Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Georgia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – TBILISI
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Tbilisi, via Dubai. Sosim in cursul dupa-amiezii la Tbilisi. Bine ati venit in Georgia! Dupa formalitatile de frontiera, transfer la hotel si cazare. Cazare si cina Tbilisi.
Ziua 2. TBILISI & MTSKHETA 
Mic dejun. Vizita de azi incepe in cel mai vechi oras al Georgiei, capitala Imperiului Georgian in antichitate, de o reala importanta spirituala si arhitectonica, numit Mtskheta, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1994. Vom vizita doua dintre cele mai importante monumente arhitectonice crestine, Catedrala Svetitkhoveli si Manastirea Jvari (datand din secolul al VI-lea). Ne intoarcem apoi in Tbilisi, capitala de azi si totodata cel mai mare oras al tarii. In turul de oras vom vizita orasul vechi, podul Pacii, Biserica Metekhi, ce se inalta mareata pe culmile unui deal cu o minunata priveliste asupra raului Mtkvari, vom admira statuia intemeietorului si primul rege al Georgiei, Baile de Sulf,  Sinagoga (exterior), biserica Zion, Biserica Anchiskhati, cea mai veche din Tbilisi. In drumul de intoarcere la hotel, vom pasi pe artera principala a orasului, Rustaveli, unde intalnim Opera, Teatrul, Parlamentul si numeroase galerii de arta, cafenele si baruri. Cina si cazare Tbilisi.
Ziua 3. TBILISI - GORI & UPLITSIKHE
Mic dejun. Ziua de azi o dedicam vizitarii orasului Gori, inima regiunii Kartli, oras fondat in timpul regelui David al IV-lea (1089 -1125), cu o scurta oprire pentru a vizita complexul monahal Samtavisi compus din Catedrala ortodoxa cu arhitectura medievala unica, ruinele casei episcopale si un turn cu clopot, intregul complex datand de la sfarsitul secolulu XVII si inceput de secol XVIII. Sosire in Gori, orasul unde s-a nascut si a studiat Stalin si unde vom vizita muzeul infiintat in 1957. Pranz la un restaurant local. Vizita continua cu Uplistsikhe sau “Fortareata Domnului”, un centru de cult antic sapat in stanca, datand inca din primul mileniu i.Hr, locul pe unde trecea Marele Drum al Matasii, unde coexista elemente arhitecturale crestine si pagane. Ansamblul include mai multe temple precrestine, un teatru antic, o biserica crestina, rezervoare de apa etc. Intoarcere in Tbilisi, cina si cazare.
Ziua 4. TBILISI & KAZBEGI 
Dupa micul dejun vom pleca spre Kazbegi (Stepantsminda), pe Autostrada Militara, cu o oprire pentru a  vizita complexul Ananuri, un interesant exemplu de arhitectura medievala georgiana. Traseul montan ce strabate muntii Caucaz, trecand prin Pasul Crucii, este de un pitoresc aparte. Ajunsi la Kazbegi ne imbarcam in masini cu tractiune 4x4 pentru a urca pana la altitudinea de 2170 m, unde se afla biserica Trinity Georgeti. Daca vremea ne va permite, ne vom opri pentru a admira unul dintre cele mai_inalte varfuri glaciare din muntii Caucaz - Mt. Kazbegi (5033 m). Intoarcere in Tbilisi, cina si cazare Tbilisi.
Ziua 5. TBILISI - SIGHNAGHI – TELAVI
Dupa micul dejun vom pleca spre Kakheti, zona viticola in dezvoltare, unde s-a nascut traditia vinului Georgian, cu peste 500 de varietati de vinuri. Vom vizita manastirea Bodbe, atestata documentar inca din secolul IV care adaposteste mormantul Sfintei Nina, fecioara Capadociana care a propovaduit si a convertit o multime de oameni la crestinism in sec.IV.  In continuare vom face un popas in orasul cetate Sighnaghi, a carui constructie dateaza din secolul XVIII. Orasul si-a conservat arhitectura si ofera vizitatorilor privelisti deosebite asupra muntilor Caucaz, dintr-o alta perspectiva de aceasta data, a unei zone viticole ce reprezinta in totalitate stilul de viata, istoria si cultura georgienilor. Urmatoarea oprire  va fi la Crama Nodari pentru a degusta vinul obtinut prin metoda traditionala, explicata de proprietarul cramei. Vizita continua cu Tsinandali, unde vizitam casa-muzeu ce a apartinut poetului aristocrat Alexander Chavchavadze, considerat parintele romantismului georgian. In apropiere de Telavi vizitam Manastirea Ikalto, fondata in sec.VI, important centru cultural si scolastic, unde se spune ca a studiat si faimosul poet Shota Rustaveli. Sosire Telavi, cina si cazare.
Ziua 6. TELAVI - LAGODEKHI - SHEKI
Mic dejun. Plecam spre Sheki (Azerbaijan) cu popasuri pe traseu pentru a vizita cetatea regala cu biserica Gremi, datand din secolul XVI si complexul monahal Nekresi ridicat in secolul IV. Vom lua pranzul in casa unui fermier din satul Gavazi. Continuam traseul indreptandu-ne spre Lagodekhi, localitate ce se afla la granita dintre Georgia si Azerbaijan. Dupa formalitatile de trecere a frontierei, vom pasi pe taramul Azerbaijanului cu destinatia Sheki. Ajunsi in Sheki, pe urmele faimosului Drum al Matasii unde influentele islamice dainuie si astazi, vom vizita palatul de vara a lui Shaki Khan, unul din cele mai representative, cu fresce si vitralii de influenta islamica si Muzeul de Istorie, renumit pentru artefactele ce le adaposteste. Cina si cazare Sheki.
Ziua 7. SHEKI – KISH – BAKU
Mic dejun. Plecare spre Baku,  cu oprire in satul Kish, pentru a vizita cea mai veche biserica din Caucaz, Biserica Sf. Eliseus,  despre care se spune ca a fost fondata in secolul I de Sf. Eliseus, discipol al Sf.Thaddeus din Edessa. Continuam cu satul Nij, locuit de comunitatea Udi, care pastreaza scrierea Albaniei Caucaziene. Vom vizita Biserica Chotari cu inscriptii in mai multe limbi printre care si vechea limba din Albania Caucaziana. Urmatoarea oprire o vom face in orasul Shamakhi, fosta capitala a Imperiului Shamakhi, la Moscheea Juma, cea mai veche moschee din Azerbaijan, fondata in anul 743 si reconstruita pe parcurul anilor. Pe traseul spre capitala azera Baku, ne vom opri la mormantul lui Diri Baba – un mausoleu-moschee ce dateaza din secolul XV. Ajunsi la Baku vom face un tur panoramic. Cina si cazare Baku.
Ziua 8. BAKU & GOBUSTAN
Dupa micul dejun ne vom indrepta catre Gobustan, aflat in sud-estul crestei Caucaziene, un muzeu in aer liber renumit pentru desenele sale rupestre din perioada neolitica. In acest sit unic, inclus in 2007 in Patrimoniul Mondial UNESCO, au fost descoperite peste 6.000 de inscriptii care dateaza din urma cu 12000 ani. Desenele bine conservate infatiseaza populatii antice care calatoresc pe nave de stuf, barbati care vaneaza antilope si tauri salbatici, femei care danseaza, cu alte cuvinte ilustreaza viata si obiceiurile oamenilor din acea vreme. Intoarcere in Baku unde ne vom bucura de turul orasului vechi (Icheri Sheher), inconjurat de ziduri, care in anul 2000 a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, impreuna cu Palatul Shirvanshah si Turnul Fecioarei – simbolul orasului. Vom vedea Moscheea si Mausoleul sahilor Shirvani, Moscheea Synyk Gala, Caravan Saray si Casa Guvernului (exterior). Cina si cazare Baku.
Ziua 9. BAKU - TEHERAN
Mic dejun. Timp liber dmineata. Plecare spre aeroport pentru zborul catre Teheran. Oprire si vizita la Templul Focului - Ateshgah, ce imbina stiluri din doua culturi, reprezentand relatiile existente intre India si Azerbaijan, care in istoria sa timpurie a fost numit "tara focului sacru". Acesta a fost construit deasupra unei surse de gaze naturale, care a alimentat o aerisire ce a asigurat arderea constanta a focului vesnic. Sosire in capitala Iranului, transfer la hotel si cazare.
Ziua 10. TEHERAN
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata descoperirii Teheranului, oras aflat la poalele muntelui Elburs, la o altitudine de aproximativ 1300 m,  cu peste 8 mil. de locuitori, care trezeste sentimente contradictorii mai ales pentru cei care intra pentru prima data in contact cu aceasta tara indepartata si sunt, de obicei, fermecati de arhitectura orientala, de moscheile si de palatele bogat ornamentate. Incepem vizita cu Palatul Mellat din complexul Sa'dabad si Palatul Golestan (UNESCO 2013). Vom vizita cateva muzee din centrul orasului pentru a intelege mai multe despre cultura, religiile si traditiile acestei tari neobisnuite. Incepem cu Muzeul National de Bijuterii, cea mai mare atractie a orasului, aflat in incinta trezoreriei Bancii Nationale. Dintre exponatele exceptionale din acest muzeu mentionam: cel mai mare diamant roz din lume, Daria-i Noor (Marea de Lumina - 182 karate), Tronul Paun, incrustat cu nestemate, simbolul puterii sahului, coroana Kiani, ce a apartinut dinastiei Qajar, globul pamantesc, instalat pe un postament de aur, cu marile din smaralde, continentele din rubine si Persia si Anglia din diamante. Continuam cu Muzeul National, in care se afla valoroase vestigii arheologice, artefacte, si diferite opere de arta. Cina si cazare Teheran.
Ziua 11. TEHERAN – KASHAN – ISFAHAN
Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea Mausoleului Khomeini. Ne deplasam in continuare spre Kashan unde vom avea prilejul sa admiram mai intai gradina Fin (Patrimoniu UNESCO, 2011), unul din cele mai cunoscute exemple de arhitectura peisagistica persana, apoi casa istorica foarte bine conservata a familiei Borudjerdi si vechea baie a sultanului Mir Ahmad. Continuam spre Isfahan, cu o scurta oprire in satul Abyaneh (propus pentru includere pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO), unde veti fi incantati de stradutele inguste si casele inghesuite de culoarea ocrului. Veti constata cu uimire ca acoperisurile unor case sunt de fapt podelele altora.  Sosire, cina si cazare Isfahan.
Ziua 12. ISFAHAN
Mic dejun. Astazi vom explora minunatul oras Isfahan, al treilea oras ca marime din Iran, amplasat intr-o oaza, in podisul Iranului, la poalele lantului muntos Zagros, la o altitudine de 1590m. Vom vizita Moscheea Jame, Palatul celor 40 de coloane si Maidan-e Imam (piata Imamului Khomeini, numita si Naqsh-e Jahan), inscrisa in anul 1979 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, considerata cel mai frumos loc din lumea islamica, Moscheea Imam-ului, Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), vechea resedinta a sahului Abas I. Timp liber pentru a explora faimosul Bazar din Isfahan. Reluam vizita orasului cu Moscheea Sheikh Lotf Allaf, construita in secolul XVII, lipsita de curte si de minarete, numita candva Marea Moschee Regala, Catedrala Armeana Vank si podul Si-o-Seh. Cina si cazare Isfahan.
Ziua 13. ISFAHAN – PERSEPOLIS – SHIRAZ
Mic dejun. Plecare dis de dimineata spre Shiraz, cu opriri in vechile capitale ale Imperiului Persan, Pasargad si Persepolis, ambele inscrise pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Pasargad, prima capitala a Imperiului Ahemenizilor, oras fondat in anul 550 i.Hr. pe locul in care a avut loc batalia decisiva dintre Cirus al II lea cel Mare si regele mezilor, Astiages. Aici vom vizita ruinele vastului complex cu Mausoleul lui Cirus al II-lea cel Mare si ruinele palatul regal. Persepolis (sau “Parsa” in denumirea originala) a fost construit pe o terasa impresionanta, jumatate naturala, jumatate creata de mana omului. In acest loc, Darius I cel Mare s-a hotarat sa construiasca un palat dupa modelul celor din Mesopotamia, pe care urmasii sai l-au extins treptat, ultimele cladiri fiind construite 100 de ani mai tarziu, la porunca regelui Artaxerxes al II-lea. Suveranii persi au creat astfel un oras impresionant, care in scurt timp a ajuns sa fie considerat cel mai frumos oras din regiune. Urmatoarea vizita o vom face la necropola regala Naqsh-e Rustam, unde se gasesc mormintele sapate in stanca ale regilor Darius I cel Mare, Xerxes, Artaxerxes I si Darius al II-lea. Continuam drumul spre Shiraz. Sosire, cina si cazare.
Ziua 14. SHIRAZ
Mic dejun. Shiraz este considerat orasul trandafirilor si privighetorilor, al portocalilor si al poetilor! Vom vizita Moscheea Nasira Ol-Molk (secolul XIX), incantatoarea Gradina Eram, impunatoarea citadela a lui Karim Khan, construita in secolul XVIII, mauzoleele ridicate in cinstea celor mai mari poeti persani, Saadi si Hafez, ale caror versuri sunt probabil cunoscute de toti iranienii, dar si de multi iubitori ai poeziei din intreaga lume. Dupa dejunul servit la un restaurant local timp liber in bazar pentru cumparaturi. Cazare Shiraz.
Ziua 15. SHIRAZ – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre casa. Dupa o scurta escala in Dubai imbarcare si zbor catre Bucuresti. Sosire in jurul orei 23:30.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane se va achita un supliment de 95€ / pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

ArrayArrayArray

Destinatie: Georgia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – TBILISI
Intalnire cu ghidul in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor spre Tbilisi, via Dubai. Sosim in cursul dupa-amiezii la Tbilisi. Bine ati venit in Georgia! Dupa formalitatile de frontiera, transfer la hotel si cazare. Cazare si cina Tbilisi.
Ziua 2. TBILISI & MTSKHETA 
Mic dejun. Vizita de azi incepe in cel mai vechi oras al Georgiei, capitala Imperiului Georgian in antichitate, de o reala importanta spirituala si arhitectonica, numit Mtskheta, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1994. Vom vizita doua dintre cele mai importante monumente arhitectonice crestine, Catedrala Svetitkhoveli si Manastirea Jvari (datand din secolul al VI-lea). Ne intoarcem apoi in Tbilisi, capitala de azi si totodata cel mai mare oras al tarii. In turul de oras vom vizita orasul vechi, podul Pacii, Biserica Metekhi, ce se inalta mareata pe culmile unui deal cu o minunata priveliste asupra raului Mtkvari, vom admira statuia intemeietorului si primul rege al Georgiei, Baile de Sulf,  Sinagoga (exterior), biserica Zion, Biserica Anchiskhati, cea mai veche din Tbilisi. In drumul de intoarcere la hotel, vom pasi pe artera principala a orasului, Rustaveli, unde intalnim Opera, Teatrul, Parlamentul si numeroase galerii de arta, cafenele si baruri. Cina si cazare Tbilisi.
Ziua 3. TBILISI - GORI & UPLITSIKHE
Mic dejun. Ziua de azi o dedicam vizitarii orasului Gori, inima regiunii Kartli, oras fondat in timpul regelui David al IV-lea (1089 -1125), cu o scurta oprire pentru a vizita complexul monahal Samtavisi compus din Catedrala ortodoxa cu arhitectura medievala unica, ruinele casei episcopale si un turn cu clopot, intregul complex datand de la sfarsitul secolulu XVII si inceput de secol XVIII. Sosire in Gori, orasul unde s-a nascut si a studiat Stalin si unde vom vizita muzeul infiintat in 1957. Pranz la un restaurant local. Vizita continua cu Uplistsikhe sau “Fortareata Domnului”, un centru de cult antic sapat in stanca, datand inca din primul mileniu i.Hr, locul pe unde trecea Marele Drum al Matasii, unde coexista elemente arhitecturale crestine si pagane. Ansamblul include mai multe temple precrestine, un teatru antic, o biserica crestina, rezervoare de apa etc. Intoarcere in Tbilisi, cina si cazare.
Ziua 4. TBILISI & KAZBEGI 
Dupa micul dejun vom pleca spre Kazbegi (Stepantsminda), pe Autostrada Militara, cu o oprire pentru a  vizita complexul Ananuri, un interesant exemplu de arhitectura medievala georgiana. Traseul montan ce strabate muntii Caucaz, trecand prin Pasul Crucii, este de un pitoresc aparte. Ajunsi la Kazbegi ne imbarcam in masini cu tractiune 4x4 pentru a urca pana la altitudinea de 2170 m, unde se afla biserica Trinity Georgeti. Daca vremea ne va permite, ne vom opri pentru a admira unul dintre cele mai_inalte varfuri glaciare din muntii Caucaz - Mt. Kazbegi (5033 m). Intoarcere in Tbilisi, cina si cazare Tbilisi.
Ziua 5. TBILISI - SIGHNAGHI – TELAVI
Dupa micul dejun vom pleca spre Kakheti, zona viticola in dezvoltare, unde s-a nascut traditia vinului Georgian, cu peste 500 de varietati de vinuri. Vom vizita manastirea Bodbe, atestata documentar inca din secolul IV care adaposteste mormantul Sfintei Nina, fecioara Capadociana care a propovaduit si a convertit o multime de oameni la crestinism in sec.IV.  In continuare vom face un popas in orasul cetate Sighnaghi, a carui constructie dateaza din secolul XVIII. Orasul si-a conservat arhitectura si ofera vizitatorilor privelisti deosebite asupra muntilor Caucaz, dintr-o alta perspectiva de aceasta data, a unei zone viticole ce reprezinta in totalitate stilul de viata, istoria si cultura georgienilor. Urmatoarea oprire  va fi la Crama Nodari pentru a degusta vinul obtinut prin metoda traditionala, explicata de proprietarul cramei. Vizita continua cu Tsinandali, unde vizitam casa-muzeu ce a apartinut poetului aristocrat Alexander Chavchavadze, considerat parintele romantismului georgian. In apropiere de Telavi vizitam Manastirea Ikalto, fondata in sec.VI, important centru cultural si scolastic, unde se spune ca a studiat si faimosul poet Shota Rustaveli. Sosire Telavi, cina si cazare.
Ziua 6. TELAVI - LAGODEKHI - SHEKI
Mic dejun. Plecam spre Sheki (Azerbaijan) cu popasuri pe traseu pentru a vizita cetatea regala cu biserica Gremi, datand din secolul XVI si complexul monahal Nekresi ridicat in secolul IV. Vom lua pranzul in casa unui fermier din satul Gavazi. Continuam traseul indreptandu-ne spre Lagodekhi, localitate ce se afla la granita dintre Georgia si Azerbaijan. Dupa formalitatile de trecere a frontierei, vom pasi pe taramul Azerbaijanului cu destinatia Sheki. Ajunsi in Sheki, pe urmele faimosului Drum al Matasii unde influentele islamice dainuie si astazi, vom vizita palatul de vara a lui Shaki Khan, unul din cele mai representative, cu fresce si vitralii de influenta islamica si Muzeul de Istorie, renumit pentru artefactele ce le adaposteste. Cina si cazare Sheki.
Ziua 7. SHEKI – KISH – BAKU
Mic dejun. Plecare spre Baku,  cu oprire in satul Kish, pentru a vizita cea mai veche biserica din Caucaz, Biserica Sf. Eliseus,  despre care se spune ca a fost fondata in secolul I de Sf. Eliseus, discipol al Sf.Thaddeus din Edessa. Continuam cu satul Nij, locuit de comunitatea Udi, care pastreaza scrierea Albaniei Caucaziene. Vom vizita Biserica Chotari cu inscriptii in mai multe limbi printre care si vechea limba din Albania Caucaziana. Urmatoarea oprire o vom face in orasul Shamakhi, fosta capitala a Imperiului Shamakhi, la Moscheea Juma, cea mai veche moschee din Azerbaijan, fondata in anul 743 si reconstruita pe parcurul anilor. Pe traseul spre capitala azera Baku, ne vom opri la mormantul lui Diri Baba – un mausoleu-moschee ce dateaza din secolul XV. Ajunsi la Baku vom face un tur panoramic. Cina si cazare Baku.
Ziua 8. BAKU & GOBUSTAN
Dupa micul dejun ne vom indrepta catre Gobustan, aflat in sud-estul crestei Caucaziene, un muzeu in aer liber renumit pentru desenele sale rupestre din perioada neolitica. In acest sit unic, inclus in 2007 in Patrimoniul Mondial UNESCO, au fost descoperite peste 6.000 de inscriptii care dateaza din urma cu 12000 ani. Desenele bine conservate infatiseaza populatii antice care calatoresc pe nave de stuf, barbati care vaneaza antilope si tauri salbatici, femei care danseaza, cu alte cuvinte ilustreaza viata si obiceiurile oamenilor din acea vreme. Intoarcere in Baku unde ne vom bucura de turul orasului vechi (Icheri Sheher), inconjurat de ziduri, care in anul 2000 a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, impreuna cu Palatul Shirvanshah si Turnul Fecioarei – simbolul orasului. Vom vedea Moscheea si Mausoleul sahilor Shirvani, Moscheea Synyk Gala, Caravan Saray si Casa Guvernului (exterior). Cina si cazare Baku.
Ziua 9. BAKU - TEHERAN
Mic dejun. Timp liber dmineata. Plecare spre aeroport pentru zborul catre Teheran. Oprire si vizita la Templul Focului - Ateshgah, ce imbina stiluri din doua culturi, reprezentand relatiile existente intre India si Azerbaijan, care in istoria sa timpurie a fost numit "tara focului sacru". Acesta a fost construit deasupra unei surse de gaze naturale, care a alimentat o aerisire ce a asigurat arderea constanta a focului vesnic. Sosire in capitala Iranului, transfer la hotel si cazare.
Ziua 10. TEHERAN
Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata descoperirii Teheranului, oras aflat la poalele muntelui Elburs, la o altitudine de aproximativ 1300 m,  cu peste 8 mil. de locuitori, care trezeste sentimente contradictorii mai ales pentru cei care intra pentru prima data in contact cu aceasta tara indepartata si sunt, de obicei, fermecati de arhitectura orientala, de moscheile si de palatele bogat ornamentate. Incepem vizita cu Palatul Mellat din complexul Sa'dabad si Palatul Golestan (UNESCO 2013). Vom vizita cateva muzee din centrul orasului pentru a intelege mai multe despre cultura, religiile si traditiile acestei tari neobisnuite. Incepem cu Muzeul National de Bijuterii, cea mai mare atractie a orasului, aflat in incinta trezoreriei Bancii Nationale. Dintre exponatele exceptionale din acest muzeu mentionam: cel mai mare diamant roz din lume, Daria-i Noor (Marea de Lumina - 182 karate), Tronul Paun, incrustat cu nestemate, simbolul puterii sahului, coroana Kiani, ce a apartinut dinastiei Qajar, globul pamantesc, instalat pe un postament de aur, cu marile din smaralde, continentele din rubine si Persia si Anglia din diamante. Continuam cu Muzeul National, in care se afla valoroase vestigii arheologice, artefacte, si diferite opere de arta. Cina si cazare Teheran.
Ziua 11. TEHERAN – KASHAN – ISFAHAN
Mic dejun. Incepem ziua cu vizitarea Mausoleului Khomeini. Ne deplasam in continuare spre Kashan unde vom avea prilejul sa admiram mai intai gradina Fin (Patrimoniu UNESCO, 2011), unul din cele mai cunoscute exemple de arhitectura peisagistica persana, apoi casa istorica foarte bine conservata a familiei Borudjerdi si vechea baie a sultanului Mir Ahmad. Continuam spre Isfahan, cu o scurta oprire in satul Abyaneh (propus pentru includere pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO), unde veti fi incantati de stradutele inguste si casele inghesuite de culoarea ocrului. Veti constata cu uimire ca acoperisurile unor case sunt de fapt podelele altora.  Sosire, cina si cazare Isfahan.
Ziua 12. ISFAHAN
Mic dejun. Astazi vom explora minunatul oras Isfahan, al treilea oras ca marime din Iran, amplasat intr-o oaza, in podisul Iranului, la poalele lantului muntos Zagros, la o altitudine de 1590m. Vom vizita Moscheea Jame, Palatul celor 40 de coloane si Maidan-e Imam (piata Imamului Khomeini, numita si Naqsh-e Jahan), inscrisa in anul 1979 pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, considerata cel mai frumos loc din lumea islamica, Moscheea Imam-ului, Palatul Ali Qapu (Palatul Regal), vechea resedinta a sahului Abas I. Timp liber pentru a explora faimosul Bazar din Isfahan. Reluam vizita orasului cu Moscheea Sheikh Lotf Allaf, construita in secolul XVII, lipsita de curte si de minarete, numita candva Marea Moschee Regala, Catedrala Armeana Vank si podul Si-o-Seh. Cina si cazare Isfahan.
Ziua 13. ISFAHAN – PERSEPOLIS – SHIRAZ
Mic dejun. Plecare dis de dimineata spre Shiraz, cu opriri in vechile capitale ale Imperiului Persan, Pasargad si Persepolis, ambele inscrise pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Pasargad, prima capitala a Imperiului Ahemenizilor, oras fondat in anul 550 i.Hr. pe locul in care a avut loc batalia decisiva dintre Cirus al II lea cel Mare si regele mezilor, Astiages. Aici vom vizita ruinele vastului complex cu Mausoleul lui Cirus al II-lea cel Mare si ruinele palatul regal. Persepolis (sau “Parsa” in denumirea originala) a fost construit pe o terasa impresionanta, jumatate naturala, jumatate creata de mana omului. In acest loc, Darius I cel Mare s-a hotarat sa construiasca un palat dupa modelul celor din Mesopotamia, pe care urmasii sai l-au extins treptat, ultimele cladiri fiind construite 100 de ani mai tarziu, la porunca regelui Artaxerxes al II-lea. Suveranii persi au creat astfel un oras impresionant, care in scurt timp a ajuns sa fie considerat cel mai frumos oras din regiune. Urmatoarea vizita o vom face la necropola regala Naqsh-e Rustam, unde se gasesc mormintele sapate in stanca ale regilor Darius I cel Mare, Xerxes, Artaxerxes I si Darius al II-lea. Continuam drumul spre Shiraz. Sosire, cina si cazare.
Ziua 14. SHIRAZ
Mic dejun. Shiraz este considerat orasul trandafirilor si privighetorilor, al portocalilor si al poetilor! Vom vizita Moscheea Nasira Ol-Molk (secolul XIX), incantatoarea Gradina Eram, impunatoarea citadela a lui Karim Khan, construita in secolul XVIII, mauzoleele ridicate in cinstea celor mai mari poeti persani, Saadi si Hafez, ale caror versuri sunt probabil cunoscute de toti iranienii, dar si de multi iubitori ai poeziei din intreaga lume. Dupa dejunul servit la un restaurant local timp liber in bazar pentru cumparaturi. Cazare Shiraz.
Ziua 15. SHIRAZ – BUCURESTI
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre casa. Dupa o scurta escala in Dubai imbarcare si zbor catre Bucuresti. Sosire in jurul orei 23:30.

NOTE
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe ( doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti ). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 20 pers. Pentru un grup de 15 – 19 persoane se va achita un supliment de 95€ / pers. Tariful de Early Booking este valabil pana la data de 25.11.2018.

ArrayArrayArray