul caruia vom vedea principalele monumente istorice si arhitecturale din centrul orasului, precum si renumita Piata a Vrajitoarelor si Valea Lunii, fenomen natural spectaculos, rezultat in urma eroziunii care a inlaturat straturile de argila, scotand in evidenta grandioase turnuri din roci multicolore. Dupa amiaza transfer la aeroport pentru zborul spre Uyuni. Cina si cazare Uyuni.
Ziua 8. SALAR  DE  UYUNI
Mic dejun. Astazi vizitam Salar de Uyuni,  cel mai mare deșert de sare din lume (10582 kmp). Dupa vizita la Cimitirul Trenurilor, o renumita colectie de vechi locomotive cu aburi, ne indreptam spre Colchani, unde vom urmari diverse aspecte ale activitatii traditionale de exploatare a sarii. Vom vedea movilele de sare, prima etapa a procesului de exploatare a sarii, ochiurile de apa formate de apa freatica ce iese la suprafata si vom vizita Muzeul Sarii. Dupa pranzul la un restaurant local ne vom deplasa cu masini 4x4 la Coquesa, unde vom vedea mumii datand din anii 700 i.Hr, extrem de bine conservate, vom putea admira vulcanul Tunupa (5321 m) si urmari pasarile flamingo ce traiesc in zonele umede. Cina si cazare Uyuni.
Ziua 9. UYUNI - POTOSI
Mic dejun. Continuam explorarea zonei cu o vizita pe insula Incahuasi, unde se gasesc cactusi gigantici, unii in varsta de peste un secol. Din varful insulei putem admira intreaga intindere a desertului de sare. Dupa pranzul la un restaurant local revenim la Uyuni si plecam spre Potosi, oras renumit pentru zacamintele de argint din zona inconjuratoare, care in sec.16 reprezenta cel mai mare complex industrial din lume. In 1987 orasul a fost inclus pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Cazare Potosi.
Ziua 10. POTOSI - SUCRE
Mic dejun. Dimineata vom vizita Casa de la Moneda (important muzeu, in care se pastreaza monede de aur si argint si picturi coloniale),  ne vom plimba pe stradutele cu cladiri coloniale si frumoase biserici. Dupa amiaza vizitam piata miniera (unde se vand dinamita, coca, alcool) si mine ale Cooperativelor Miniere, aflate in exploatare, in care extragerea minereului este similara cu cea din vremurile coloniale. De asemenea vom avea ocazia sa observam riturile si obiceiurile minerilor, cum ar fi inchinarea la zeul minerilor, TATA CKAJCHA. Dupa aceasta vizita plecam spre Sucre, al carui centru istoric a fost inclus in 1991 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cazare Sucre.
Ziua 11. SUCRE - LA PAZ
Dupa micul dejun vom face un tur in centrul istoric, care pastreaza arhitectura coloniala din trecut. Vom vizita cele mai importante locuri si monumente din Sucre: Piata 25 Mai, Catedrala, faimoasa Casa a Libertatii, unde a fost semnata in 1825 Declaratia de  Independenta a Boliviei, muzeul si punctul de belvedere La Recoleta, care a fost pe rand manastire, cazarma, inchisoare si muzeu. Transfer la aeroport si zbor spre La Paz. Transfer la hotel si cazare La Paz.
Ziua 12. LA PAZ - LIMA
Mic dejun matinal. Transfer la aeroport si zbor spre Lima. Tur panoramic al orasului, incluzand cartierele Miraflores si San Isidro, Centrul Istoric - sit UNESCO din 1988, unde vom admira Plaza de Armas, Catedrala, Palatul Arhiepiscopal, Ansamblul manastirii San Francisco, cu catacombele sale, in care se estimeaza ca se odihnesc ramasitele pamantesti a 25000 de oameni. Dupa-amiaza, vizita la Muzeul Larco, amenajat intr-un conac din sec. XVIII, inconjurat de gradini impresionante. Aici vom avea prilejul de a ne familiariza cu fascinanta istorie a anticului Peru. Cazare Lima.
Ziua 13. LIMA - NAZCA
Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala pentru survolul Liniilor Nazca (sit UNESCO 1994). Geoglifele de la Nazca si din pampasul Jumana ocupa o suprafata de aprox.450 kmp in campia arida de pe coasta Pacificului. Liniile, realizate intre 500 i.H si 500 d.H, se numara printre cele mai mari enigme ale arheologiei, din cauza numarului, naturii, dimensiunii si continuitatii lor. Geoglifele reprezinta vietati, plante stilizate si creaturi imaginare precum si figuri geometrice. Se presupune ca acestea aveau functii rituale si astronomice. Cazare Lima.
Ziua 14. LIMA - PACHACAMAC
Mic dejun. In aceasta ultima zi petrecuta in Peru vizitam situl arheologic Pachacamac, fondat in jurul anului 200. Numele sau este derivat din cel al zeului creator Pacha Kamaq, venerat de populatia care traia aici inainte de cucerirea incasa. Dupa vizita sitului si pranzul cu spectacol de dansuri traditionale transfer la aeroport, formalitati de imbarcare si zbor spre Europa. Noapte la bord.
Ziua 15. BUCURESTI
Sosire Europa, escala si zbor in conexiune spre tara.

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti) si 50% la excursiile optionale. Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 persoane. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 135 € /pers.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE : 

  • Survolul Liniilor de la Nazca (include insotitor roman, transferuri autocar, survol de 1h30 deasupra liniilor Nazca pilot-ghid local – ATENTIE optiunea se face doar la inscriere si sunt necesare min. 15 persoane):  275 €. 
ArrayArrayArray