Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Belize

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – MEXICO CITY
Intalnire matinala cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor  spre Mexico City, via Paris. Sosire in Mexico City si transfer la hotel.
Ziua 2. MEXICO CITY & TEOTIHUACAN
Mic dejun. Plecare la prima ora pentru turul uneia dintre cele mai mari metropole din lume, cu o populatie de 25 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2400 m. Vizitam Zócalo (centrul animat al orasului), Palatul National, construit pe ruinele unui palat aztec, cu minunatele sale picturi murale, opera faimosului pictor mexican Diego Riviera, impozanta Catedrala Metropolitana, El Sagrario. Ne deplasam la Teotihuacan pentru o vizita la impresionantul complex arheologic, supranumit “  Orasul Zeilor“, unde se vor admira monumentalele Piramide ale Soarelui si Lunii si Templul lui Quetzalcoatl. Seara continuam cu vizitarea bazilicii fecioarei din Guadalupe, sanctuarul national al Mexicului. Cazare Mexico City.
Ziua 3. MEXICO CITY & XOCHIMILCO 
Mic dejun. Azi ne vom deplasa la Xochimilco, Venetia Mexicului, pentru o plimbare cu barcile traditionale pe canale. Programul continua dupa amiaza cu o vizita detaliata a Muzeului National de Antropologie, muzeu unic in lume, ce adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte precolumbiene din Mexic. Pranz. Cazare Mexico City.
Ziua 4. CUERNAVACA - ACAPULCO 
Mic dejun. Plecare spre Acapulco, facand un popas in Cuernavaca, “Orasul Primaverii Vesnice”. Se viziteaza Catedrala, Palatul lui Cortez (in care se afla muzeul local), colectia Brady, piata centrala, si, in limita timpului disponibil, casa si gradinile Borda (fosta resedinta de vara a imparatului Mexicului Maximilian de Habsburg si a sotiei sale Charlotte), piata centrala. Sosire seara in Acapulco, oras cosmopolit, situat pe tarmul Oceanului Pacific, cu plaje minunate si o intensa viata de noapte. Cina si cazare in Acapulco.
Ziua 5. ACAPULCO
Mic dejun. Timp liber in Acapulco pentru plaja, cumparaturi, vizite individuale. Dupa-amiaza, optional, croaziera cu iahtul Bonanza pe Oceanul Pacific cu dans si bauturi la discretie, prilej de a admira peisajele unice ale golfului Acapulco, precum si vilele  marilor nume de ieri si de azi ale show-bizz-ului si cinematografului mondial. Seara optional vom putea participa la celebrul spectacol nocturn cu torte al saritorilor de pe stanci “Los Clavadistas de la Quebrada“ (“Cliff Divers“). Cina si cazare in Acapulco. 
Ziua 6. ACAPULCO – TAXCO 
Mic dejun. Plecam la Taxco, oras magic, centrul industriei mexicane a argintului. Aici pasii ne vor purta pe pitorestile strazi ale orasului, vom vizita frumoasa biserica Santa Prisca, originala piata agroalimentara si traditionalele ateliere de argintarie. Cina. Cazare Taxco. 
Ziua 7. TAXCO – CHOLULA - PUEBLA - OAXACA
Mic dejun. Plecare dimineata devreme spre Oaxaca. Trecem prin Cholula, unde vom putea admira pe parcursul unui tur panoramic cea mai mare piramida din America (400 m latura bazei si 65 m inaltime), acoperita astazi de vegetatie, incoronata de biserica Virgen de Las Remedios. Apoi vom vizita bisericile San Francisco Acatepec si Santa Maria Tonantzintla, admirabil decorate manual de catre indigeni. Pranz la un restaurant local. Tur de oras Puebla, oras al ceramicii si olaritului: Capela Rosario, Piata Centrala, Catedrala si El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte). Cazare Oaxaca. 
Ziua 8. MONTE ALBAN –OAXACA - MITLA –ARBORELE TULE- TEHUANTEPEC 
Mic dejun. Plecare dimineata devreme spre Monte Alban (Muntele Alb), important complex arheologic, atribuit mai multor civilizatii pre-columbiene : zapoteca, olmeca si mixteca, situat pe un promontoriu artificial inalt de 400 m, in Valea Oxaca. Vom putea admira numeroase temple, picturi murale, piramide in trepte, basoreliefuri, morminte (dintre care se remarca mormantul nr. 7), Observatorul (ansamblu de cladiri cu semnificatie astrologica) si ‘Pietrele Dansatorilor’ (sculpturi in pietre care infatiseaza barbati dezbracati in diverse posturi contorsionate). In Oaxaca vom face un scurt tur de oras : si vom admira biserica Santo Domingo cu Capela Rosario, Teatrul Macedonio Alcala, Catedrala, Alameda Central, Zocalo, Palatul Guvernamental. In continuare vizitam vechiul oras pre-columbian Mitla, unul din cele mai emblematice locuri sacre, din care s-au pastrat numeroase cladiri si ziduri decorate cu decoratiuni geometrice din piatra de un rafinament deosebit. Pranzul il vom servi la un restaurant local. Continuam traseul spre Tehuantepec, nu inainte de a face un scurt popas la Arborele Tule, copacul cu cel mai mare diametru din lume, masurand la baza trunchiului aproape 12 m, estimat cu o varsta de cel putin 1500 ani. Cazare in Tehuantepec.
Ziua 9. CANIONUL SUMIDERO – SATELE INDIENE - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Mic dejun. Plecam spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, admirand peisajele muntoase deosebite. Astazi va propunem o excursie optionala de neuitat, marea atractie a zilei de azi: plimbarea cu barca rapida prin salbaticul canion Sumidero (1000 m inaltime) prilej de a a admira peisaje spectaculoase (printre care Cascada Bradului de Craciun), precum si viata salbatica. La debarcare vom servi pranzul. Apoi vom putea sa intram in contact cu populatia indigena vizitand doua sate indiene autentice, San Juan Chamula si Zinacantan, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom intra in locuintele lor, le vom admira bisericile si vom putea asista la unele ritualuri arhaice pagane. Cazare  in San Cristobal de Las Casas.
Ziua 10. CASCADELE AQUA AZUL 
Mic dejun. Scurt tur de oras San Cristobal de Las Casas: biserica Santo Domingo, piata deschisa de artizanat indigen, Catedrala. Plecam spre Palenque, oprindu-ne pentru a admira involburarea salbatica a apelor azurii ale Cascadelor Aqua Azul. Pranz la un restaurant local. Sosire la Palenque si cazare.
Ziua 11. PALENQUE – MERIDA
Mic dejun. Dimineata devreme vizitarea complexului arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale urmelor civilizatiei maya in Mexic. Vom admira Templul Inscriptilor, cum a fost denumit, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul (ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, inter-conectate, care adapostesc unele din cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri) si Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul II la tron. Continuam itinerariul spre Merida, oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit si ‘Orasul Alb’ (apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictiilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras). Vizitam Montejo Avenue, Palatul Guvernatorului, Piata Centrala, Catedrala, Casa de los Montejos-numita asa dupa conquistadorii care au fondat orasul. Cazare Merida. 
Ziua 12. UXMAL – CHICHEN ITZA – CANCUN
Mic dejun la pachet. Plecare dimineata devreme spre Uxmal, sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatán, avand constructii a caror arhitectura rivalizeaza in rafinament cu cele de la Palenque (Palatul Guvernatorului, Templul Adivino, numit si Piramida Magicianului). Continuam spre Chichen Itza, cel mai fascinant centru arheologic pre-hispanic din Mexic, cu functii ceremoniale, unde vom intalni dovezi ale  cunostiintelor avansate de astronomie arhaica ale civilizatiei mayase. Vom vizita piramida Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane. Sosire seara la Cancun, celebra statiune a Mexicului de la Oceanul Atlantic. Cina si cazare in Cancun in regim all inclusive.
Ziua 13. CANCUN 
Mic dejun. Timp liber in care ne vom putea bucura de plajele cu apele turcoaz ale marii Caraibelor. In a doua parte a zilei recomandam o excursie la celebra la Playa del Carmen, continuand apoi cu o vizita la parcul tematic Xcaret, o reconstructie magnifica a unui vechi sat mayas, prilej de a ne bucura de cele peste 40 de atractii si de a asista la un spectacol traditional magnific, cu dansuri precolumbiene si mexicane, care are loc in fiecare seara. Printre atractii de numara acvariul cu pesti exotici si broaste testoase, raurile subterane, gradina zoologica, sera cu fluturi tropicali, vestigii arheologice, o bisercica cu altarul pe apa, un cimitir mexican, insula jaguarilor. Cazare All Inclusive.
Ziua 14. COBÁ – TULUM - CHETUMAL
Mic dejun. Plecare dimineata devreme spre Cobá, sit pre-hispanic situat in jungla peninsulei Yucatán, in jurul a cinci mici lacuri. Ne deplasam apoi spre Tulum, oras situat pe stancile abrupte deasupra Marii Caraibelor, ale carui ruine mayase in contrast cu albastrul turcoaz al marii creeaza un tablou de o frumusete uluitoare. Ajungem spre seara la Chetumal, aflat la granita cu Belize. Cazare in zona Chetumal.
Ziua 15. CERROS – LAMANAI – BELIZE CITY
Mic dejun. Plecare dimineata devreme. Traversam frontiera in Belize. Vizitam situl arheologic mayas Cerros, situat pe tarmul Golfului Corozal, trecand pe langa satele Chunox si Copper Bank, inconjurate de lagune fermecatoare. Ne indreptam spre Belize City. Popas la Lamanai, unul din cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat in padurea tropicala in mijlocul unui peisaj feeric, o veritabila experienta in bio-diversitatea junglei din aceasta parte a lumii. Pranz la un restaurant local. Plimbare cu barca de mare viteza pe rau spre situl Lamanai, prilej de a admira viata salbatica. Sosim in  Belize City si vom avea cina. Cazare in Belize City. 
Ziua 16. BELIZE CITY – TIKAL - FLORES
Mic dejun. Tur matinal in Belize City, oras fermecator, dominat de aspectul colonial al cladirilor vechi. Traversam frontiera in Guatemala. Ne deplasam prin Rezervatia Naturala Tikal, care cuprinde peste 350 km patrati de jungla, cu arbori inalti si liane uriase, populata de o fauna impresionanta in care pot fi observate numeroase colonii de maimute si peste 285 de specii de pasari. In mijlocul acestui paradis salbatic se afla unul din cele mai monumentale centre urbane ale civilizatiei maya, singura regiune din lume declarata de UNESCO deopotriva patrimoniu cultural si natural al umanitatii. Vizitam structurile uimitoare ale complexului de temple si palate, dupa care continuam drumul spre Flores, strabatand peisajele splendide ale padurii tropicale din regiunea Peten. Cazare si cina in zona orasului Flores, oras pitoresc, situat pe o insula in mijlocul lacului Peten Itza. Cazare in zona Flores.
Ziua 17. QUIRIGUA – COPAN 
Mic dejun. Ne deplasam spre Quirigua, un alt complex arheologic deosebit de important, datand din perioada preclasica, in care vom putea admira cele mai mari ‘stele’ din lumea mayasa descoperite pana astazi. Stelele sunt aranjate in cerc in jurul pietei centrale, impreuna cu altarele sculptate cu forme zoomorfe. Continuam drumul spre Copan, traversand frontiera in Honduras. Cazare si cina in Copan – Honduras. 
Ziua 18. COPAN – GUATEMALA CITY
Mic dejun. Ne aflam in districtul Copan din Honduras, pe locul unuia dintre cele mai puternice regate mayase din perioada clasica. Vizitam astazi complexul de la Copan, unde vom putea admira una din cele mai rafinate forme de arta care a supravietuit din America Centrala antica, intruchipata in remarcabilele portrete sculptate in ‘stele’, precum si in ‘acropolis-ul’ din imediata vecinatate cu numeroasele sale piramide in trepte, piete si palate. Continuam itinerariul spre orasul Guatemala unde vom admira in turul de oras: Palatul politiei, la Sixta Avenida, Plaza de la Constitucion, Parque Centenario, Catedral Metropolitana, Palacio National, originala biserica Yurrito, Avenida de la Reforma. Cazare si cina in  Guatemala City. 
Ziua 19. GUATEMALA CITY - MEXICO CITY
Mic dejun. Transfer catre Tapachula, resedinta statului mexican Chiapas, situat aproape de granita cu Guatemala, pentru zborul de intoarcere in Mexic. Zbor cu Mexicana Airlines catre Mexico City. Sosire in Mexico City si cazare la hotel in Mexico City.
Ziua 20. MEXICO CITY
Mic dejun. Timp liber in Mexico City. Seara transfer la aeroportul din Mexico City pentru zborul spre casa. Noapte la bord.
Ziua 21. BUCURESTI
Sosire in Paris dupa pranz si zbor in conexiune spre Bucuresti.

ArrayArrayArray

Destinatie: Belize

Durata: 1 zi, fara cazare

Ziua 1. BUCURESTI – MEXICO CITY
Intalnire matinala cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda, imbarcare si zbor  spre Mexico City, via Paris. Sosire in Mexico City si transfer la hotel.
Ziua 2. MEXICO CITY & TEOTIHUACAN
Mic dejun. Plecare la prima ora pentru turul uneia dintre cele mai mari metropole din lume, cu o populatie de 25 milioane de locuitori, situata la altitudinea de 2400 m. Vizitam Zócalo (centrul animat al orasului), Palatul National, construit pe ruinele unui palat aztec, cu minunatele sale picturi murale, opera faimosului pictor mexican Diego Riviera, impozanta Catedrala Metropolitana, El Sagrario. Ne deplasam la Teotihuacan pentru o vizita la impresionantul complex arheologic, supranumit “  Orasul Zeilor“, unde se vor admira monumentalele Piramide ale Soarelui si Lunii si Templul lui Quetzalcoatl. Seara continuam cu vizitarea bazilicii fecioarei din Guadalupe, sanctuarul national al Mexicului. Cazare Mexico City.
Ziua 3. MEXICO CITY & XOCHIMILCO 
Mic dejun. Azi ne vom deplasa la Xochimilco, Venetia Mexicului, pentru o plimbare cu barcile traditionale pe canale. Programul continua dupa amiaza cu o vizita detaliata a Muzeului National de Antropologie, muzeu unic in lume, ce adaposteste cea mai bogata colectie de artefacte precolumbiene din Mexic. Pranz. Cazare Mexico City.
Ziua 4. CUERNAVACA - ACAPULCO 
Mic dejun. Plecare spre Acapulco, facand un popas in Cuernavaca, “Orasul Primaverii Vesnice”. Se viziteaza Catedrala, Palatul lui Cortez (in care se afla muzeul local), colectia Brady, piata centrala, si, in limita timpului disponibil, casa si gradinile Borda (fosta resedinta de vara a imparatului Mexicului Maximilian de Habsburg si a sotiei sale Charlotte), piata centrala. Sosire seara in Acapulco, oras cosmopolit, situat pe tarmul Oceanului Pacific, cu plaje minunate si o intensa viata de noapte. Cina si cazare in Acapulco.
Ziua 5. ACAPULCO
Mic dejun. Timp liber in Acapulco pentru plaja, cumparaturi, vizite individuale. Dupa-amiaza, optional, croaziera cu iahtul Bonanza pe Oceanul Pacific cu dans si bauturi la discretie, prilej de a admira peisajele unice ale golfului Acapulco, precum si vilele  marilor nume de ieri si de azi ale show-bizz-ului si cinematografului mondial. Seara optional vom putea participa la celebrul spectacol nocturn cu torte al saritorilor de pe stanci “Los Clavadistas de la Quebrada“ (“Cliff Divers“). Cina si cazare in Acapulco. 
Ziua 6. ACAPULCO – TAXCO 
Mic dejun. Plecam la Taxco, oras magic, centrul industriei mexicane a argintului. Aici pasii ne vor purta pe pitorestile strazi ale orasului, vom vizita frumoasa biserica Santa Prisca, originala piata agroalimentara si traditionalele ateliere de argintarie. Cina. Cazare Taxco. 
Ziua 7. TAXCO – CHOLULA - PUEBLA - OAXACA
Mic dejun. Plecare dimineata devreme spre Oaxaca. Trecem prin Cholula, unde vom putea admira pe parcursul unui tur panoramic cea mai mare piramida din America (400 m latura bazei si 65 m inaltime), acoperita astazi de vegetatie, incoronata de biserica Virgen de Las Remedios. Apoi vom vizita bisericile San Francisco Acatepec si Santa Maria Tonantzintla, admirabil decorate manual de catre indigeni. Pranz la un restaurant local. Tur de oras Puebla, oras al ceramicii si olaritului: Capela Rosario, Piata Centrala, Catedrala si El Parian (cunoscut centru comercial de artefacte). Cazare Oaxaca. 
Ziua 8. MONTE ALBAN –OAXACA - MITLA –ARBORELE TULE- TEHUANTEPEC 
Mic dejun. Plecare dimineata devreme spre Monte Alban (Muntele Alb), important complex arheologic, atribuit mai multor civilizatii pre-columbiene : zapoteca, olmeca si mixteca, situat pe un promontoriu artificial inalt de 400 m, in Valea Oxaca. Vom putea admira numeroase temple, picturi murale, piramide in trepte, basoreliefuri, morminte (dintre care se remarca mormantul nr. 7), Observatorul (ansamblu de cladiri cu semnificatie astrologica) si ‘Pietrele Dansatorilor’ (sculpturi in pietre care infatiseaza barbati dezbracati in diverse posturi contorsionate). In Oaxaca vom face un scurt tur de oras : si vom admira biserica Santo Domingo cu Capela Rosario, Teatrul Macedonio Alcala, Catedrala, Alameda Central, Zocalo, Palatul Guvernamental. In continuare vizitam vechiul oras pre-columbian Mitla, unul din cele mai emblematice locuri sacre, din care s-au pastrat numeroase cladiri si ziduri decorate cu decoratiuni geometrice din piatra de un rafinament deosebit. Pranzul il vom servi la un restaurant local. Continuam traseul spre Tehuantepec, nu inainte de a face un scurt popas la Arborele Tule, copacul cu cel mai mare diametru din lume, masurand la baza trunchiului aproape 12 m, estimat cu o varsta de cel putin 1500 ani. Cazare in Tehuantepec.
Ziua 9. CANIONUL SUMIDERO – SATELE INDIENE - SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS
Mic dejun. Plecam spre Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, admirand peisajele muntoase deosebite. Astazi va propunem o excursie optionala de neuitat, marea atractie a zilei de azi: plimbarea cu barca rapida prin salbaticul canion Sumidero (1000 m inaltime) prilej de a a admira peisaje spectaculoase (printre care Cascada Bradului de Craciun), precum si viata salbatica. La debarcare vom servi pranzul. Apoi vom putea sa intram in contact cu populatia indigena vizitand doua sate indiene autentice, San Juan Chamula si Zinacantan, ai carui localnici si-au pastrat nealterate traditiile, obiceiurile, credinta si structura sociala. Vom intra in locuintele lor, le vom admira bisericile si vom putea asista la unele ritualuri arhaice pagane. Cazare  in San Cristobal de Las Casas.
Ziua 10. CASCADELE AQUA AZUL 
Mic dejun. Scurt tur de oras San Cristobal de Las Casas: biserica Santo Domingo, piata deschisa de artizanat indigen, Catedrala. Plecam spre Palenque, oprindu-ne pentru a admira involburarea salbatica a apelor azurii ale Cascadelor Aqua Azul. Pranz la un restaurant local. Sosire la Palenque si cazare.
Ziua 11. PALENQUE – MERIDA
Mic dejun. Dimineata devreme vizitarea complexului arheologic de la Palenque, aflat in inima junglei, unul din cele mai importante repere ale urmelor civilizatiei maya in Mexic. Vom admira Templul Inscriptilor, cum a fost denumit, situat deasupra Mormantului regelui Pakal cel Mare, Palatul (ansamblu de structuri arhitectonice adiacente, inter-conectate, care adapostesc unele din cele mai frumoase sculpturi si basoreliefuri) si Templele ridicate in varful piramidelor in trepte (Templul Soarelui, Templul Crucii) care comemoreaza succesiunea regelui Chan Bahlul II la tron. Continuam itinerariul spre Merida, oras cu bulevarde largi strajuite de arbori umbrosi si cladiri coloniale, supranumit si ‘Orasul Alb’ (apelativ care isi are radacinile in perioada sclavagismului, datorita restrictiilor impuse populatiei de culoare de a intra in oras). Vizitam Montejo Avenue, Palatul Guvernatorului, Piata Centrala, Catedrala, Casa de los Montejos-numita asa dupa conquistadorii care au fondat orasul. Cazare Merida. 
Ziua 12. UXMAL – CHICHEN ITZA – CANCUN
Mic dejun la pachet. Plecare dimineata devreme spre Uxmal, sit arheologic al civilizatiei maya deosebit de bine conservat, situat in peninsula Yucatán, avand constructii a caror arhitectura rivalizeaza in rafinament cu cele de la Palenque (Palatul Guvernatorului, Templul Adivino, numit si Piramida Magicianului). Continuam spre Chichen Itza, cel mai fascinant centru arheologic pre-hispanic din Mexic, cu functii ceremoniale, unde vom intalni dovezi ale  cunostiintelor avansate de astronomie arhaica ale civilizatiei mayase. Vom vizita piramida Kukulcan, Templul Jaguarului, Observatorul, Piata celor o mie de coloane. Sosire seara la Cancun, celebra statiune a Mexicului de la Oceanul Atlantic. Cina si cazare in Cancun in regim all inclusive.
Ziua 13. CANCUN 
Mic dejun. Timp liber in care ne vom putea bucura de plajele cu apele turcoaz ale marii Caraibelor. In a doua parte a zilei recomandam o excursie la celebra la Playa del Carmen, continuand apoi cu o vizita la parcul tematic Xcaret, o reconstructie magnifica a unui vechi sat mayas, prilej de a ne bucura de cele peste 40 de atractii si de a asista la un spectacol traditional magnific, cu dansuri precolumbiene si mexicane, care are loc in fiecare seara. Printre atractii de numara acvariul cu pesti exotici si broaste testoase, raurile subterane, gradina zoologica, sera cu fluturi tropicali, vestigii arheologice, o bisercica cu altarul pe apa, un cimitir mexican, insula jaguarilor. Cazare All Inclusive.
Ziua 14. COBÁ – TULUM - CHETUMAL
Mic dejun. Plecare dimineata devreme spre Cobá, sit pre-hispanic situat in jungla peninsulei Yucatán, in jurul a cinci mici lacuri. Ne deplasam apoi spre Tulum, oras situat pe stancile abrupte deasupra Marii Caraibelor, ale carui ruine mayase in contrast cu albastrul turcoaz al marii creeaza un tablou de o frumusete uluitoare. Ajungem spre seara la Chetumal, aflat la granita cu Belize. Cazare in zona Chetumal.
Ziua 15. CERROS – LAMANAI – BELIZE CITY
Mic dejun. Plecare dimineata devreme. Traversam frontiera in Belize. Vizitam situl arheologic mayas Cerros, situat pe tarmul Golfului Corozal, trecand pe langa satele Chunox si Copper Bank, inconjurate de lagune fermecatoare. Ne indreptam spre Belize City. Popas la Lamanai, unul din cele mai importante centre ceremoniale din Belize, situat in padurea tropicala in mijlocul unui peisaj feeric, o veritabila experienta in bio-diversitatea junglei din aceasta parte a lumii. Pranz la un restaurant local. Plimbare cu barca de mare viteza pe rau spre situl Lamanai, prilej de a admira viata salbatica. Sosim in  Belize City si vom avea cina. Cazare in Belize City. 
Ziua 16. BELIZE CITY – TIKAL - FLORES
Mic dejun. Tur matinal in Belize City, oras fermecator, dominat de aspectul colonial al cladirilor vechi. Traversam frontiera in Guatemala. Ne deplasam prin Rezervatia Naturala Tikal, care cuprinde peste 350 km patrati de jungla, cu arbori inalti si liane uriase, populata de o fauna impresionanta in care pot fi observate numeroase colonii de maimute si peste 285 de specii de pasari. In mijlocul acestui paradis salbatic se afla unul din cele mai monumentale centre urbane ale civilizatiei maya, singura regiune din lume declarata de UNESCO deopotriva patrimoniu cultural si natural al umanitatii. Vizitam structurile uimitoare ale complexului de temple si palate, dupa care continuam drumul spre Flores, strabatand peisajele splendide ale padurii tropicale din regiunea Peten. Cazare si cina in zona orasului Flores, oras pitoresc, situat pe o insula in mijlocul lacului Peten Itza. Cazare in zona Flores.
Ziua 17. QUIRIGUA – COPAN 
Mic dejun. Ne deplasam spre Quirigua, un alt complex arheologic deosebit de important, datand din perioada preclasica, in care vom putea admira cele mai mari ‘stele’ din lumea mayasa descoperite pana astazi. Stelele sunt aranjate in cerc in jurul pietei centrale, impreuna cu altarele sculptate cu forme zoomorfe. Continuam drumul spre Copan, traversand frontiera in Honduras. Cazare si cina in Copan – Honduras. 
Ziua 18. COPAN – GUATEMALA CITY
Mic dejun. Ne aflam in districtul Copan din Honduras, pe locul unuia dintre cele mai puternice regate mayase din perioada clasica. Vizitam astazi complexul de la Copan, unde vom putea admira una din cele mai rafinate forme de arta care a supravietuit din America Centrala antica, intruchipata in remarcabilele portrete sculptate in ‘stele’, precum si in ‘acropolis-ul’ din imediata vecinatate cu numeroasele sale piramide in trepte, piete si palate. Continuam itinerariul spre orasul Guatemala unde vom admira in turul de oras: Palatul politiei, la Sixta Avenida, Plaza de la Constitucion, Parque Centenario, Catedral Metropolitana, Palacio National, originala biserica Yurrito, Avenida de la Reforma. Cazare si cina in  Guatemala City. 
Ziua 19. GUATEMALA CITY - MEXICO CITY
Mic dejun. Transfer catre Tapachula, resedinta statului mexican Chiapas, situat aproape de granita cu Guatemala, pentru zborul de intoarcere in Mexic. Zbor cu Mexicana Airlines catre Mexico City. Sosire in Mexico City si cazare la hotel in Mexico City.
Ziua 20. MEXICO CITY
Mic dejun. Timp liber in Mexico City. Seara transfer la aeroportul din Mexico City pentru zborul spre casa. Noapte la bord.
Ziua 21. BUCURESTI
Sosire in Paris dupa pranz si zbor in conexiune spre Bucuresti.

ArrayArrayArray