Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

SERBIA - CROATIA - SLOVENIA - MUNTENEGRU


Descriere

Destinatie: Croatia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI - BELGRAD
Intalnire la ora 05.30 in fata Ateneului Roman si plecare ora 06.00 pe ruta Pitesti-Craiova-Turnu Severin-portile de Fier. Vom putea admira statuia lui Decebal (masurand 55 de m inaltime, ridicata in vecinatatea monumentului roman Tabula Traiana), Manastirea Mraconia, cazanele ( una dintre cele mai frumoase parti ale Dunarii) si Cetatea Golubac, construita pe marginea unei stanci deasupra Dunarii. Sosire dupa amiaza tarziu in capitala Serbiei, Belgrad. Seara vom face o croaziera pe Dunare cu cina inclusa.  Cazare Belgrad. 
Ziua 2. BELGRAD 
Mic dejun. Zi dedicata descoperirii capitalei Serbiei, Belgrad. Vom vizita parcul si cetatea Kalemegdan (panorama asupra Belgradului si confluentei Dunarii cu Sava), catedrala Sf. Sava, Muzeul National,  Palatul Alb, Palatul Regal, Piata Republicii, Palatul printesei Ljubica. Seara va propunem, optional,  cina cu muzica live intr-un restaurant local. Cazare la acelasi hotel. 
Ziua 3. BELGRAD - CANIONUL TARA - SARAJEVO
Mic dejun. Plecam spre Muntenegru via Uzice - Prijepolie. Dupa traversarea granitei, continuam  spre Pljevlj  si patrundem in Parcul National Durmitor, zona de o frumusete coplesitoare, cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si, bineinteles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Zona a fost declarata patrimoniu natural UNESCO datorita frumusetii salbatice a peisajelor si a marii diversitati de flora si fauna endemice. Canionul Tara, spectaculos si dramatic, este al doilea mare canion din lume dupa Grand Canyon si cel mai mare din Europa, a carui adancime depaseste 1000 m. Vom urma ruta Moskovac – Bistrica – Dobrilovna, vom traversa podul Belvedere Tara, peste inaltimile canionului, strabatand peisajele magnifice spre vest, traversand granita in Bosnia-Hertegovina. Cazare Sarajevo. 
Ziua 4. SARAJEVO – MOSTAR - CASCADA KRAVICE - DUBROVNIK
Mic dejun. Ziua incepe cu un tur de oras Sarajevo, capitala Bosniei-Hertegovina, unde vizitam primaria, universitatea si biblioteca, catedrala romano - catolica, biserica ortodoxa si zona centrala cu fantana Sebalj. Deplasare spre Mostar, cu vizitarea vechiului cartier, aflat in patrimoniul UNESCO. Pe parcurusul turului de oras, vizitam podul vechi (care face legatura intre cele doua parti ale orasului), moscheea Karadjozbeg, si incheiem cu vizita cascadei Kravice. Plecam mai departe spre Dubrovnik, in Croatia. Cazare Dubrovnik. 
Ziua 5. DUBROVNIK - FIORDUL BOKA KOTORSKA – BUDVA – KOTOR  
Mic dejun. Plecare spre Golful Kotor de la Marea Adriatica (Boka Kotorska), regiune de o frumusete unica, intrata in patrimoniul cultural si natural UNESCO, cu fiorduri adanci care strapung vaile muntoase, orasele de un farmec inegalabil care se revarsa peste crevasele muntilor pana la buza apelor. Continuam traseul spre Budva, cea mai renumita statiune litorala a Muntenegru-lui si scurt tur de oras pentru a admira fortificatiile, cetatea, biserica Sf. Ioan (Sveti Ivan), biserica Santa Maria in Punt. Drumul ne poarta apoi pana  in Kotor, asezare cu iz medieval si influente din arhitectura venetiana, situata in cea mai retrasa parte a golfului. Vizitam aici fortareata, catedrala Sveti Trifun, biserica romanica Sf. Maria (Sveti Marija), palatele, turnul orologiului, portul Kotor. Intoarcere in Dubrovnik si cazare.
Ziua 6. DUBROVNIK 
Mic dejun. Ziua de azi o dedicam Dubrovnik-ului, oras fermecator, supranumit si “Perla Adriaticii”, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica, aflat in patrimoniul UNESCO. Tur pietonal pentru vizitarea orasului: Manastirea Franciscana, Palatul Rectorilor ( sec. XV ), Zidurile Orasului - apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume,  marea fantana a lui Onofrio, Placa, Piata Luza,  biserica Sf. Vlaho (protectorul orasului),  manastirea Sf. Clara, biserica Mantuitorului, biserica Sf. Ignatiu de Loyola. Dupa amiaza, timp liber pentru activitati individuale. Va sugeram o ascensiune cu telecabina pe colina Srd, pentru a savura o cafea si a admira orasul de sus si frumusetile zonei (optional), ascensiune pe zidurile orasului, vizitarea insulei Lokrum cu ferry sau timp liber pentru cumparaturi sau plaja. Cazare Dubrovnik. 
Ziua 7. DUBROVNIK – SPLIT – TROGIR - SIBENIK
Mic dejun. Strabatem in continuare frumoasa Riviera Makarska. Traseul ofera privelisti deosebite, cu plaje aurii, golfulete ascunse, paduri de pini etc. Sosire in Split, capitala provinciei Dalmatia. Vom putea admira impozantul Palat al lui Diocletian (astazi Catedrala) cu zidurile care inconjoara orasul, Templul lui Jupiter, Poarta de Aur, Statuia Episcopului Grigore din Nin, Catedrala Sf. Domnius (complex religios). Continuam traseul spre Trogir, oras fermecator, situat pe o insula, aflat de asemenea, in patrimoniul UNESCO. Pe parcursul turului de oras vom admira: Poarta dinspre Pamant, Catedrala Sf. Lavro, Piata Ioan Paul al II-lea, Manastirea Dominicana Sf. Nicolae si ne vom plimba pe vechile strazi. Deplasare spre Sibenik, zona cu cel mai crestat arhipelag european si fenomene carstice. Sosire si cazare Sibenik.
Ziua 8. SIBENIK - CASCADELE SKRADINSKI BUK - ZADAR
Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oras Sibenik. Monumentele orasului atesta o istorie lunga si zbuciumata. Vom admira Catedrala Sf. Iacob (Sv. Jakov), aflata in patrimoniul UNESCO, Palatul Printului Riva, vechile fortificatii, Biserica Sf. Francisc, pitorestile strazi Kralja Tomislava si Zagrebacka si Fortareata. Ne deplasam apoi spre Parcul National Krka, unde raul cu acelasi nume, si-a croit drumul pe 50 km printre dealurile carstice, formand chei spectaculoase, cu sapte cascade alternand cu lacuri linistite. Vom vizita cea mai frumoasa zona, Skradinski Buk, cu cascade care pot fi vazute de pe pontoane special amenajate. Optional, se poate face o croaziera cu vaporasul electric.  Cazare Zadar.
Ziua 9. ZADAR - PARCUL NATIONAL PLITVICE - OPATIJA
Mic dejun. Tur de oras Zadar, cel mai nordic dintre orasele fortificate ale Dalmatiei, situat pe o peninsula, pe parcursul caruia vom admira Poarta dinspre Pamant, Citadela, Piata celor 5 puturi, Biserica Sf. Simion, Biserica Sf. Donat,      Campanila si incheiem cu impozanta Catedrala Sf. Anastasia. Traseul continua spre Parcul National Plitvice, rezervatie naturala intrata in patrimoniul UNESCO, impresionanta prin frumusetea peisajelor, cu lacuri limpezi, terasate  si despartite de spectaculoase caderi de apa. Drumul continua spre capitala Croatiei, Zagreb. Sosire si cazare Zagreb. 
Ziua 10. OPATIJA - PESTERA POSTOJNA – LJUBLJANA - ZAGREB
Mic dejun. Plecare spre Slovenia cu un popas de cca. 2,5 ore pentru vizitarea Pesterii Postojna, unul din cele mai fascinante fenomene carstice din Europa ( vizitarea se face cu trenuletul si pe jos ). Urmatoarea oprire va fi in Ljubljana pentru un tur panoramic, admirand centrul vechi al orasului cu numeroasele cladiri istorice construite intr-un amestec de stiluri baroc si art nouveau. Intoarcere in Zagreb si cazare.
Ziua 11. ZAGREB - NOVI SAD 
Mic dejun.  Incepem ziua de azi cu turul Zagreb-ului. Dezvoltarea istorica a orasului a dus la impartirea lui in trei cartiere principale, de intinderi diferite: Orasul de Sud, Kaptol si Orasul de Jos. Orasul de Sus situat  pe o colina, corespunde vechii asezari nobiliare Gradec si pastreaza stradutele inguste, marginite de cladiri multiseculare. Kapto, cea mai btrana parte a orasului, situat de asemenea pe o colina, poarta numele asezarii ecleziastice din vechime, dezvoltata in jurul catedralei si aflata in rivaliate acerba cu vecina sa, Gradec. Orasul de Jos s-a construit, spre deosebire de celelate, in a doua jumatate a secolului XIX. Vom face un tur panoramic pe parcursul caruia admiram, pe rand, Orasul de Sus „Gradec”: cu Turnul Lotrskac, Piata Sf. Ecaterina, Piata iezuitilor, Piata Sf. Marcu, Parlamentul, vechea monetarie, Primaria, Palatul, continuam cu Orasul de Jos unde vom admira: Casa artistilor croati, Academia de litere, Pavilonul artelor, Gara, Arhivele Nationale, Teatrul National Croat, Muzeul Mimara, Piata Josip Jelacic si incheiem cu Kaptol unde admiram podul insangerat,  catedrala, Biserica Sf. Francisc si incheiem cu Parcul Ribnjak. Deplasare spre Novi Sad si cazare.
Ziua 12. NOVI SAD - BUCURESTI
Mic dejun. Incepem cu un tur al orasului Novi Sad, «  capitala »  Voievodinei, oras cosmopolit: Fortareata Petrovaradin , situata pe malul drept al Dunarii, Piata Libertatii cu primaria, apoi catedrala catolica, catedrala ortodoxa si Biserica Ortodoxa Sf. Nicolae. Se ajunge la Bucuresti aproximativ la ora 23.00, in functie de formalitatile vamale si de trafic. 

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20-24 persoane se va achita un supliment de 90 €. Reducerea de Early Booking este valabila pana la data de 24.11.2017.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: (Optiunile se fac doar la inscriere)

  • Croaziera pe Dunare cu cina (Belgrad): 28 € (include ghid insotitor, bilet croaziera si cina);
  • Cina cu muzica live (Belgrad): 25 € (include ghid insotitor, cina si transferuri);

Destinatie: Croatia

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI - BELGRAD
Intalnire la ora 05.30 in fata Ateneului Roman si plecare ora 06.00 pe ruta Pitesti-Craiova-Turnu Severin-portile de Fier. Vom putea admira statuia lui Decebal (masurand 55 de m inaltime, ridicata in vecinatatea monumentului roman Tabula Traiana), Manastirea Mraconia, cazanele ( una dintre cele mai frumoase parti ale Dunarii) si Cetatea Golubac, construita pe marginea unei stanci deasupra Dunarii. Sosire dupa amiaza tarziu in capitala Serbiei, Belgrad. Seara vom face o croaziera pe Dunare cu cina inclusa.  Cazare Belgrad. 
Ziua 2. BELGRAD 
Mic dejun. Zi dedicata descoperirii capitalei Serbiei, Belgrad. Vom vizita parcul si cetatea Kalemegdan (panorama asupra Belgradului si confluentei Dunarii cu Sava), catedrala Sf. Sava, Muzeul National,  Palatul Alb, Palatul Regal, Piata Republicii, Palatul printesei Ljubica. Seara va propunem, optional,  cina cu muzica live intr-un restaurant local. Cazare la acelasi hotel. 
Ziua 3. BELGRAD - CANIONUL TARA - SARAJEVO
Mic dejun. Plecam spre Muntenegru via Uzice - Prijepolie. Dupa traversarea granitei, continuam  spre Pljevlj  si patrundem in Parcul National Durmitor, zona de o frumusete coplesitoare, cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si, bineinteles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Zona a fost declarata patrimoniu natural UNESCO datorita frumusetii salbatice a peisajelor si a marii diversitati de flora si fauna endemice. Canionul Tara, spectaculos si dramatic, este al doilea mare canion din lume dupa Grand Canyon si cel mai mare din Europa, a carui adancime depaseste 1000 m. Vom urma ruta Moskovac – Bistrica – Dobrilovna, vom traversa podul Belvedere Tara, peste inaltimile canionului, strabatand peisajele magnifice spre vest, traversand granita in Bosnia-Hertegovina. Cazare Sarajevo. 
Ziua 4. SARAJEVO – MOSTAR - CASCADA KRAVICE - DUBROVNIK
Mic dejun. Ziua incepe cu un tur de oras Sarajevo, capitala Bosniei-Hertegovina, unde vizitam primaria, universitatea si biblioteca, catedrala romano - catolica, biserica ortodoxa si zona centrala cu fantana Sebalj. Deplasare spre Mostar, cu vizitarea vechiului cartier, aflat in patrimoniul UNESCO. Pe parcurusul turului de oras, vizitam podul vechi (care face legatura intre cele doua parti ale orasului), moscheea Karadjozbeg, si incheiem cu vizita cascadei Kravice. Plecam mai departe spre Dubrovnik, in Croatia. Cazare Dubrovnik. 
Ziua 5. DUBROVNIK - FIORDUL BOKA KOTORSKA – BUDVA – KOTOR  
Mic dejun. Plecare spre Golful Kotor de la Marea Adriatica (Boka Kotorska), regiune de o frumusete unica, intrata in patrimoniul cultural si natural UNESCO, cu fiorduri adanci care strapung vaile muntoase, orasele de un farmec inegalabil care se revarsa peste crevasele muntilor pana la buza apelor. Continuam traseul spre Budva, cea mai renumita statiune litorala a Muntenegru-lui si scurt tur de oras pentru a admira fortificatiile, cetatea, biserica Sf. Ioan (Sveti Ivan), biserica Santa Maria in Punt. Drumul ne poarta apoi pana  in Kotor, asezare cu iz medieval si influente din arhitectura venetiana, situata in cea mai retrasa parte a golfului. Vizitam aici fortareata, catedrala Sveti Trifun, biserica romanica Sf. Maria (Sveti Marija), palatele, turnul orologiului, portul Kotor. Intoarcere in Dubrovnik si cazare.
Ziua 6. DUBROVNIK 
Mic dejun. Ziua de azi o dedicam Dubrovnik-ului, oras fermecator, supranumit si “Perla Adriaticii”, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica, aflat in patrimoniul UNESCO. Tur pietonal pentru vizitarea orasului: Manastirea Franciscana, Palatul Rectorilor ( sec. XV ), Zidurile Orasului - apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume,  marea fantana a lui Onofrio, Placa, Piata Luza,  biserica Sf. Vlaho (protectorul orasului),  manastirea Sf. Clara, biserica Mantuitorului, biserica Sf. Ignatiu de Loyola. Dupa amiaza, timp liber pentru activitati individuale. Va sugeram o ascensiune cu telecabina pe colina Srd, pentru a savura o cafea si a admira orasul de sus si frumusetile zonei (optional), ascensiune pe zidurile orasului, vizitarea insulei Lokrum cu ferry sau timp liber pentru cumparaturi sau plaja. Cazare Dubrovnik. 
Ziua 7. DUBROVNIK – SPLIT – TROGIR - SIBENIK
Mic dejun. Strabatem in continuare frumoasa Riviera Makarska. Traseul ofera privelisti deosebite, cu plaje aurii, golfulete ascunse, paduri de pini etc. Sosire in Split, capitala provinciei Dalmatia. Vom putea admira impozantul Palat al lui Diocletian (astazi Catedrala) cu zidurile care inconjoara orasul, Templul lui Jupiter, Poarta de Aur, Statuia Episcopului Grigore din Nin, Catedrala Sf. Domnius (complex religios). Continuam traseul spre Trogir, oras fermecator, situat pe o insula, aflat de asemenea, in patrimoniul UNESCO. Pe parcursul turului de oras vom admira: Poarta dinspre Pamant, Catedrala Sf. Lavro, Piata Ioan Paul al II-lea, Manastirea Dominicana Sf. Nicolae si ne vom plimba pe vechile strazi. Deplasare spre Sibenik, zona cu cel mai crestat arhipelag european si fenomene carstice. Sosire si cazare Sibenik.
Ziua 8. SIBENIK - CASCADELE SKRADINSKI BUK - ZADAR
Mic dejun. Incepem ziua cu un tur de oras Sibenik. Monumentele orasului atesta o istorie lunga si zbuciumata. Vom admira Catedrala Sf. Iacob (Sv. Jakov), aflata in patrimoniul UNESCO, Palatul Printului Riva, vechile fortificatii, Biserica Sf. Francisc, pitorestile strazi Kralja Tomislava si Zagrebacka si Fortareata. Ne deplasam apoi spre Parcul National Krka, unde raul cu acelasi nume, si-a croit drumul pe 50 km printre dealurile carstice, formand chei spectaculoase, cu sapte cascade alternand cu lacuri linistite. Vom vizita cea mai frumoasa zona, Skradinski Buk, cu cascade care pot fi vazute de pe pontoane special amenajate. Optional, se poate face o croaziera cu vaporasul electric.  Cazare Zadar.
Ziua 9. ZADAR - PARCUL NATIONAL PLITVICE - OPATIJA
Mic dejun. Tur de oras Zadar, cel mai nordic dintre orasele fortificate ale Dalmatiei, situat pe o peninsula, pe parcursul caruia vom admira Poarta dinspre Pamant, Citadela, Piata celor 5 puturi, Biserica Sf. Simion, Biserica Sf. Donat,      Campanila si incheiem cu impozanta Catedrala Sf. Anastasia. Traseul continua spre Parcul National Plitvice, rezervatie naturala intrata in patrimoniul UNESCO, impresionanta prin frumusetea peisajelor, cu lacuri limpezi, terasate  si despartite de spectaculoase caderi de apa. Drumul continua spre capitala Croatiei, Zagreb. Sosire si cazare Zagreb. 
Ziua 10. OPATIJA - PESTERA POSTOJNA – LJUBLJANA - ZAGREB
Mic dejun. Plecare spre Slovenia cu un popas de cca. 2,5 ore pentru vizitarea Pesterii Postojna, unul din cele mai fascinante fenomene carstice din Europa ( vizitarea se face cu trenuletul si pe jos ). Urmatoarea oprire va fi in Ljubljana pentru un tur panoramic, admirand centrul vechi al orasului cu numeroasele cladiri istorice construite intr-un amestec de stiluri baroc si art nouveau. Intoarcere in Zagreb si cazare.
Ziua 11. ZAGREB - NOVI SAD 
Mic dejun.  Incepem ziua de azi cu turul Zagreb-ului. Dezvoltarea istorica a orasului a dus la impartirea lui in trei cartiere principale, de intinderi diferite: Orasul de Sud, Kaptol si Orasul de Jos. Orasul de Sus situat  pe o colina, corespunde vechii asezari nobiliare Gradec si pastreaza stradutele inguste, marginite de cladiri multiseculare. Kapto, cea mai btrana parte a orasului, situat de asemenea pe o colina, poarta numele asezarii ecleziastice din vechime, dezvoltata in jurul catedralei si aflata in rivaliate acerba cu vecina sa, Gradec. Orasul de Jos s-a construit, spre deosebire de celelate, in a doua jumatate a secolului XIX. Vom face un tur panoramic pe parcursul caruia admiram, pe rand, Orasul de Sus „Gradec”: cu Turnul Lotrskac, Piata Sf. Ecaterina, Piata iezuitilor, Piata Sf. Marcu, Parlamentul, vechea monetarie, Primaria, Palatul, continuam cu Orasul de Jos unde vom admira: Casa artistilor croati, Academia de litere, Pavilonul artelor, Gara, Arhivele Nationale, Teatrul National Croat, Muzeul Mimara, Piata Josip Jelacic si incheiem cu Kaptol unde admiram podul insangerat,  catedrala, Biserica Sf. Francisc si incheiem cu Parcul Ribnjak. Deplasare spre Novi Sad si cazare.
Ziua 12. NOVI SAD - BUCURESTI
Mic dejun. Incepem cu un tur al orasului Novi Sad, «  capitala »  Voievodinei, oras cosmopolit: Fortareata Petrovaradin , situata pe malul drept al Dunarii, Piata Libertatii cu primaria, apoi catedrala catolica, catedrala ortodoxa si Biserica Ortodoxa Sf. Nicolae. Se ajunge la Bucuresti aproximativ la ora 23.00, in functie de formalitatile vamale si de trafic. 

NOTE:
Reducere copii max 12 ani: 10% din tariful de baza net, fara taxe (doar pentru cazarea in camera cu 2 adulti). Nu se acorda reduceri pentru a treia persoana adulta in camera. Grup minim 25 pers. Pentru un grup de 20-24 persoane se va achita un supliment de 90 €. Reducerea de Early Booking este valabila pana la data de 24.11.2017.


EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE: (Optiunile se fac doar la inscriere)

  • Croaziera pe Dunare cu cina (Belgrad): 28 € (include ghid insotitor, bilet croaziera si cina);
  • Cina cu muzica live (Belgrad): 25 € (include ghid insotitor, cina si transferuri);