Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Iordania

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – AMMAN
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ora 21.30 (pe data de 25.04.2019)  si imbarcare pentru zborul spre Amman, Iordania. Decolare ora 00.30 (pe data de 26.04.2019).
Ziua 2. AMMAN – JERASH – AJLOUN - AMMAN
Sosire la Amman, ora 03.10. Transfer la hotel si cazare Amman. Dupa micul dejun plecam intr-o excursie pe parcursul careia se viziteaza trei obiective deosebit de interesante. Primul este citadela din Amman, unde pot fi admirate vestigii din perioadele romana, bizantina si araba: templul lui Hercule, biserica bizantina, palatul Omeiad si altele. Urmatoarea vizita o vom face la Jerash (anticul Gerasa), important oras din perioada romana, cu monumente foarte bine conservate, propus pentru includerea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vom vedea impunatoarea poarta de intrare (arcul lui Hadrian), Hipodromul, Amfiteatrul, Forumul Oval, templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Ultima vizita o vom face la Ajloun, oras dominat de castelul musulman, construit in sec.XII pe locul unei manastiri crestine si largit de Mameluci in sec.XIII. Cazare si cina Amman.
Ziua 3.  AMMAN - MADABA – MUNTELE NEBO – BETANIA – MAREA MOARTA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu turul capitalei Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. De la Amman plecam spre Madaba, unde a fost descoperit un valoros mozaic din timpul Imparatului Iustinian (sec.VI), considerat cea mai veche harta a Tarii Sfinte. Urmatoarea vizita o vom face pe Muntele Nebo, locul unde si-a gasit sfarsitul profetul Moise, dupa ce a vazut „Pamantul Fagaduintei”,  pe care nu i-a fost ingaduit sa paseasca. De aici ne indreptam spre Betania (UNESCO 2015), locul unde a fost botezat Iisus Hristos si unde, intr-un perimetru sacru relativ restrans, au fost descoperite manastiri, biserici si chilii, din epoci diferite, toate ridicate pentru a pastra vie amintirea marelui eveniment. Cazare si cina la Marea Moarta.
Ziua 4. MAREA MOARTA - KERAK – PETRA
Mic dejun. Pornim spre sud, de-a lungul malului estic al Marii Moarte, cea mai sarata din lume (de aproape 10 ori mai sarata decat oceanul planetar, situata la 430 m sub nivelul acestuia), in care se varsa raul Iordan si alte cateva rauri mai mici. Scurta oprire la podul peste raul Mujib, pentru a admira intrarea in spectaculosul canion Wadi Mujib, rezervatie naturala cu altitudini intre 410 m sub si 900 m deasupra nivelului marii. Urmatoarea oprire va fi la impunatorul Castel al Cruciatilor Kerak (Al Karak), situat la aproximativ 1000 m altitudine, construit in sec.XII pentru a controla drumurile comerciale ce legau Damascul de Egipt si Mecca. Dupa vizita castelului ne continuam drumul spre Petra, unul dintre cele mai faimoase situri arheologice de pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO (1985). Cazare si cina Petra.
Ziua 5. PETRA
Dupa micul dejun incepem explorarea Orasului Trandafiriu, uimitoarea capitala a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul  1812 dupa o cautare de 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. In 2007 Petra a fost inclusa prin vot universal pe lista noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne datorita templelor sapate in stanca, cel mai cunoscut fiind Trezoreria – „Al Khazneh", construita in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m, unde s-a turnat si partea finala a filmului Indiana Jones si Ultima cruciada. Veti putea admira defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si monumente funerare. Se viziteaza si amfiteatrul (pentru vizita la Petra se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5 km). Cina si cazare Petra.
Ziua 6. PETRA – WADI RUM – UM RASAS - AMMAN
Mic dejun. Ziua de azi o incepem cu un tur cu jepp-uri in desertul Wadi Rum, cunoscut si ca Valea Lunii, inclus in patrimoniul mondial UNESCO din anul 2011. In Wadi Rum, considerat ca fiind cel mai frumos desert din lume, au fost filmate secvente din numeroase filme, dintre care cel mai cunoscut este Lawrence al Arabiei. De aici ne indreptam spre Amman, facand o oprire la Um er-Rasas (Kastrom Mefa'a), important sit arheologic (UNESCO 2004), unde au fost descoperite vestigii din epocile romana, bizantina si musulmana timpurie. Renumele sau este legat in special de minunatele mozaicuri bizantine descoperite in doua biserici datand din sec.VI si VIII. Cazare si cina Amman.
Ziua 7. AMMAN - BEIRUT
Mic dejun. Zbor spre Beirut. Cunoscuta sintagma “aici Estul intalneste Vestul” isi gaseste intruchiparea in Beirut – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Reconstruit de mai multe ori, arhitectura moderna convietuieste cu cea otomana si cu cea franceza de pe vremea coloniilor. Stiut si sub numele de alint „Bey”, orasul este un creuzet de istorie levantina, peisaje uluitoare, o peninsula imbratisata de mare, stradute labirintice, moschei batrane, biserici si palate. Vizitam cladiri construite sub mandat francez, a caror restaurare a inceput in anul 1993, baile romane, biserici si Moscheea Al Amin - masiva si impozanta, este unica prin impletirea stilurilor arhitecturale otoman si oriental. Cupola albastra si minaretele inalte de 65 metri sunt doua dintre elementele care amintesc de celebra moschee Sultan Ahmed din Istanbul. Continuam apoi cu o plimbare pe faleza Corniche si ne oprim la Raouché Rocks, minune naturala care se inalta din mare. Stancile sunt unul dintre simbolurile nemuritoare ale Beirutului, a carui frumusete povesteste de la sine de ce este atat de fotografiat, dar si de ce a fost ales deseori de sufletele pierdute drept locul in care si-au pus capat vietii. Cina si cazare Beirut.
Ziua 8. BEIRUT - DEIR EL QAMAR - BEIT ED DIN – TYR – SIDON – BEIRUT 
Mic dejun. Excursie in sudul Libanului, pe parcursul careia vizitam centrul oraselului Deir El Qamar, palatul si muzeul mozaicurilor de la Beit Ed Din, vechile orase feniciene Tyr (UNESCO 1984) si Sidon. Sidon (sau Saida) este al treilea oras ca marime din Liban si una dintre destinatiile care trebuie neaparat vizitate. Istoria, atmosfera prietenoasa, ospitalitatea il fac cu adevarat memorabil. Aici vom vedea Castelul de langa mare, ridicat in 1228 de cavalerii cruciati, aflat pe o insulita care odinioara gazduia un templu inchinat lui Melkart, versiunea feniciana a lui Hercule si vom face un tur in Orasul Vechi, cu stradute stravechi bine conservate, ce pastreaza atmosfera originala, dar si utilitatea actuala, fiind locul unde localnicii vin pentru cumparaturi. Brutarii, magazine cu dulciuri, macelarii – vei gasi aici orice doresti si, nu in ultimul rand, suveniruri. Pe traseu ne vom opri la Khan El Franj, cel mai frumos si mai bine conservat caravanserai dintre cele construite de Emirul Fakhreddine al II-lea in secolul al XVII-lea si la Muzeul Sapunului. Cina si cazare Beirut.
Ziua 9. BEIRUT – JEITA - JOUNIEH - HARISSA & BKERKE - BYBLOS - BSHARRI
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita pesterile Jeita, ansamblu format din doua pesteri separate, dar interconectate, in care pot fi vazute superbe formatiuni carstice - stalactite si stalacmite, perdele si ciuperci. In continuare trecem prin Jounieh, unul dintre cele mai moderne si active orase din Liban, vestit ca localitate balneara, vizitam Harissa, important loc de pelerinaj, unde se afla o impresionanta statuie a Fecioarei Maria (8,5 m inaltime) si  Bkerke, sediul Patriarhatului Catolic Maronit.  Urmatorul obiectiv vizitat este Byblos, unul dintre cele mai vechi orase feniciene (UNESCO 1984), unde se pot vedea vestigiile mai multor civilizatii, care s-au succedat pe teritoriul sau. De asemenea Byblos a jucat un rol important in istoria si difuzarea alfabetului fenician. De aici ne indreptam spre Valea  Qadisha, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1998, considerata unul dintre cele mai importante asezaminte crestine din lume, cu manastirile sale, unele foarte vechi, fondate in sec.IV, raspandite intr un peisaj spectaculos. Cina si cazare zona Bsharri.
Ziua 10. BSHARRI - CEDARS FOREST – BAALBECK – ANJAR - BEIRUT
Mic dejun. Astazi vom cunoaste trei obiective turistice inscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in acelasi an, 1984. Primul este renumita Padure de Cedri a Domnului (Forest of the Cedars of God), iar cel de-al doilea celebrul sit arheologic Baalbeck, situat in Valea Bekaa. Acest impresionant complex de temple romane, inchinate lui Jupiter, Venus si Bacchus, inceput in sec.I i.Hr., a suferit repetate transformari si distrugeri. In drum spre cel de-al treilea obiectiv UNESCO, Anjar, vizitam podgoria Chateau Ksara, fondata in 1857 de catre iezuiti, unde a fost produs primul vin alb sec din Liban. Incheiem ziua cu vizita la Anjar, singurul sit Omeiad (Umayyad) din Liban, fondat in sec.VIII, cu rol de centru comercial, asezare ce reprezinta un exemplu unic de planificare urbana de la inceputul perioadei islamice. Cina si Cazare Beirut.
Ziua 11. BEIRUT – BUCURESTI
Transfer la aeroport la miezul noptii si imbarcare pentru zborul de intoarcere in tara. Sosire in Bucuresti la ora 06.15.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 pers, tariful se majoreaza cu 55 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la 25.11.2018.

 

Excursii optionale:

  • Cina traditionala libaneza cu belly dancer si show folcloric 70 €
ArrayArrayArray

Destinatie: Iordania

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – AMMAN
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda (Otopeni), ora 21.30 (pe data de 25.04.2019)  si imbarcare pentru zborul spre Amman, Iordania. Decolare ora 00.30 (pe data de 26.04.2019).
Ziua 2. AMMAN – JERASH – AJLOUN - AMMAN
Sosire la Amman, ora 03.10. Transfer la hotel si cazare Amman. Dupa micul dejun plecam intr-o excursie pe parcursul careia se viziteaza trei obiective deosebit de interesante. Primul este citadela din Amman, unde pot fi admirate vestigii din perioadele romana, bizantina si araba: templul lui Hercule, biserica bizantina, palatul Omeiad si altele. Urmatoarea vizita o vom face la Jerash (anticul Gerasa), important oras din perioada romana, cu monumente foarte bine conservate, propus pentru includerea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, unde vom vedea impunatoarea poarta de intrare (arcul lui Hadrian), Hipodromul, Amfiteatrul, Forumul Oval, templul lui Zeus, Aleea Cardo, cu peste 200 de coloane in stil Doric si Ionic. Ultima vizita o vom face la Ajloun, oras dominat de castelul musulman, construit in sec.XII pe locul unei manastiri crestine si largit de Mameluci in sec.XIII. Cazare si cina Amman.
Ziua 3.  AMMAN - MADABA – MUNTELE NEBO – BETANIA – MAREA MOARTA
Mic dejun. Ziua de astazi o incepem cu turul capitalei Regatului Hasemit al Iordaniei, numita in antichitate Philadelphia. De la Amman plecam spre Madaba, unde a fost descoperit un valoros mozaic din timpul Imparatului Iustinian (sec.VI), considerat cea mai veche harta a Tarii Sfinte. Urmatoarea vizita o vom face pe Muntele Nebo, locul unde si-a gasit sfarsitul profetul Moise, dupa ce a vazut „Pamantul Fagaduintei”,  pe care nu i-a fost ingaduit sa paseasca. De aici ne indreptam spre Betania (UNESCO 2015), locul unde a fost botezat Iisus Hristos si unde, intr-un perimetru sacru relativ restrans, au fost descoperite manastiri, biserici si chilii, din epoci diferite, toate ridicate pentru a pastra vie amintirea marelui eveniment. Cazare si cina la Marea Moarta.
Ziua 4. MAREA MOARTA - KERAK – PETRA
Mic dejun. Pornim spre sud, de-a lungul malului estic al Marii Moarte, cea mai sarata din lume (de aproape 10 ori mai sarata decat oceanul planetar, situata la 430 m sub nivelul acestuia), in care se varsa raul Iordan si alte cateva rauri mai mici. Scurta oprire la podul peste raul Mujib, pentru a admira intrarea in spectaculosul canion Wadi Mujib, rezervatie naturala cu altitudini intre 410 m sub si 900 m deasupra nivelului marii. Urmatoarea oprire va fi la impunatorul Castel al Cruciatilor Kerak (Al Karak), situat la aproximativ 1000 m altitudine, construit in sec.XII pentru a controla drumurile comerciale ce legau Damascul de Egipt si Mecca. Dupa vizita castelului ne continuam drumul spre Petra, unul dintre cele mai faimoase situri arheologice de pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO (1985). Cazare si cina Petra.
Ziua 5. PETRA
Dupa micul dejun incepem explorarea Orasului Trandafiriu, uimitoarea capitala a Nabateenilor, sapata in stanca roz, redescoperita in anul  1812 dupa o cautare de 300 de ani, una dintre cele mai spectaculoase realizari ale umanitatii. In 2007 Petra a fost inclusa prin vot universal pe lista noilor 7 minuni ale lumii antice si moderne datorita templelor sapate in stanca, cel mai cunoscut fiind Trezoreria – „Al Khazneh", construita in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m, unde s-a turnat si partea finala a filmului Indiana Jones si Ultima cruciada. Veti putea admira defilee inguste, fatade sapate in stanca, temple si monumente funerare. Se viziteaza si amfiteatrul (pentru vizita la Petra se recomanda incaltaminte comoda pentru mers pe jos cca. 5 km). Cina si cazare Petra.
Ziua 6. PETRA – WADI RUM – UM RASAS - AMMAN
Mic dejun. Ziua de azi o incepem cu un tur cu jepp-uri in desertul Wadi Rum, cunoscut si ca Valea Lunii, inclus in patrimoniul mondial UNESCO din anul 2011. In Wadi Rum, considerat ca fiind cel mai frumos desert din lume, au fost filmate secvente din numeroase filme, dintre care cel mai cunoscut este Lawrence al Arabiei. De aici ne indreptam spre Amman, facand o oprire la Um er-Rasas (Kastrom Mefa'a), important sit arheologic (UNESCO 2004), unde au fost descoperite vestigii din epocile romana, bizantina si musulmana timpurie. Renumele sau este legat in special de minunatele mozaicuri bizantine descoperite in doua biserici datand din sec.VI si VIII. Cazare si cina Amman.
Ziua 7. AMMAN - BEIRUT
Mic dejun. Zbor spre Beirut. Cunoscuta sintagma “aici Estul intalneste Vestul” isi gaseste intruchiparea in Beirut – unul dintre cele mai vechi orase din lume. Reconstruit de mai multe ori, arhitectura moderna convietuieste cu cea otomana si cu cea franceza de pe vremea coloniilor. Stiut si sub numele de alint „Bey”, orasul este un creuzet de istorie levantina, peisaje uluitoare, o peninsula imbratisata de mare, stradute labirintice, moschei batrane, biserici si palate. Vizitam cladiri construite sub mandat francez, a caror restaurare a inceput in anul 1993, baile romane, biserici si Moscheea Al Amin - masiva si impozanta, este unica prin impletirea stilurilor arhitecturale otoman si oriental. Cupola albastra si minaretele inalte de 65 metri sunt doua dintre elementele care amintesc de celebra moschee Sultan Ahmed din Istanbul. Continuam apoi cu o plimbare pe faleza Corniche si ne oprim la Raouché Rocks, minune naturala care se inalta din mare. Stancile sunt unul dintre simbolurile nemuritoare ale Beirutului, a carui frumusete povesteste de la sine de ce este atat de fotografiat, dar si de ce a fost ales deseori de sufletele pierdute drept locul in care si-au pus capat vietii. Cina si cazare Beirut.
Ziua 8. BEIRUT - DEIR EL QAMAR - BEIT ED DIN – TYR – SIDON – BEIRUT 
Mic dejun. Excursie in sudul Libanului, pe parcursul careia vizitam centrul oraselului Deir El Qamar, palatul si muzeul mozaicurilor de la Beit Ed Din, vechile orase feniciene Tyr (UNESCO 1984) si Sidon. Sidon (sau Saida) este al treilea oras ca marime din Liban si una dintre destinatiile care trebuie neaparat vizitate. Istoria, atmosfera prietenoasa, ospitalitatea il fac cu adevarat memorabil. Aici vom vedea Castelul de langa mare, ridicat in 1228 de cavalerii cruciati, aflat pe o insulita care odinioara gazduia un templu inchinat lui Melkart, versiunea feniciana a lui Hercule si vom face un tur in Orasul Vechi, cu stradute stravechi bine conservate, ce pastreaza atmosfera originala, dar si utilitatea actuala, fiind locul unde localnicii vin pentru cumparaturi. Brutarii, magazine cu dulciuri, macelarii – vei gasi aici orice doresti si, nu in ultimul rand, suveniruri. Pe traseu ne vom opri la Khan El Franj, cel mai frumos si mai bine conservat caravanserai dintre cele construite de Emirul Fakhreddine al II-lea in secolul al XVII-lea si la Muzeul Sapunului. Cina si cazare Beirut.
Ziua 9. BEIRUT – JEITA - JOUNIEH - HARISSA & BKERKE - BYBLOS - BSHARRI
Mic dejun. In prima parte a zilei vom vizita pesterile Jeita, ansamblu format din doua pesteri separate, dar interconectate, in care pot fi vazute superbe formatiuni carstice - stalactite si stalacmite, perdele si ciuperci. In continuare trecem prin Jounieh, unul dintre cele mai moderne si active orase din Liban, vestit ca localitate balneara, vizitam Harissa, important loc de pelerinaj, unde se afla o impresionanta statuie a Fecioarei Maria (8,5 m inaltime) si  Bkerke, sediul Patriarhatului Catolic Maronit.  Urmatorul obiectiv vizitat este Byblos, unul dintre cele mai vechi orase feniciene (UNESCO 1984), unde se pot vedea vestigiile mai multor civilizatii, care s-au succedat pe teritoriul sau. De asemenea Byblos a jucat un rol important in istoria si difuzarea alfabetului fenician. De aici ne indreptam spre Valea  Qadisha, inclusa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in 1998, considerata unul dintre cele mai importante asezaminte crestine din lume, cu manastirile sale, unele foarte vechi, fondate in sec.IV, raspandite intr un peisaj spectaculos. Cina si cazare zona Bsharri.
Ziua 10. BSHARRI - CEDARS FOREST – BAALBECK – ANJAR - BEIRUT
Mic dejun. Astazi vom cunoaste trei obiective turistice inscrise pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in acelasi an, 1984. Primul este renumita Padure de Cedri a Domnului (Forest of the Cedars of God), iar cel de-al doilea celebrul sit arheologic Baalbeck, situat in Valea Bekaa. Acest impresionant complex de temple romane, inchinate lui Jupiter, Venus si Bacchus, inceput in sec.I i.Hr., a suferit repetate transformari si distrugeri. In drum spre cel de-al treilea obiectiv UNESCO, Anjar, vizitam podgoria Chateau Ksara, fondata in 1857 de catre iezuiti, unde a fost produs primul vin alb sec din Liban. Incheiem ziua cu vizita la Anjar, singurul sit Omeiad (Umayyad) din Liban, fondat in sec.VIII, cu rol de centru comercial, asezare ce reprezinta un exemplu unic de planificare urbana de la inceputul perioadei islamice. Cina si Cazare Beirut.
Ziua 11. BEIRUT – BUCURESTI
Transfer la aeroport la miezul noptii si imbarcare pentru zborul de intoarcere in tara. Sosire in Bucuresti la ora 06.15.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 pers, tariful se majoreaza cu 55 €/pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la 25.11.2018.

 

Excursii optionale:

  • Cina traditionala libaneza cu belly dancer si show folcloric 70 €
ArrayArrayArray